Göteborgs konstmuseum: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
Fil:Hipp_hipp_hurra!_Konstnärsfest_på_Skagen_-_Peder_Severin_Krøyer.jpg erstatter Fil:PS_Krøyer_-_Hip_hip_hurra!_Kunstnerfest_på_Skagen_1888.jpg, som er blevet omdøbt af CommonsDelinker med begrundelsen: replacin
artikler
Linje 21: Linje 21:
|længdegrad =
|længdegrad =
}}
}}
'''Göteborgs konstmuseum''' er et [[kunstmuseum]] på [[Götaplatsen]] i [[Göteborg]], Sverige.
'''Göteborgs konstmuseum''' er [[kunstmuse]]et på [[Götaplatsen]] i [[Göteborg]] i Sverige.


== Samlingerne ==
== Samlingerne ==
Museet rummer verdens fineste samling af nordisk kunst fra slutningen af det 19. århundrede. Et højdepunkt er det overdådigt udsmykkede Fürstenberg Galleri, opkaldt efter den førende Göteborg kunst donor, [[Pontus Fürstenberg]] og hans kone Göthilda. Blandt kunstnerne der er repræsenteret er [[P.S. Krøyer|Krøyer]], [[Carl Larsson]], [[Bruno Liljefors]], [[Edvard Munch]], og [[Anders Zorn]].
Museet rummer verdens fineste samling af nordisk kunst fra slutningen af det 19. århundrede. Et højdepunkt er det overdådigt udsmykkede Fürstenberg Galleri, opkaldt efter den førende Göteborg kunstmæcen, [[Pontus Fürstenberg]] og hans kone Göthilda. [[P.S. Krøyer|Krøyer]], [[Carl Larsson]], [[Bruno Liljefors]], [[Edvard Munch]] og [[Anders Zorn]] er repræsenteret.


Museet rummer også ældre og moderne kunst, både nordisk og internationalt. Samlingen omfatter for eksempel [[Claude Monet]], [[Picasso]] og [[Rembrandt]]. Museet er blevet tildelt tre stjerner i [[Michelin Green Guide]].
Museet rummer også ældre og moderne kunst, både nordisk og internationalt. Samlingen omfatter fx [[Claude Monet]], [[Picasso]] og [[Rembrandt]]. Museet har tre stjerner i [[Michelin Green Guide]].


==Arkitektur==
==Arkitektur==
Museumsbygningen blev oprettet til den internationale udstilling i Göteborg 1923 af arkitekt [[Sigfrid Ericson]], til fejringen af byens 300 års jubilæum, og repræsenterer den monumentale neo-klassisk stil i nordisk arkitektur. Det er bygget af gule mursten kaldet "Göteborg mursten" på grund af materialets hyppig brug i byen. Museet danner den imponerende ende af hovedgaden i byen, Kungsportsavenyn.
Museumsbygningen blev tegnet til den internationale udstilling i Göteborg 1923 af arkitekt [[Sigfrid Ericson]] til fejringen af byens 300 års jubilæum og repræsenterer den monumentale neo-klassisk stil i nordisk arkitektur. Det er bygget af gule "Göteborg mursten" på grund af deres hyppige brug i byen. Museet danner den imponerende ende af hovedgaden, Kungsportsavenyn.


== Galleri ==
== Galleri ==

Versionen fra 4. nov. 2017, 00:57

Göteborgs konstmuseum
Göteborgs konstmuseum set fra Götaplatsen
Generelle informationer
Type Kunstmuseum
Adresse Götaplatsen
412 56 Göteborg, Sverige.
Grundlagt 1923
Direktør Isabella Nilsson (siden 2009)[1]
Eksterne henvisninger
konstmuseum.goteborg.se

Göteborgs konstmuseum er kunstmuseetGötaplatsen i Göteborg i Sverige.

Samlingerne

Museet rummer verdens fineste samling af nordisk kunst fra slutningen af det 19. århundrede. Et højdepunkt er det overdådigt udsmykkede Fürstenberg Galleri, opkaldt efter den førende Göteborg kunstmæcen, Pontus Fürstenberg og hans kone Göthilda. Krøyer, Carl Larsson, Bruno Liljefors, Edvard Munch og Anders Zorn er repræsenteret.

Museet rummer også ældre og moderne kunst, både nordisk og internationalt. Samlingen omfatter fx Claude Monet, Picasso og Rembrandt. Museet har tre stjerner i Michelin Green Guide.

Arkitektur

Museumsbygningen blev tegnet til den internationale udstilling i Göteborg 1923 af arkitekt Sigfrid Ericson til fejringen af byens 300 års jubilæum og repræsenterer den monumentale neo-klassisk stil i nordisk arkitektur. Det er bygget af gule "Göteborg mursten" på grund af deres hyppige brug i byen. Museet danner den imponerende ende af hovedgaden, Kungsportsavenyn.

Galleri

Referencer

  1. ^ Rikard Ekholm (31. januar 2009). "Intervju med Isabella Nilsson, ny chef för Göteborgs konstmuseum" (svensk). konsten.net. Hentet 13. august 2015.

Eksterne henvisninger

MuseumSpire
Denne artikel relateret til museer er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Artikelstump

Koordinater: 57°41′49″N 11°58′48″Ø / 57.69694°N 11.98000°Ø / 57.69694; 11.98000