Brussels Airlines: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m Robot: Automatisk erstatning af tekst: (-http://(www\.)?youtube\.com +https://\1youtube.com)
Brussels Airlines flyver selv fra Billund Lufthavn til Bruxelles (det sker ikke i samarbejde med SUN-AIR).
Linje 29: Linje 29:
De har over 50 fly i flåden, hvor deres 4 [[Airbus A330|Airbus A330-300]] er de største. Disse bruges primært på ruterne til [[Afrika]]<ref>{{Sprogikon|us|Engelsk}} [http://company.brusselsairlines.com/en/company/fleet.aspx Præsentation af flyflåden] ''Brussels Airlines – officiel site''</ref>.
De har over 50 fly i flåden, hvor deres 4 [[Airbus A330|Airbus A330-300]] er de største. Disse bruges primært på ruterne til [[Afrika]]<ref>{{Sprogikon|us|Engelsk}} [http://company.brusselsairlines.com/en/company/fleet.aspx Præsentation af flyflåden] ''Brussels Airlines – officiel site''</ref>.


I Danmark flyver selskabet flere daglige afgange fra [[Københavns Lufthavn]] alle ugens dage, imens de har et [[codeshare|codeshare-samarbejde]] på ruten fra [[Billund Lufthavn]], som beflyves af [[SUN-AIR]]. Begge ruter til [[Bruxelles]].
I Danmark flyver selskabet flere daglige afgange til [[Bruxelles]] fra [[Københavns Lufthavn]] og [[Billund Lufthavn]] alle ugens dage.


== Referencer ==
== Referencer ==

Versionen fra 29. dec. 2017, 20:33

Brussels Airlines
IATA ICAO Callsign
SN BEL BEE-LINE
Grundlagt 7. november 2006
Hovedkontor Brussels Airport, building 26, Zaventem, Belgien
Hub Brussels Airport
Antal fly 52
Destinationer 66
Alliance Star Alliance (fra 2011)
Bonusprogram Privilege (stopper 25. oktober)
Miles & More
Moderselskab SN Airholding
Lufthansa (45%)
Datterselskab airDC
Pan African Airlines
Nøglepersoner Bernard Gustin (CEO)
Andet
Slogan Flying your way
Websted www.brusselsairlines.com
Brussels Airlines head office

Brussels Airlines eller brussels airlines (selskabets egen skrivemåde) er et flyselskab fra Belgien, med hovedsæde og HubBrussels Airport i byen Zaventem. Det er det største selskab med base i landet, og flyver til over 50 destinationer i 20 europæiske lande samt 14 destinationer i Afrika og 2 til USA.

Selskabet blev oprettet efter en fusion af SN Brussels Airlines og Virgin Express i 2006. Ejeren af Virgin Express Richard Branson afgav allerede i april 2005 kontrollen af hans selskab til SN Airholding som var selskabet bag SN Brussels Airlines. 31. marts 2006 blev det annonceret at de 2 selskaber ville fusionere, og den 7. november blev det nuværende navn offentliggjort. Den første flyvning i det nye selskab fandt sted den 25. marts 2007. De gamle rødder i selskabet kommer tilbage fra det belgiske flyselskab Sabena der blev grundlagt i 1923 og erklæret konkurs i 2001[1].

Cirka 18 måneder efter den første flyvning meldte Lufthansa den 15. september 2008 ud at de ville overtage 45% af aktierne i selskabet, med en option på at overtage de sidste 55% i 2011. Dette var dog med den betingelse af at EU ville godkende aftalen. Den 15. juni 2009 kom så den endelige godkendelse, og det blev en realitet at selskabet fra 2011 er 100% ejet af Lufthansa og medlem af Star Alliance[2].

De har over 50 fly i flåden, hvor deres 4 Airbus A330-300 er de største. Disse bruges primært på ruterne til Afrika[3].

I Danmark flyver selskabet flere daglige afgange til Bruxelles fra Københavns Lufthavn og Billund Lufthavn alle ugens dage.

Referencer

  1. ^ (engelsk) Info om Brussels Airlines Lufthansa – officiel site
  2. ^ (engelsk) Pressemeddelse Brussels Airlines – officiel site, 15. juni 2009
  3. ^ (engelsk) Præsentation af flyflåden Brussels Airlines – officiel site

Eksterne henvisninger

LuftfartSpire
Denne artikel om flyvning er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.