Forskel mellem versioner af "Futsal"

Spring til navigation Spring til søgning
5 bytes tilføjet ,  for 3 år siden
m
Bl.a. kommaer
m (Bl.a. kommaer)
 
== Historie ==
Futsal blev opfundet i [[Montevideo]]s gader i 1930'erne, og i de efterfølgende årtier bredtespredte spillet sig til resten af [[Latinamerika]] og siden hen også til [[Europa]].
 
I 1989 afholdtes det første verdensmesterskab i [[FIFA]]-regi, og siden 1992 er verdensmesterskaberne blev afholdt hverhvert fjerde år. Derudover spilles der Futsalfutsal i professionelle ligaer forskellige steder i verden, bl.a. i Spanien og Italien.
 
Ved det første verdensmesterskab i futsal i 1989 deltog Danmark med et landshold, som bl.a. bestod af spillere som [[Brian Laudrup]] og [[Lars Olsen]] samtog havdemed [[Richard Møller Nielsen]] som landstræner.
 
I 2008 afholdteafholdt [[Dansk Boldspil Union]] for først gang [[DM i futsal]], og i starten af 2012 valgte Dansk Boldspil Union igen at oprette et [[Danmarks futsal-landshold|futsal-landshold]].<ref name="DBU">{{cite web|url=http://www.dbu.dk/Nyheder/2012/Januar/Futsal_landshold_og_DM.aspx|title=Et nyt landshold ser dagens lys|publisher=dbu.dk|author=Pia Schou Nielsen|date=24. januar 2012|accessdate=25. januar 2012}}</ref> Siden 2008 har futsal været den officielle version af fodbold, når DBU har afholdt danmarksmesterskab i indendørs fodbold.
 
== Regler ==
Futsal spilles som oftest indendørs med en bane og mål, som har den samme størrelse som i [[håndbold]]. Der spilles uden bander, og hvis bolden går ud af spil, igangsættes spillet med et indspark.
 
Bolden, som bruges i futsal, er en speciallavet bold, som ikke er i stand til at hoppe ret meget. Bolden vejer det samme som i almindelig fodbold, men den har en blødere inderbold, der øger kontrollen med bolden.
 
Et futsalhold består af én målmand og fire markspillere, der spiller to halvlege af 20 minutter.

Navigationsmenu