Bridal Veil Falls (North Carolina): Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
Oversat fra en wiki
 
m {{coord wd}}
Linje 24: Linje 24:
== Eksterne referencer ==
== Eksterne referencer ==
* [http://www.alleneasler.com/quarry.html Fotos og information]
* [http://www.alleneasler.com/quarry.html Fotos og information]
{{coord wd}}

[[Kategori: Vandfald i USA]]
[[Kategori: Vandfald i USA]]

Versionen fra 8. jan. 2018, 17:18

Bridal Veil Falls. Nogle motorcyklister nyder udsigten. Vejen der fører forbi faldet er US Route 64.

Bridal Veil Falls er er et 13,7 m højt vandfald i Nantahala National Forest i Macon County i North Carolina. Vandfaldet ligger ved US Highway 64 knap 4 km nordvest for byen Highlands. Et lille stykke vej fører ind bag vandfaldet, og dette er det eneste vandfald i North Carolina, som man kan køre bag om i bil.

Historie

Oprindeligt blev al trafik på US Route 64 ført ind bag vandfaldet, men det gav problemer med is på vejbanen, når det var frostvejr samtidigt med at der var meget vand i floden. Derfor ændrede man hovedvejens rute, så den nu går på forsiden af vandfaldet, men bevarede det gamle vejstykke. Ved samme lejlighed blev der anlagt en pareringsplads, hvor besøgende kan parkere.

Geologi

Udsyn til US Route 64 gennem vandfaldet.

Bridal Veil Falls er et vandfald på en lille biflod til Cullasaja River. Vandet falder fra en overhængende skrænt, som tillader besøgende at gå eller køre ind bag vandfaldet, i den tørre sæson uden at blive våde, mens man bliver våd, hvis man prøver, når der er meget vand i floden. Under tørke tørrer vandløbet næsten ud, og så er det ikke meget vandfald tilbage.

I 2003 faldt et stort klippestykke ned fra klippen til venstre for vandfaldet, og den spærrede vejen for kørsel med bil, men en lokal entreprenør fjernede klippestykket i 2007.[1]


Andre vandfald i nærheden

Ikke langt fra dette vandfald finder man yderligere tre kendte vandfald, foruden en række sværere tilgængelige og derfor mindre kendte. De mest kendte er:

Noter

Eksterne referencer

Koordinater: 35°04′20″N 83°13′44″V / 35.0722°N 83.229°V / 35.0722; -83.229