Forskel mellem versioner af "Vejle (Faaborg-Midtfyn Kommune)"

Spring til navigation Spring til søgning
m
Typo fixing, typos fixed: forlængst → for længst ved brug af AWB
m (Nyt link til Geodatastyrelsens Kort på nettet jf. WP:AOB)
m (Typo fixing, typos fixed: forlængst → for længst ved brug af AWB)
|landiso = DK
}}
'''Vejle''' eller '''Allested-Vejle''' er en [[by]] på [[Midtfyn]] med {{vis indbyggere DK|430-10370}}, beliggende 7  km nordøst for [[Brobyværk]], 18  km syd for [[Odense]] og 15  km vest for [[Ringe]]. Byen hører til [[Faaborg-Midtfyn Kommune]] og ligger i [[Region Syddanmark]].
 
Oprindeligt var Allested og Vejle to [[landsby]]er, men de er med tiden vokset sammen. Byen er stadig delt mellem [[Allested Sogn]], hvor [[Allested Kirke]] ligger, og [[Vejle Sogn]], hvor [[Vejle Kirke]] ligger.
 
=== Jernbanen ===
Allested fik [[jernbanestation]] på [[Odense-Nørre Broby-Faaborg Jernbane]] ([[1906]]-[[1954|54]]). Stationen blev lagt lidt nærmere ved Vejle end ved Allested, men fik navn efter Allested fordi den lå i Allested Sogn og fordi der i forvejen var en [[Vejle Station]] i Jylland. Omkring stationen opstod bydelen Ny Allested, som forlængstfor længst er vokset sammen med Vejle og lige netop også er vokset sammen med den gamle landsby Allested, som den kun er adskilt fra af 200 m åbent land.
 
Allested Station er tegnet af arkitekten [[Emanuel Monberg]]. Stationsbygningen er bevaret på Banevænget 10. Den østligste del af Skolevej er anlagt på banens [[tracé]].
 
{{DEFAULTSORT:Vejle (Fåborg-Midtfyn Kommune)}}
 
[[Kategori:Byer i Faaborg-Midtfyn Kommune]]
25.982

redigeringer

Navigationsmenu