Forskel mellem versioner af "Christianshavn"

Spring til navigation Spring til søgning
143 bytes tilføjet ,  for 3 år siden
Ørkenfortet
(Småret samt kilde til oprindelsen)
(Ørkenfortet)
I bladet ''[[Politivennen]]'' blev der ofte klaget over bydelen, der var plaget af mange ulemper: Dårlig [[infrastruktur]] i form af to smalle broer, natrenovationen fra hele byen skulle ud til Amagerport, begrænsede indkøbsmuligheder, og så lugtede det fra trankogeriet (ved Grønlandske Handels Plads), natrenovationskulen ved Amagerport (omtrent der hvor [[Christmas Møllers Plads]] er i dag) og fra det stillestående vand i voldgravene.<ref>[http://Politivennen%2020%20jjuni%201801%20"Hvorfor%20Kristianshavn%20er%20anseet%20saa%20meget%20slettere%20end%20København. http://www.kobenhavnshistorie.dk/bog/specialer/mephistiske_dunster_og_moddinger.pdf]</ref>
 
[[Københavns Kommune]]s omfattende saneringsprogrammer fra [[1920'erne]] truede med helt at udslette det gamle Christianshavn, men bevaringsplaner har fra [[1970'erne]] sikret den arrede bydels værdifulde bygningsmasse mod yderligere nedrivning. Christianshavn fortsatte gennem [[1990'erne]] sin omdannelse fra industriområde og arbejderkvarter til attraktivt boligkvarter. På Holmen bygges eksklusive boliger, og på den gamle B&W Motor-grund ved [[Christianshavns Kanal]] er der bygget nye lejlighedskomplekser. Mod havneløbet er to store kontorbygninger i glas og sten, populært kaldet [[Ørkenfortet]],<ref>https://www.business.dk/finans/nordea-flytter-2500-ansatte-fra-oerkenfortet-til-oerestaden-citat</ref> af [[arkitekt]] [[Henning Larsen]] i [[1997]]-[[1999|99]] indrettet som hovedkvarter for [[Nordea]]. På Langebrogade lige bag ved [[Danisco|Daniscos]] gamle sukkerfabrik ligger en nyere kontorbygning. Mange af elementerne i kontorbygningen på Langebrogade 5 er designet specielt til huset af arkitekt [[Arne Jacobsen]]<ref>[http://www.regus.dk/locations/business-centre/copenhagen-langebrogade Om Langebrogade 5]</ref>.
 
I [[2002]] åbnede 1. etape af [[Københavns metro]], og [[Christianshavns Torv]] fik øget betydning som trafikknudepunkt.
813

redigeringer

Navigationsmenu