Indeks: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
No edit summary
 
Flere def. Kunne blive en "flertydig" når der er skrevet artikler om de enkelte betydninger
Linje 1: Linje 1:
Et '''indeks''' kan være tre ting:
* En (sædvanligvis alfabetisk ordnet) indholdsfortegnelse eller emneliste, f.eks. i en bog
* Et tal eller andet symbol, skrevet i subscript, der tjener som "navn" eller identifikation af en [[Matematik|matematisk]] eller [[Fysik|fysisk]] størrelse. F.eks. ''U''<sub>ind</sub>: Bogstavet stort U antyder en [[elektrisk spænding]], mens det lille ord "ind" er et index, som angiver at der er tale om en bestemt spænding, f.eks. spændingen på indgangs-ledningen til en forstærker.
* Et forholdstal, som angiver en størrelse (f.eks. pristalsudviklingen) målt i forhold til en bestemt referenceværdi (f.eks. prisniveauet et bestemt år)
Indhold(sliste), emneliste.
Indhold(sliste), emneliste.
----
----

Versionen fra 29. jun. 2004, 16:03

Et indeks kan være tre ting:

  • En (sædvanligvis alfabetisk ordnet) indholdsfortegnelse eller emneliste, f.eks. i en bog
  • Et tal eller andet symbol, skrevet i subscript, der tjener som "navn" eller identifikation af en matematisk eller fysisk størrelse. F.eks. Uind: Bogstavet stort U antyder en elektrisk spænding, mens det lille ord "ind" er et index, som angiver at der er tale om en bestemt spænding, f.eks. spændingen på indgangs-ledningen til en forstærker.
  • Et forholdstal, som angiver en størrelse (f.eks. pristalsudviklingen) målt i forhold til en bestemt referenceværdi (f.eks. prisniveauet et bestemt år)

Indhold(sliste), emneliste.


Kilder/henvisninger