Forskel mellem versioner af "Færøernes folkekirke"

Spring til navigation Spring til søgning
Wikilink.
m (linkfix)
(Wikilink.)
Den færøske folkekirke er som den danske en [[Lutheranisme|luthersk-evangelisk]] kirke, og ca. 85 % (40.000) af færingerne er medlemmer af den. I [[2003]] foretog Fólkakirkjan (74%) 170 [[vielse]]r. Religionen er en vigtig del af det færøske samfund – mere end i andre europæiske regioner.
== Struktur ==
[[Lagmand]]en ([[Kaj Leo Johannesen]]) er den færøske folkekirkes overhoved, og folkekirken hører under det færøske kulturdirektorat. Den nuværende landsstyremand for kirkelige anliggender er Bjørn Kalsø. Færøernes biskop var indtil 25. november 2007 [[Hans Jacob Joensen]]. D. 3. oktober 2007 blev den selvstændige færøske folkekirkes første biskop, [[Jógvan Fríðriksson]], valgt.
 
Folkekirken er inddelt i seks regioner og 14 [[pastorat]]er (''prestagjøld'') med 22 præster, som arbejder i 58 [[menighed]]er, der hver vælger deres eget [[menighedsråd]]. Da præsterne ikke om søndagen kan være i alle kirker, forrettes en del gudstjenester af en lægmand, der læser op af den officielle prædikebog, som er skrevet af [[Jákup Dahl (provst)|Jákup Dahl]].
1

redigering

Navigationsmenu