Brugerdiskussion:Christian List: Forskelle mellem versioner

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
Translation Request (2 sentences)
Linje 999: Linje 999:


Thank you, Nov_ialiste
Thank you, Nov_ialiste

==Template:Speedy deletion?==
Hi, what is link to Template: Speedy deletion? [[User:Stanley1986|Stanisław J. '''Radziński''']] [[User talk:Radzinski|<sup>???</sup>]] 5. nov 2006 kl. 01:17 (CET)

Versionen fra 5. nov. 2006, 02:17

hej

husk, at det udover at rette i, hvad der blir skrevet, også er vigtigt, at du/vi alle skriver nyt..

Eftersom det er et frivilligt projekt, så er det helt op til hver enkelt bidragsyder hvad man vil bidrage med. Mit bidrag er i stort omfang systemadministration og knap så meget nye artikler.
Husk i øvrigt at underskrive dine indlæg på diskussionssider og at nye indlæg på diskussionssider indsættes nederst.
--Christian List 30. aug 2004 kl. 22:18 (CEST)

Hejsa, hvorfor er der ikke et login til jeres sider, jeg kan jo rette i dem, uden brug af username/password ? mvh Janus Hansen jaha[at]cmsdata.dk

Det er netop meningen at enhver skal kunne rette i siderne, hvad enten man vil fortælle hvem man er eller ej. Men vi foretrækker da at folk logger på, eller i det mindste tilkendegiver hvem de er (sådan som du har gjort). Vær også opmærksom på at hvis man ikke logger på, så bruges ens IP nummer i stedet for, så i realiteten kan man være mere anonym ved at logge på. -- Christian List 2. Jun 2003 kl.14:58 (CEST)

Christian, är det en sabotör på er server? jej återställer filer. Dan

Jeg har blokeret ham, men det tager lidt tid at få ryddet op!
Jeg vorsögte at rydde upp, men visste ej hvis man gor det! Ner du har tid vore det bra at veta, jag anmelde mej ogsaa intrisiert som sysop hoss oss, det er vigtigt at det finnes nogra som snabbt kan reagera? /Dan?
Jeg har ikke adgang til at gøre dig til sysop på den svenske side, kun på den danske side. Du er nødt til at bede Brion Vibber om at gøre dig til sysop. Christian List

Vi hoppas må hitte var felet blivit, just nu översätt filen av Max, han såg også att det blivit fel, det är illa, mycket tid är nerlagt, men vi må få det korrekt till slut. Jej gör nu mange artiklar om slag på sv wiki, jej såg din om söslag,

Det er ikke mig, men BrianHansen der har lavet det om søslag. -- Christian List

är det ok att byde info, får man kopiera og översätta artiklar från er?

Alt må kopieres og oversættes. Se detaljer om copyright under GNU Free Documentation License. -- Christian List

Du kan rolig överstte det vi gjort, en del är slag med svenskaer og dansker. Redan vid närmare studier av Chrsitian Tyrand, som i Danmark kallas den gode visade det sig att den rigtige "tyranden" vid Stockholms blodbad inte alls var Chrsitian men den svenske ärkebiskopen Trolle. Det synse smig att ett intimt sysnkroniserat samarbejd kan belysa gsitorien med objektivt, än vi fick lära oss i skolan, vad tror du? Og återigen tak för stödet du ger oss. Vi har store problem med filer som inkan döpas till Stor och liten Bokstav. allt må väre stort just nu annars ser vi dem ej...

Bare skynd jer med oversættelsen, den nye software løser problemerne med store og små bogstaver. -- Christian List

Javel, og mange tak for den nye filen. Jej såg att man her nutser systetikken över djuren vertikalt, er det standard på wikipedia (eng og annet)? Vi kan nog gore omdet, men frem til no har jej nutset horisontell..Dan Køhl

Mit svenske er vist ikke alt for godt. Hvad betyder "nutser systetikken över djuren vertikalt" og hvad betyder "nutset horisontell" ? -- Christian List

Sorry Christian, I saw before at Isbjørn that you simly wrote the systematic hierarchy vertikal (from up to down) instead of horizontal. Your model is correct, no doubt, I actually developed the horizontal one att susning.nu in October, and therefore I just wanted to know if this is a rule (or standard) on the wikipedia, because then I thought we should consider changing it.

But now I was very happy ro see that Brian is using my application, which will be very dynamic, since we can interlink every species from Danish to Swedish and back, using the same system, this will be ectremely effective!! Thanks! Du ma forlade mej ner jag snakker engelsk men tenkte det var best at vara tydelig. Hade //Bruger:Dan Køhl


Hej Christian! Jej tror noget er fejl med den dynamiske datumeffekten, både pa den svenske og her pa den danske står det 11 December, fast nu klockan 00.40 er det den 12 December. Hvad gor vi åt detta? Du ma ogsa vede at ner jej gar til [engelske wikipedia] sa mangler den sproglink til Danmark! Hilsen, Dan Køhl 12. Dec 2002 kl.00:36 (CET)

Desværre kører dato effekten efter server tid (GMT), så i Sverige er den 1 time efter. Du kan lave en bug report, hvis den ikke allerede findes. Jeg har også bemærket at der mangler sproglink til Danmark, men vi har heller ikke lavet nogen dato sider endnu, så det er ikke noget stort tab. -- Christian List 12. Dec 2002 kl.01:01 (CET)

God Jul fra Dan Køhl 23. Dec 2002 kl.15:05 (CET)


Hej Christian, du ønskes også en god jul fra mig, og et godt nytår (der var vist noget med et juleferie). BrianHansen 23. Dec 2002 kl.15:05 (CET)


Hej Christian, tillykke med den "lille" ny.--JøhP 21. Mar 2003 kl.15:47 (CET)

Tak. -- Christian List 21. Mar 2003 kl.20:15 (CET)

Det var lidt af en størrelse :o) BrianHansen 21. Mar 2003 kl.17:21 (CET)

Ja, han skal nok blive ligeså stor som sin far :-) -- Christian List 21. Mar 2003 kl.20:15 (CET)

Hej Christian, er der nyt fra den IT-ordbog som blev spurgt om overførsel til wikipedia ? http://www.dsn.dk/it-dansk/index.htm (som indsat under spurgt men ikke hørt fra. Som jeg forstod det ville de vende tilbage om mandagen ?).

mvg BrianHansen 1. Apr 2003 kl.18:07 (CEST)

Sådan forstod jeg det også, men jeg har ikke hørt mere fra dem. Jeg sender lige en mail og hører om de har fundet ud af noget, det er trods alt 3 uger siden nu! -- Christian List 1. Apr 2003 kl.19:05 (CEST)

Hej Christian, kan Wikipedia programmet ændres så vi ikke behøver at lave #REDIRECT's til datosiderne fra forsiden?--JøhP 3. Apr 2003 kl.12:18 (CEST)

Jo det kan det godt. Det skal ændres i http://da.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:LanguageDa.php , det skal jeg nok lige gøre. Der kan godt gå lidt tid før det rent faktisk bliver overført til serveren, så hav lidt tålmodighed. Er der iøvrigt nogen der har en mening om hvorvidt forkortelserne for månderne skal være men stort eller småt? Det vil sige, hedder det Mar eller mar ? Skal ugedagene være med stort eller småt, hedder det Søndag eller søndag? -- Christian List 3. Apr 2003 kl.15:19 (CEST)
Alt med småt! - Det er i hvert fald mit bud. -- BlueEel 8. april 2003 kl. 14.41

Hej Christian

Kan man forlænge den tid man er logget på? Jeg synes altid jeg bliver smidt af når jeg sidder og nusser med en artikel. Jeg opdager det ikke og når artiklen endelig er klar, får jeg den sendt uden at blive logget på igen. Det er lidt irriterende :-( Ti minutter ekstra tror jeg i de fleste tilfælde ville klare problemet.

212.10.17.15 31. Maj 2003 kl.12:38 (CEST)..øh og det var så Malene der igen glemte at logge sig på hehe :-)

Prøv i dine indstillinger et tjekke af i feltet "Husk password til næste besøg", så skulle du ikke blive logget af overhovedet, og det skulle ikke være nødvendigt at logge på igen næste gang du går til Wikipedia (der er lidt problemer med det for øjeblikket da vi er ved at få overført en del af programellet til en ekstra server, så hav lidt tålmodighed hvis det ikke virker de første par uger). Det virker i hvert fald for mig det meste af tiden. Hvis du bruger en offentlig tilgængelig computer er det selvfølgelig en god ide så at huske selv at logge af inden du forlader maskinen. -- Christian List 31. Maj 2003 kl.15:37 (CEST)

Tak skal du ha' Christian. Det prøver jeg :-)

Malene 31. Maj 2003 kl.16:01 (CEST)


Hej Christian, der ser ud til at være en mindre fejl i funktionen "Fjen redigering" når man aktiverer den fra listen over bruger bidrag. Senest har jeg fjernet redigering af bruger 80.199.2.80 fra computer og det fungere også som det skal, men den rapporterer at have fjernet redigering af sidste navngivne redigering. Det ser ikke så godt ud. JøhP 3. Jun 2003 kl.11:02 (CEST)

Ja det er en fejl i teksten, men som du skriver så fungere det rigtigt. Jeg har rettet det i LanguageDa.php men Brion har vist travlt for tiden, han er ikke så hurtig med opdateringerne. -- Christian List 3. Jun 2003 kl.14:34 (CEST)

Hej Christian


Kan jeg regne med at isotop tabellen fra http://www.wikipedia.org/wiki/Isotope_table_(complete) uden videre kan anvendes i den danske - er evt. copyright tilladelser Wikipedia sprog uafhængige? mvh Glenn 7. Jun 2003 kl.14:58 (CEST)

I princippet er alt ved der ligger på den engelske (og andre sprog) Wikipedia udgivet under GFDL og dermed kan vi bare kopiere løs, men husk at sætte et sproglink tilbage til kilden, i det her tilfælde den engelske Wikipedia, det kræver GFDL faktisk (det har du også gjort kan jeg se). Derudover kan man så vidt jeg ved ikke kræve ophavsret på en liste, da der ikke er noget kreativt arbejde forbundet med at lave en liste. Lige med denne artikel, så ser det ud som om kilden er den amerikanske regering, og de har love om at alt hvad der er publiceret af dem frit kan bruges, der står godt nok noget om copyright på siden, men jeg er ikke sikker på den gælder ifølge amerikansk lov.

-- Christian List 7. Jun 2003 kl.15:13 (CEST)


Hej Christian, var det ikke en ide at sætte antallet af afsnit op fra fire til for eksempel ti afsnit. Der er en lang række små artikler som ingenting fylder der får (efter min mening) en fuldstændig meningsløs indholdsfortegnelse ?

mvh BrianHansen 10. aug 2003 kl.19:54 (CEST)

Jeg syntes egentlig fire er et meget passende antal, men hvis du mener der er nogen specifikke artikler der ikke har nytte af en indholdsfortegnelse, så vil jeg da foreslå du indsætter __NOTOC__ på de sider, sådan som jeg har beskrevet på Hvordan redigerer jeg en side. Hvor mange mener du der har denne fejl? Hvis du meget gerne vil have ændret grænsen, så skal der sandsynligvis laves en ændring i softwaren så hver wiki kan sætte sin egen grænse, en sådan mulighed eksistere så vidt jeg ved ikke på nuværende tidspunkt. Så hvis du syntes at fire afsnit er meget forkert, så vil jeg foreslå du fremsætter forslaget på Intlwiki-L. -- Christian List 11. aug 2003 kl.03:57 (CEST)

Lyder som et lidt større projekt, jeg tror at jeg undlader at indsætte overskrifterne i steden for.

Synes ikke at det er en fejl, bare overdrevent på artikler som ikke fylder mere end en skærmside. På 2. verdenskrig kan jeg se formålet, men ikke på Terningsommerfugl. Der er mange af dem, og der vil gå flere år, før artiklerne kan bære en indholdsfortegnelse og der vil komme endnu flere. Ville foretrække at man positivt satte ind at man ønskede indholdsfortegnelsen, eller at antallet af afsnit var større. BrianHansen 11. aug 2003 kl.17:31 (CEST)

Jeg kan godt se problemet i artikler som Terningsommerfugl (den har jeg iøvrigt rettet), men i langt de fleste tilfælde tror jeg nu det ser fint ud.
Iøvrigt kan man slå indholdsfortegnelsen helt fra i sine indstillinger vis man slet ikke kan lide den.
-- Christian List 12. aug 2003 kl.19:02 (CEST)
Hej Christian
Ikke noget dårligt fif at slå den helt fra, det har jeg gjort p.t. Det er under alle omstændigheder de færreste artikler der p.t. har behov for en indholdsfortegnelse.
Hvad er det helt specifikt som "trikker" at den bliver indsat. Ovenstående skriver du fire afsnit, i indstillinger står der 3 sektioner. Er det ikke reelt antallet af "overskrifter" == tekst == der udløser indholdsfortegnelsen ?
mvh BrianHansen 12. aug 2003 kl.20:07 (CEST)
Jo, det er antallet af "overskrifter" der udløser en indholdsfortegnelse. det ene sted har jeg skrevet mere end 3, det andet sted har jeg skrevet mindst 4, det er logisk set det samme antal, men lidt forvirrende, jeg retter det lige. -- Christian List 12. aug 2003 kl.20:24 (CEST)

Hej Christian

Et lille forslag mere. Vi kunne eventuelt ændre teksten under indstillingerne på denne linie:

Gem små redigeringer i sidste ændringer

til

Skjul små redigeringer i sidste ændringer


Du kunne vel ikke samle frø til mig oppe i bjergene, eller er de forlangt væk?

Hvilke bjerge tænker du på?
Her hvor jeg bor er der mindst 4 timers kørsel til de nærmeste bjerge. -- Christian List 20. aug 2003 kl.18:35 (CEST)

Disse bjerge: http://www.nps.gov/grsm/ Men hvis du ved hvordan jeg kan få fat på nogen, som kan samle frø så vil jeg være glad for det. Haabet 20. aug 2003 kl.20:41 (CEST)~

Det tager 8.5 time at køre derhen, så det er vist for langt, og jeg kender desværre ikke lige nogen der kan samle frø for dig. -- Christian List 20. aug 2003 kl.21:05 (CEST)

Hej Christian. Jeg har da vist glemt at svare på din mail omkr. wikipedia@wikipedia.dk. Fik sendt til Brian igår lige inden min computer gik ned, men fik ikke startet op igen. Jeg ordner det lige :-) --Malene 25. aug 2003 kl.23:20 (CEST)


Hej Christian

Jeg har lige fået en mail fra en dansk journalist fra P1 - Harddisken på min private mail. Han vil gerne snakke med dem, der startede den danske Wikipedia op - det må da vist være dig :-) Jeg forwarder hans mail til wikipedia@wikipedia.dk. Jeg skynder mig at skrive til ham, men sender min mail til wikipedia@wikipedia.dk først, hvis jeg glemmer noget må Brian og du endelig sige til, I er trods alt noget mere erfarne udi Wikipedia og opstartsfasen end jeg er ;-)

Mvh Malene 29. aug 2003 kl.22:30 (CEST)


Spændende :o) Jeg har mailet eventuelle kontakttelefonnr. til din private email Malene.

BrianHansen 30. aug 2003 kl.15:04 (CEST)


Yderst spændende, jeg har skrevet til ham med mine telefonnumre, så nu får vi se hvad der sker. -- Christian List 31. aug 2003 kl.23:07 (CEST)

Rette afsnitsoverskrifter i årstalartikler

Hej Christian

Var det ikke muligt ved hjælp af søg og erstat direkte i databasen at erstatte alle overskrifter i årstalsartikler markeret med '''Afsnit''' til ==Afsnit==?

Med teksteditoren vim ser søg og erstat-funktionen således ud:

:%s/'''\(Født\|Dødsfald\|Begivenheder\|Sport\|Bøger\|Musik\|Film\|\[\[Nobelpris|Nobelprisen\]\]\)'''/==\1==/

Jeg har nemlig regnet lidt på det og det vil tage mig ca. 20 sekunder i gennemsnit per årstalsartikel og der er ca. 1200 som skal rettes. I alt giver det 400 minutter eller næsten 7 timer.

De herligste hilsner Claus Sørensen 29. sep 2003 kl.01:11 (CEST)

Vores database er en MySQL database. Hvis du kan angive et SQL script der laver denne udskiftning så kan jeg da godt køre det.
For eksempel denne forespørgsel:
SELECT cur_title FROM cur WHERE cur_namespace=0 AND cur_text LIKE "%'''Begivenheder'''%"
Rammer mange af årstalssiderne, men for eksempel også sider som 1. februar og 2000'erne. Så vi skal have besluttet om disse også skal udskiftes, eller vi skal bruge lidt smartere SQL.
-- Christian List 29. sep 2003 kl.14:48 (CEST)

En lille observation vedrørende robotkørslen (link til andre wikipediaer). Har lagt mærke til på Argentina, at robotten ikke sletter mellemrum, hvis link er placeret under hinanden fremfor efter hinanden på en linie ? mvh BrianHansen 3. okt 2003 kl.16:47 (CEST)


Hej Christian

Jeg har ændret en lille smule i sprogversioneringsfilen (eller hvad den nu lige hedder :-) efter opfordring fra Villum. Kan jeg selv sørge for det bliver ændret ved Brion Vibber?

mvh --Malene 9. okt 2003 kl.09:00 (CEST)

Brion Vibber har bedt om at vi selv sørger for at lægge filen i CVS på SourceForge, hvorefter det er nemt for ham at hive den direkte ind på serveren. Jeg har CVS adgang og kan lægge filen op når vi ønsker det. Brion Vibber er totalt overbebyrdet med arbejde for Wikipedia (husk på at han gør det frivilligt og ulønnet), så jeg har forsøgt at holde opdateringsfrekvensen for den danske sprogfil under 1 gang om måneden. Når filen er i CVS, så kan vi bede Brion om en opdatering i hans ToDo liste. Der er iøvrigt også et link ude i venstre side der mangler en oversættelse, hvad kalder vi "donations" på dansk? -- Christian List 9. okt 2003 kl.14:46 (CEST)
En opdatering en gang om måneden lyder ok. Jeg kan forestille mig han har travlt, og det er jo kun småting vi retter nu.
Donations..hmmm ifølge min engelsk-dansk ordbog betyder det direkte oversat gaver, gavebreve eller bortgivelser. Hvis vi skal vælge mellem de tre, stemmer jeg for "gaver". Måske kunne man istedet bruget ordet "donationer" ...hvis det overhovedet findes på dansk :-)
mvh --Malene 9. okt 2003 kl.15:23 (CEST)


Donation findes i høj grad på dansk se eventuelt retskrivningsordbogen www.dsn.dk , så min stemme går til at vi bruger dette udtryk. mvh BrianHansen 10. okt 2003 kl.19:04 (CEST)

---

Hej Christian

Hvordan sletter jeg et billede? Jeg har uploadet et foto som jeg har kaldt dragehovedfisk, men det viser sig at det er en dragefisk - så billedet har et forkert navn. Mvh Malene

Paa historik siden Billede:Dragehovedfisk.jpg er der et lille (slet) link, hvis man er logget ind som administrator. -- Christian List 23. okt 2003 kl.19:48 (CEST)

Hvad har du gjort ved: Wikipedia:Forældreløse artikler

Jeg opdaterer den engang imellem (jeg har lige gjort det igen), derudover har jeg ikke gjort noget. Er der noget galt med den? -- Christian List 9. dec 2003 kl. 02:31 (CET)

Hvad med oligosaccharider? MVH Jon

Hvad er der med dem? -- Christian List 9. dec 2003 kl. 02:31 (CET)

Ja de ligger mellem mono- og poly-


Tilfældig artikel

Kunne de tilfælldige artikler ikke udvælges blandt nogen som også findes i andre sprogvertioner. Så at man ikke får sådan nogen dumme opslag?

Så er det jo ikke længere en tilfældig artikel. Iøvrigt hvis du får et dumt opslag, så ret det! -- Christian List 10. dec 2003 kl. 17:12 (CET)

Så skal du gøre mig til amnistrator, så jeg kan slette alle sider, som henviser til leksisjopen eller hvad den nu hedder.


Hej Er det ikke bedst at holde samme stavemåde indeni artiklen?

eukaryot-prokaryot-mitokondrie og ikke

eucaryot-prokaryot-mitochondrie


MVH Jone 15. dec 2003 kl. 20:23 (CET)Jon

Helt bestemt. Hvis der findes forskellige stavemåder bør de alle nævnes i første sætning, men i resten af artiklen bør man selvfølgelig vælge en og kun en. -- Christian List 15. dec 2003 kl. 20:42 (CET)

Automatisk wiki markering

Hej Christian,

En mulig løsning for problemet i din 'Automatisk wiki markering' script kunne være at, i stedet for ren alfabetisk rækkefølge, først at lade rutinen lede for artikelnavne med mellemrum (eller underscore) i, og først derefter at søge på enkeltnavne i artiklen. Du kunne endda give prioritet til artikelnavne med de fleste mellemrum i, lad den søge på dem først, og så resten... Er det måske en idé?

Mvh, Fedor 23. dec 2003 kl. 12:55 (CET)


Hej Christian

Er det muligt teknisk set at sortere robottens ændringer fra på "sidste ændringer"-siden. Det ville være fedt hvis man kunne slå dens ændringer fra, lige som man kan slå "mindre ændringer" fra på ens brugerside. Mvh Malene 23. dec 2003 kl. 22:04 (CET)

Alle robottens ændringer er markeret som "mindre ændringer". Det er den eneste mulighed der er for at slå dem fra. -- Christian List 23. dec 2003 kl. 22:12 (CET)

Hej Christian

Det ser ud som om at indholdet i Mest ønskede artikler er er lidt svær at læse. Kunne du se på det ved lejlighed.

Godt Nytår og mvh Glenn 1. jan 2004 kl. 12:01 (CET)

Det er fordi den skal læses ved hjælp af denne side. Når engang det hele virkere igen (forhåbentlig snart) så bliver ovenstående side helt slettet. -- Christian List 1. jan 2004 kl. 15:17 (CET)

Hej og godt nytår (til alle!)

Jeg er ikke helt med på fjernelsen af understregninger (eks:kalmarunionen)-? er det ligemeget for programmet, eller ligger der flere versioner? - Jeg er enig i det bedre ud uden ! - og hvad med afstand uden understregning? -- Nico 1. jan 2004 kl. 15:57 (CET)

Mellemrum i henvisninger bliver automatisk lavet om til understregninger af softwaren, således at Bruger:Christian List (med mellemrum) linker automatisk til http://da.wikipedia.org/wiki/Bruger:Christian_List (med understregning). Det er derfor ikke nødvendigt at have understregningerne med i artiklen. Understregning giver også en lidt anden afstand mellem ordene, som jeg personligt ikke syntes ser alt for godt ud. -- Christian List 1. jan 2004 kl. 16:50 (CET)

Tusind tak for din støtte på meta. Kiggede lige på din brugerside; beklager at jeg beskyldte en fhv. fynbo for at være københavner. Det må være ligeså fornærmende som at blive beskyldt for at være fra Oslo er i dele af Norge ;-) Jeg er forresten selv delvis af fynsk oprindelse - selv om det er et stykke tilbage i tid.

Der er forresten en aktiv(!) bruger på den islandske wiki nu. Over halvtreds redigeringer bare idag. Wolfram 7. feb 2004 kl. 20:44 (CET)


Byråkratiet varede dog ikke længe. [1]. Jeg nåede kun lige at elevere E23 før alle byråkrater blev fyret. :-) Wolfram 8. feb 2004 kl. 08:45 (CET)

Tja, det er jo bare ærgeligt. Jeg syntes egentlig det var en god ide. -- Christian List 8. feb 2004 kl. 16:07 (CET)

Byråkrat-statusen er blevet lokal. Jeg har givet dig sysopstatus på no:, så du kan hjælpe os mere effektivt ;-) Wolfram 9. feb 2004 kl. 02:45 (CET)

Tak for det, jeg skal nok hjælpe hvor jeg kan. --Christian List 9. feb 2004 kl. 14:53 (CET)

Hej Christian :-) Du skriver: "sat sprog henvisninger nederst (det gør vi for det meste))". Det ville jeg også gerne, men jeg ved ikke hvad feks. kvartær tid hedder på engelsk eller japansk, istid kunne jeg jo nok lige klare på engelsk, men ikke på Polsk, kan du henvise til en gratis online ordbog, den jeg har fundet er ikke så god feks. på http://translation.langenberg.com/ de har næsten intet fra Dansk til andet sprog. Jeg har også lagt mærke til links til de andre lande helt foroven, men dem kan jeg ikke rette i? Hvad gør I andre?

MVH Maya123

Jeg tror du har fundet et lille hul i vores dokumentation :-) jeg kan ikke finde nogen steder på den danske Wikipedia hvor det er forklaret hvordan man laver henvisninger til andre sprog. Så jeg tror lige jeg vil starte en ny side: hvordan laver jeg henvisninger til andre sprog.
Med hensyn til ordbog, så bruger jeg stadig gyldendals røde. Jeg bor iøvrigt i USA og taler engelsk til daglig, så ordbogen ligger for det meste bare og samler støv.
--Christian List 24. feb 2004 kl. 18:14 (CET)

    • Godmorgen

Ja, for mig er der flere forvirrende ting på begyndersiderne og alt for meget man skal sætte sig ind fra dag 1. Begyndersiderne kunne godt være meget kortere og så kunne man have en gruppe 2 begyndere bagefter. Det skal da lige understreges at jeg, personligt har fået alle tiders behandling som ny på Wiki og folk har generelt været hjælpsomme. Det der først og fremmest skal diskuteres, er vel om Wikipedia, skal være for alle, eller kun dem der er gode til: formulering, koder, billeder, sprog osv. Når man kan noget, er det ofte svært at se tingene/besværlighederne fra en begynders synsvinkel.

Jeg mener ikke det gør så meget at der er et par småting der skal læres. Hvis man ikke kan lære de par ting, så kan man sandsynligvis heller ikke skrive en god artikel. Dem der har lyst til at gøre en indsats hjælper vi selvfølgelig med at komme i gang. --Christian List 27. feb 2004 kl. 18:37 (CET)

Jeg tror, det kan skræmme mange meget kreative tænkende folk væk, hvis de ikke er så gode til feks. alle koderne. Kunne man udbygge redigeringsknapperne lidt, så var der meget at hente her. En knap (aner ikke hvordan og om det kan lade sig gøre), til automatisk at vælge hvor på artiklen billedet skal sidde, ville være en stor hjælp.

Der arbejdes skam hele tiden på at forbedre brugervenligheden. De der redigeringsknapper er for eksempel under 1 måned gamle. Men ligesom indholdet på Wikipedia, så skrives programmet også af frivillige, så det går ikke så hurtigt. --Christian List 27. feb 2004 kl. 18:37 (CET)

Bedre (kortere), information om den perfekte "begynderside", uden for mange regler, altså et eks. på en meget enkel artikel. Alt det andet skal man nok lære, hen ad vejen. Der er, for mig at se, nogle her der ikke bestiller andet end at rette og korrigere, det er da lidt spild af tid, hvis det kunne gøres lidt mere pædagogisk. Fy-ord, måske.  :-) Der er måske nogle der nu tænker, "hvorfor i alverden gør hun det ikke bare selv", altså laver begyndersiderne om. Jeg er altså selv nybegynder her, er godt nok heldig stillet, da jeg har arbejdet en smule med html inden jeg kom her, men ekspert eller øvet er jeg langt fra.

Der er sådan set en god ide, der kommer jo hele tiden nye til og en side der trinvis indfører folk i de forskellige koder ville sikkert hjælpe en del. Jeg vil lige tænke lidt over hvordan sådan en kan udformes, så dukker der nok noget op her: Wikipedia:Redigeringshjælp for nybegyndere (eller måske har du et forslag til en bedre titel?) --Christian List 27. feb 2004 kl. 18:37 (CET)

Nå, Christian, nu fik du en masse, som jeg har gået og tænkt over, som ny her. Det beklager jeg, jeg beklager mere hvis du tager det som generel "brok", det er det langt fra, bare lidt morgenkaffe-tænkning. :-) Desuden er det her vist langt væk fra..........ordbøger. He he, typisk mig. God dag til dig og andre der læser dette fra Maya123 :o)

Forslag til forbedringer er altid velkomne, det er jo ikke altid vi som erfarne brugere lige ved hvad nybegynderne ser som værende vanskeligt eller besværligt.
Fortsat en god dag til dig fra Christian List 27. feb 2004 kl. 18:37 (CET)

Er "motto" virkelig hankøn på dansk, ikke intetkøn? På norsk ville vi ikke sagt "national motto", men "nationalt" Wolfram 25. feb 2004 kl. 23:25 (CET)

Reskrivningsordbogen siger: motto sb., -et, -er., så det er intetkøn. Desuden hedder det modsatte af intetkøn fælleskøn på dansk og ikke hankøn eller hunkøn.
Kilde: http://www.dsn.dk/cgi-bin/ordbog/ronet?S.x=38&S.y=4&M=1&P=motto
Claus Sørensen 25. feb 2004 kl. 23:48 (CET)
Tak skal du have. Jeg spurgte fordi der står "national motto" i alle landsartiklerne. Iøvrigt hedder det modsatte af intetkøn også fælleskøn på norsk rigsmål (som jeg taler), når jeg nu tænker mig om :-) Wolfram 26. feb 2004 kl. 04:24 (CET)

Hej Christian,

Når du har spørgsmåler for at oversætte dansk-tysk, du kan der også spørg mig :-)

(ich hoffe, das war korrektes Dänisch)

de:Benutzer:Arne List 10:22, 1. Mär 2004 (CET)

f.kr. -> f.Kr.

Hej Christian

Der er rigtig mange årstalsartikler (mindst alle fra år 32 og til , som har denne fejl i sig - og muligvis også en række almindelige artikler henviser forkert.

Er det ikke muligt at foretage en SQL-forespørgsel som en gang for alle erstatter f.kr. med f.Kr. - og har du ikke adgang til dette.

De eneste problemer jeg kan se det giver er belastning af serverene en enkelt gang samt at artikler og diskussion (som denne) der diskutere forskellen ikke længere vil give mening.

Claus Sørensen 2. mar 2004 kl. 12:11 (CET)

Videre diskussion er flyttet hertil Brugerdiskussion:Christian List/f.Kr.. --Christian List 2. mar 2004 kl. 15:37 (CET)

Hej Christian

Jeg har spurgt på IRC vedrørende Hans Jørns problem med proxy blocker - måske er hans computer ramt af en virus eller orm, som har efterladt en åben proxy. Men hvis det ikke er tilfældet, kan vi bede Tim Starling om at kigge på det. - Kåre Thor Olsen (Kaare)



Hvad betyder ekstern?

Se ekstern. --Christian List 14. apr 2004 kl. 20:20 (CEST)

Wikipedia-wide information network

Hello.

I am Anthere. I only speak french and english. I hope someone will be able to translate this, and I apologise if I did not put it in the right place :-)

I would like that information circulate better between wikipedias, so that all wikipedians can participate more, and keep its own identity at the same time.

For this reason, I recently set a page on meta, m: Goings-on.

Hopefull, at any time, this page could indicate the current discussions, polls, votes or general announcements. 3 pages were already locally created on the spanish, the french and the english wikipedia. A global one is now on meta.

Each local page is about general on-goings as well as local ones.
Meta page aims at being about global occurences.

The page is different from the announcement page. The announcement is more oriented toward external communication (such as number of pages, special adverstisement), while the on-goings aim at mentionning community events (such as a new feature poll, elections of board of trustees).

To compare both pages :

It would be great that each wikipedia in time, set a similar page, so that information could flow more easily between wikipedia. If you do so, please do set the goings-on page locally, so that every wikipedians on *your* wikipedia can see it and participate to it, and please link it to the meta page.

For bigger wikipedia, it is also interesting to set a goings-on page to relieve the local village pump, often clogged with information request.

For small wikipedias, it makes sense to merge the goings-on in the village pump, perhaps by making a separate paragraph.

I am also looking for people who would agree to update the local goings-on in their language. Please, contact me at my talk page for any support, suggestion and feedback.

Thank you very much for your attention :-) Anthere

Hej Christian


Det ser godt ud det nye Wikipedia-look :-) Er fanebladene ved artiklerne grafik? Mvh Malene 28. maj 2004 kl. 21:14 (CEST)

Ja, jeg kan også godt lide det. Nej, jeg tror ikke fanebladene er grafik, jeg skal nok oversætte til dansk ligeså snart jeg finder ud af hvor jeg skal gøre det :-) --Christian List 28. maj 2004 kl. 21:48 (CEST)
Fint nok - jeg giver lige en hånd med - håber jeg gør det rigtigt :-) Mvh Malene 28. maj 2004 kl. 21:50 (CEST)
Det ser rigtigt ud, så fortsæt bare med det. Jeg går hjem lige om lidt, så er du alene om det :-) --Christian List 28. maj 2004 kl. 22:03 (CEST)
Well then - god pinse :-) Jeg tager i sommerhus i morgen, så det bliver også de sidste krampetrækninger fra mig i nogle dage. Mvh Malene 28. maj 2004 kl. 22:19 (CEST)

Du kunne vel ikke oversætte stil manualen for plantenavne, til engelsk, da det ikke er til at finde engske navne og kun de sider som har latinske navne, foruden at der er rod i det, da det ikke er til at vælge hvad der er det rigtigte engelse side navn.

1. jun 2004 kl. 12:52 (CEST)~

De har allerede deres egne regler for navngivning (dog ikke så detaljerede som vores), du kan eventuelt selv blande dig i deres diskussion. Planter og dyr er ikke lige min stærke side, så det vil jeg helst ikke blandes ind i.
--Christian List 1. jun 2004 kl. 16:46 (CEST)

Hej Christian

Har du set noget til Brian Hansen for nylig? Håber ikke han er blevet helt væk. Mvh Malene Thyssen 13. jul 2004 kl. 22:56 (CEST)

Nej, jeg ved ikke hvor han er. Hans sidste bidrag var den 22. april, så det er ved at være noget tid siden. Jeg håber ikke han er blevet helt væk! --Christian List 14. jul 2004 kl. 01:24 (CEST)
Hmm måske holder han bare lidt Wikation :-) Lad os håbe det. Mvh Malene Thyssen 14. jul 2004 kl. 10:38 (CEST)

Pressemeddelelse: 20.000 artikler

Var det en idé med en pressemeddelelse om at den danske Wikipedia har rundet de 20.000 artikler, hvilket snart sker? --Claus Sørensen 28. jul 2004 kl. 00:34 (CEST)

Det kunne vi måske godt. Men så synes jeg der skal være mere fokus på nogle af de andre nyheder på den danske Wikipedia. F.eks. udviklingen i antallet af brugere. Så vidt jeg lige kan huske har vi fået en del nye bidragsydere de sidste måneder..? Måske også noget om det nye design, forsiden for skribenter og kategorierne. Hvis vi kunne få ratingen over artiklerne (som vi vist diskuterede for nogle måneder siden) på plads inden ville det også kunne indgå. Jeg vil gerne prøve at få lavet den specielle børneforside, så den kunne være klar også. Mvh Malene Thyssen 28. jul 2004 kl. 10:17 (CEST)

Jeg har forsøgt at få ratingen på plads, lidt kritik er velkommen på Wikipedia:Evaluering. Så mangler vi bare en eller anden til at skrive pressemeddelelsen?
Det skal nok være meget snart da vi mangler under 200 artikler før vi rammer 20.000.
--Christian List 28. jul 2004 kl. 16:26 (CEST)

Hej det ser ud som om der er en sabotør på spil lige nu MVH Jone 9. aug 2004 kl. 02:52 (CEST)

Ja, det var der vist, men jeg så desværre ikke lige din besked, men tak for det alligevel. Det ser ud som om Jørgen og Kaare tog sig af det. --Christian List 9. aug 2004 kl. 15:45 (CEST)
Ja, man kan godt mærke at skoleåret er startet. Nu var det lige så'n en rolig sommer.Jørgen 9. aug 2004 kl. 17:12 (CEST)
Mht. artiklen "Gorillaen" (og hærværk mod enkelte andre artikler), lader der til at være tale om nogle personer fra heroes.dk (ca. ti stykker). Jeg overvejer at skrive en e-mail til dette websteds webmaster, og bede ham om at ta' en snak med sine brugere - er det en god/dårlig idé? De stopper jo nok på et tidspunkt, men på den anden side bør de have at vide, at det de gør er uacceptabelt.
Mht. skoleårets start, så skete der vist ikke mere hærværk i løbet af hele skolernes sommerferie, end hvad der sker på en gennemsnitsskoledag i skoleåret. Jeg har før nævnt det, og jeg nævner det gerne igen: Næsten alt hærværk mod Wikipedia stammer fra IP-adresser tilhørende Sektornet. Det er normalt nemt at finde frem til de skoler, hvor hærværket stammer fra, så evt. kunne vi overveje at forfatte en standardmail hvor vi beder skolen om at ta' en snak med sine elever i den pågældende klasse (med oplysning af dato og tidspunkt kan de sikkert finde frem til hærværkmandens (m/k) klasse) samt tilbyde at blokere for skolens IP-adresser. Nogle gange føler jeg mig sågar fristet til at blokere samtlige Sektornets IP-adresser og dermed slippe for de fleste problemer...
- Kåre Thor Olsen (Kaare) 9. aug 2004 kl. 18:07 (CEST)
Så vist jeg kunne forstå ud fra min snak med en folkeskolelærer er en af grundene til at hun ikke bruger Wikipedia i undervisningen faktisk at eleverne kan gå ind og rette i artiklerne - de bliver fanget af den mulighed og koncentrerer sig ikke om at finde information. Så måske er det slet ikke en dårlig ide at kontakte skolerne og tilbyde at de bliver blokeret. I starten kan vi jo nøjes med dem som vi får problemer med. Kan du gå direkte ind og finde den specifikke skole Kåre? Hvis du kan finde nogle emailadresser vil jeg gerne kontakte dem, så kan jeg også lige gøre lidt reklame for børneportalen :-) Mvh Malene Thyssen 9. aug 2004 kl. 23:05 (CEST)

Hej Christian

Her har I et par forslag som måske kan være til nytte.

Forslag 1: Side som lister alle ikke-refererede omdirigeringer. Evt. begrænset til større artikler.

Kunne du så overveje at lave en side - eller en side per alfabetbogstav, hvor alle ikke-refererede omdirigeringer lægges. Formålet er at søgemaskinerne finder disse omdirigeringer.

Siderne bør være linket til forsiden - men næsten ikke synligt af hensyn til brugerne - så søgemaskiner let finder dem.

De kunne f.eks. opdateres hver 7-14 dag - meget gerne med cache-control.

Herudover kunne der måske være en brugerdefineret side, hvor vi lægger artikler på som f.eks. Google ikke har opdaget.

I princippet kunne man lave et script som søgte på "relevante" søgemaskiner som så fandt ud af om en artikel er blevet indekseret - men det koster sikkert for mange resurser?

Det sidste stykke tid (måned) er det umiddelbart som om Google er "faldet" lidt af på den, hvad angår indeksering.

mvh Glenn 11. aug 2004 kl. 20:21 (CEST)


Hej Christian

Forslag 2: Anvendelse af cache-control.

Umiddelbart ser det ud til at ihvertfald den engelske og danske Wikipedia ikke anvender html cache-control - f.eks. "<META HTTP-EQUIV="Cache-Control" CONTENT="no-cache, must-revalidate">".

Dette er især for brugere bag proxy-cache

Ville det ikke være smart med f.eks. følgende cache-control heuristik:

  • Standard: 6 måneder
  • Hvis nogen ændrer i artiklen sættes tiden til f.eks. 1 time.
    • Hvis ingen ændrer artiklen indenfor denne time fordobles tiden til 2 timer og så fremdeles op til 6 måneder.
  • Der kunne være separat politik for påloggede brugere - hvis det er til nytte.
  • Der kan evt. sættes "must-validate" på siden "recent changes" og lignende.
  • Sider man ved vil blive opdateret med jævne mellemrum bør have cache-info sat.
  • Evt. kunne man lave en distinktion mellem brugerændringer som sætter cache-control lavt og "maskin" ændringer foretaget af primært administratorer - her kunne det være en fordel at bibeholde evt. lange udløbstider.
  • Det bør nok undersøges om Wikipedias cachesystem er kompatibelt med det. Umiddelbart burde der ikke være problemer...

Fra "gammel" tid fandt jeg ud af at sider som ikke ønskes cachet eller som skal være dugfriske skal have sat i passende tags:

  • Expires: Tue, 08 Apr 1997 1:00:00 GMT (en udløbet tid!)
  • Expires: 0
  • Pragma: no-cache

Grunden er at forskellige browsere honorerer forskellige tags.

Her er information om emnet:

mvh Glenn 11. aug 2004 kl. 20:21 (CEST)


Tak for de opmuntrende ord om årstalskategoriseringen. Nu er det jo også meget tydeligt i 'seneste ændringer' med alle de årstal. Men det er jo blot som at spise en elefant, man må tage det bid for bid. Mvh. Jørgen Friis Bak 24. aug 2004 kl. 06:59 (CEST)


Pfffh heh det er da godt der er nogen der holder lidt øje med hvad jeg laver for det bliver da vist nok af og til lidt med venstre arm i øjeblikket...havde jeg virkelig kun fået slettet diskussionssiden til "Muslimsk kvinde" tsk tsk - godt du så det Christian, så vi fik det skidt slettet ordentligt :-) Mvh Malene Thyssen 26. aug 2004 kl. 21:01 (CEST)


hi Christian, could u pls look at Wikipedia:Forældreløse artikler - it looks like a mess . nl:User:TeunSpaans

Thank you, I missed that page. I have fixed it as best I could. --Christian List 3. sep 2004 kl. 15:13 (CEST)

hvorfor flytter du mange sider?

Jeg flytter ikke nogen sider, jeg laver omdirigeringer der hvor en ting ofte staves på mere end en måde. --Christian List 8. okt 2004 kl. 21:10 (CEST)

Hi Christian!

I've moved Billede:Grunwald.jpg to Wikimedia Commons (under it's polish name - Image:Grunwald bitwa.jpg). So Billede:Grunwald.jpg can now be deleted. I didn't know what templates you use and didn't want to use an incorrect one, so I just thought I'd write to one of the admins directly. Cheers --TOR

Det fører egentlig frem til et generelt spørgsmål vi skal have afklaret, om flytning af billeder til Commons, og sletning af filer her , når de er flyttet ( og om i hvilket omfang de skal flyttes); Der er jo ingen grund til at de ligger begge steder, men forudsætningen for at man kan gøre det umiddelbart, er at der ikke foregår en omdøbning,- ellers skal stien rettes til.
Har du et bud? - også på hvor en beskrivelse/vejledning skal placeres. Diskussionen hører jo nok hjemme ved Landsbybrønden, men Tor's henvendelse gjorde det lige aktuelt vh. Nico 11. nov 2004 kl. 17:21 (CET)

Translation of the week

Hi! This is Ronline from the Romanian Wikipedia. I would like to inform you that, at Meta-Wiki, there is a project running known as Translation of the week. This project seeks to translate an article into as many languages as possible every week, in order to strengthen collaboration between the different language projects and enable more article depth. The current translation of the week is Oradea, and it has already been translated into 17 languages. You can see more information here. It would be great if you could translate this article into the Danish language, even partially would be great! Thank you very much, Ronline 10. dec 2004 kl. 12:46 (CET)


Social-liberalisme

Hej, jeg vil blot gøre dig opmærksom på artiklen om social-liberalisme, som du truede med sletning (Diskussion:Social-liberalisme). Det ser ud som, om du har glemt den igen? mvh --tsh 15. jan 2005 kl. 22:06 (CET)

Tak, det havde jeg helt glemt. Den er hermed slettet. --Christian List 15. jan 2005 kl. 22:11 (CET)

Interlanguage specialities at eo:

Tegnsætsfejl på siden Indstillinger

Hej Christian

Faldt i "Indstillinger" over denne generelle tegnsætsfejl:

Husk adgangskode til n?e bes

På meddelelsessiden: http://da.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:LanguageDa.php står:

#-------------------------------------------------------------------
# Default messages
#-------------------------------------------------------------------
# Allowed characters in keys are: A-Z, a-z, 0-9, underscore (_) and
# hyphen (-). If you need more characters, you may be able to change
# the regex in MagicWord::initRegex
:
"tog-rememberpassword" => "Husk adgangskode til næste besøg",

Dvs. man kan IKKE bruge et 8 bit tegnsæt til disse meddelelser.

Hvad er løsningen? At rette i meddelelserne til escape sekvenser som ø - eller at en administrator retter i MagicWord::initRegex ? --Erik Bachmann 20. mar 2005 kl. 14:15 (CET)

Problemet er en fejl i MediaWiki softwaren. Så vidt jeg husker er den rapporteret for længe siden på http://bugzilla.wikipedia.org/ men jeg kan ikke lige finde den igen. Hvis du har lyst kan du jo rapportere den igen.
Iøvrigt: det der snakkes on i ovenstående er "keys", men det vi ændrer til dansk er "messages". "keys" er dem der står til venstre og "messages" står til højre. Det giver ingen mening at tillade flere end de ovenfor angivne tegn i "keys", så der er heller ingen brug for at ændre i MagicWord::initRegex. Det hjælper heller ikke at ændre til escape sekvenser. Det eneste der hjælper er at rette MediaWiki softwaren. Forhåbentlig er der nogen der retter det inden version 1.4 kommer på gaden.
--Christian List 21. mar 2005 kl. 02:49 (CET)

Takk for komma-observasjoner :)

Hei Christian! Jeg ville bare takke for din observasjonsevne! Hva synest du om hele idéen om å ha utvalgte artikler fra hverandres wikier på forsiden ellers? Tror du meta:Skanwiki er et prosjekt der er behov for? BjarteSorensen 28. mar 2005 kl. 04:22 (CEST)


WikipediaBot

Wikipedia:Anmodning om administratorstatus taler du om http://sourceforge.net/projects/pywikipediabot/ - hvordan virker den? --Palnatoke 7. apr 2005 kl. 09:11 (CEST)

Der er en forklaring på m:Interwiki bot. Læg dog mærke til at de sider kun forklare om en lille del af robotterne i pakken, der er efterhånden temmelig mange, kig i den komplette liste for yderligere information. --Christian List 7. apr 2005 kl. 15:22 (CEST)

...høøøh Christian er du ved at være lidt træt af jeg tømmer diskussionssiderne til dagens artikler istedet for at slette dem? ;-) Nu er jeg godt nok færdig, men hvis jeg kan nå at fange dig før du har ryddet op efter mig vil jeg gerne bringe de sidste i orden. Mvh Malene Thyssen 7. apr 2005 kl. 22:08 (CEST)

Jeg tror jeg har fået ram på de fleste nu, slet endelig resten hvis jeg mangler nogen. --Christian List 7. apr 2005 kl. 22:19 (CEST)
Jeg har luget igennem januar - tjekker lige februar, marts og april - men det er Rune der har ordnet dem, så der er vist ikke noget galt. Tak for hjælpen, nu er alle dagens artikler endelig kategoriseret. Mvh Malene Thyssen 7. apr 2005 kl. 22:29 (CEST)

Twidrobot

Hej Christian! Kan jeg lokke dig til at markere Twidrobot som robot? --Twid 17. apr 2005 kl. 13:43 (CEST)

Det kan du sagtens, hvis jeg kan lokke dig til at skrive et par sætninger på dens brugerside om hvad slags robot det er og hvem der styrer den. --Christian List 17. apr 2005 kl. 14:16 (CEST)
Gjort! --Twid 17. apr 2005 kl. 14:24 (CEST)
Fint, den er nu markeret som bot. --Christian List 17. apr 2005 kl. 14:31 (CEST)
Tak! --Twid 17. apr 2005 kl. 14:32 (CEST)

Skabelon-rettelse

Jeg ser din lille rettelse af skabelonen skakbrikker, men gennemskuer ikke lige, hvor den gør en forskel. Hvis du har tid, kan du så ikke skrive kort om det? Mvh --Sir48 (Thyge) 21. apr 2005 kl. 20:04 (CEST)

Jo, før min rettelse pegede den på skakbrikker (skak), men jeg tror ikke man bruger skakbrikker andre steder end i skak, så derfor er det ikke nødvendigt at skrive det i parentes bagefter. Så jeg fjernede parentesen og ændrede til skakbrik i ental, da ental er vores normale konvention for titel på artikler. --Christian List 21. apr 2005 kl. 23:39 (CEST)

Navneskift

Hej Christian.

Noget tyder på, at jeg har mistet mine administrator-rettigheder, efter jeg flyttede min bruger fra "Mark jensen" til "Mark Jensen". Er det noget du kan rette? - Mark Jensen 23. apr 2005 kl. 22:20 (CEST)

Du behøver ikke gøre det alligevel. Har flyttet min bruger tilbage til det gamle navn, da nogle ting ikke fulgte med, som fx listen over bidrag. - Mark jensen 24. apr 2005 kl. 03:48 (CEST)
Man kan godt få skiftet navn og flyttet alle bidrag osv. med, se m:Changing username. Men der er vist ingen der tager sig af det for tiden. Så væbn dig med lidt tålmodighed hvis du gerne vil have det ændret. --Christian List 24. apr 2005 kl. 15:56 (CEST)

Seneste ændringer 2025!

Ved du hvorfor der pludselig på forsiden Seneste ændringer står 2025?--Kulu 10. maj 2005 kl. 18:40 (CEST)

10. maj 2025

  • (forskel) (historik) . . m Diskussion:Fodbold; 09:27 . . Hansjorn (Diskussion)
Næ, det ser da højst mystisk ud. Det må vist være en eller anden fejl i softwaren, men jeg aner ikke hvad der går galt her. --Christian List 10. maj 2005 kl. 18:44 (CEST)
Der blev sat nye servere i drift idag, og nogle af dem havde en tidsindstilling der var en kende ude i fremtiden. Der vil blive taget hånd om det på et eller andet tidspunkt, men efter snakken på IRC at dømme, er der vigtigere problemer lige nu. -- Anders Wegge Jakobsen (diskussion) 10. maj 2005 kl. 18:50 (CEST)
Jeg spørger lige igen mht Seneste ændringer - på min pc kan jeg ikke se seneste ændringer (udover den i 10.5.2025, kl. 18:50!). Er det kun på min pc, eller er det også serverproblemer--Kulu 10. maj 2005 kl. 21:27 (CEST)
Jeg kan se seneste ændringer.... Også på IRC #darc.wikipedia --Sir48 (Thyge) 10. maj 2005 kl. 21:28 (CEST)
Jeg kan også se seneste ændringer. Jeg havde så til gengæld lidt sjov i går aftes, da jeg lavede en redirect fra Johannes Christoffer Hagemann Reinhardt Steenstrup. Den blev registreret tre timer før jeg lavede den....--Heelgrasper 10. maj 2005 kl. 21:33 (CEST)
Jeg fik en af udviklerne til at tilbagedatere indlægget. De udsving der var i går aftes skyldtes en forkert tidszone indstilling, hvorimod de 20 år ude i fremtiden skyldtes at en del af de nye servere efter et crash bootede 20 år foran resten af verden. -- Anders Wegge Jakobsen (diskussion) 10. maj 2005 kl. 21:52 (CEST)
Nu kan jeg igen se seneste ændringer. Rensede min cache, det hjalp - i hvert fald på dét problem.--Kulu 10. maj 2005 kl. 21:56 (CEST)

klage over administrator

Jeg ser at de såvidt jeg kan se er den højest rangerende administrator i den danske del af wiki, derfor er det til dem jeg kommer med en klage over administrator Wegge. Jeg tog mig den frihed at ændre en fejlagtig artikel der var nedsættende overfor mit parti, og oprettede endnu en artikel. Han har slettet den ene, og sat den gamle artikel tilbage til usandheder, og sendte mig en advarsel om at hvis det gentog sig ville jeg blive bannet. Dette synes jeg er for dårligt. Artiklerne det drejer sig om er: Red Bjørnene og den nu slettede Bjørn Øst Hansen

Venlig Hilsen Bjørn

Når man ser på de bidrag, der hidtil er kommet fra Bruger:Superbear, Bruger:Superb og diverse IP-adresser i 80.63.104.*, er det svært at tage kritikken alvorligt. --Palnatoke 15. maj 2005 kl. 20:09 (CEST)

Jeg har givet 3 udemærkede bidrag, Red Bjørnene har fået formulargodkendelse, har 87 medlemmer, og får bl.a støtte fra DUF. Men Wegge er åbenbart af den opfattelse at hele verden er fiktiv. Ifølge min ordbog er fiktion, indbildning, opdigtning. Hvordan kan noget der rent faktisk findes, være indbildning. Eller skal vi tilbage til de gamle filosoffers ideér med at hele verden er indbildning? Derudover synes jeg det er skuffende at Wegge sender mig en mail med truende undertoner. Bjørn 15. maj 2005 kl. 20:31

Hvis man er i tvivl om Red Bjørnenes seriøsitet, kan man for eksempel spørge Google - og så er der vist ikke grund til at spilde mere tid på det. --Palnatoke 15. maj 2005 kl. 21:29 (CEST)

Nu har vi jo ikke rigtig noget at gøre med hvad google linker om os, ja vi var med i et program på p3, er det forbudt? Det er det tilgengæld: § 266 b. Den, der offentligt eller med forsæt til udbredelse i en videre kreds fremsætter udtalelse eller anden meddelelse, ved hvilken en gruppe af personer trues, forhånes eller nedværdiges på grund af sin race, hudfarve, nationale eller etniske oprindelse, tro eller seksuelle orientering, straffes med bøde eller fængsel indtil 2 år.

§ 267. Den, som krænker en andens ære ved fornærmelige ord eller handlinger eller ved at fremsætte eller udbrede sigtelser for et forhold, der er egnet til at nedsætte den fornærmede i medborgeres agtelse, straffes med bøde eller fængsel indtil 4 måneder.

Det er en krænkelse af vores parti, vi står på listen over formulargodkendte partier, sammen med fremskridtspartiet (som vel også er et parti) og kristendemokraterne (som såvidt jeg er orienteret også er et parti), "foreninger" som DKP, som også regnes for partier er ikke engang godkendt der. Wegge ævlede i sin naivitet, at vi ikke var et parti fordi vi ikke var opstillingsberettigede, TIL FOLKETINGSVALG kære Wegge, til kommunalvalg har vi gjort alting klar, men man kan tidligst tilmelde sig 6 uger før. Bjørn

Det ser ud til, at partiet er et rigtigt parti. Se dette link. Til Bjørn: Du bliver nødt til at give konkrete beviser, hvis du skal overbevise en administrator. På denne hjemmeside kommer der en masse mennesker og skriver en masse vås, så det er svært at kende forskel uden reelle beviser. --Maitch 16. maj 2005 kl. 00:05 (CEST)
Det generer mig, at "Bjørn" flere steder (bla. på hjemmesiden) anfører, at Indenrigsministeriet har godkendt partiet. Det er ikke tilfældet. Det er alene optaget på en (IM)-liste, som beskytter navnet. Iøvrigt kan alle lokale lister, som (måske) opstiller til et kommunalvalg, næppe siges at have en sådan offentlig interesse, at de bør omtales i wikipedia. Jeg finder på den anden side ikke, at ordene "fiktivt parti" i artiklen er passende og har derfor foreslået en anden formulering af artiklen på dennes diskussionsside. Jeg afventer reaktioner, inden jeg flytter teksten til artiklen Mvh --Sir48 (Thyge) 16. maj 2005 kl. 00:56 (CEST)

Til Bjørn

Jeg vil da gerne se hvad Wegge har skrevet til dig, som du mener er så fornærmende.

Men læg mærke til at både Kaare, Jørgen, Palnatoke og Wegge har været inde og slette Bjørn Øst Hansen, hvis du stadig mener siden bør med i Wikipedia, så vil jeg foreslå du giver nogle vægtige og dokumenterede grunde, helst på den tilhørende diskussionsside her Diskussion:Bjørn Øst Hansen.

Det ser ud til der er ved at danne sig konsencus på Diskussion:Red Bjørnene om hvad der skal stå i artiklen om Red Bjørnene, hvis du har noget at tilføje så gør det der, sammen med din dokumentation.

--Christian List 16. maj 2005 kl. 02:21 (CEST)


Nu havde jeg jo ikke rigtig nogen mulighed for at bevise at det var et rigtigt parti der var tale om da Wegge straks slettede det og sendte mig både advarsel og en mail med truende undertoner. Altså den enste rigtige godkendelse det kræver som parti at arbejde for at blive opstillingsberettigede er formulargodkendelsen, hvis man har samlet underskrifterne bliver du automatisk godkendt som opstillingsberettiget. I kan også bare slette artiklen helt. Men hvis den skal stå der skal det ihvertfald være sandhed, jeg kan også tilslutte mig den tekst der er blevet udarbejdet. --Bjørn 16. maj 2005 kl. 13:13 (CEST)

Wikipedia historie

Kopieret fra diskussionen:

God begyndelse. Det er nærmest som jeg husker det. Da jeg opdagede Wikipedia, var det stadig med Usemod. Da jeg kun havde et langsomt modem var det småt med redigeringerne, men jeg kan huske, at alting så meget halvfærdigt ud. (Nu ved jeg så hvorfor). Da jeg vendte tilbage med ADSL-forbindelse var der i mellemtiden kommet ny software med kategorier, skabeloner og andet guf. --Rune Magnussen 26. maj 2005 kl. 22:22 (CEST) (ID 36)

Jeg kom i tanke om, at denne besked skulle i din postkasse. --Rune Magnussen 27. maj 2005 kl. 16:39 (CEST)

Ja, der er sket meget siden den ydmyge start. --Christian List 5. jun 2005 kl. 15:31 (CEST)

Election

Hi, I ask your help as the Wikimedia Embassy member for Board Election annoncement. I already post my request on Wikipedia:Landsbybrønden/Elections but I can't read Danish and found no reaction, so I am afraid no one noticed it. Would you put a brief note on Wikipedia:Forside or Recentchanges with a link to Election notice (either on meta or on local project, particularly if you have a translation)? Thanks. --KIZU 5. jun 2005 kl. 12:39 (CEST)

It is already translated by Sir48, and I am hoping he is willing to do the rest also. --Christian List 5. jun 2005 kl. 15:30 (CEST)
Hej Christian. Som jeg har nævnt, ville jeg gerne, men jeg er desværre ude af stand til at deciffrere, hvilke handlinger sætningen: "send valginformationen (sammen med et link til dit sprog) til det Wikimedia projekt, hvor du er aktiv." skal udløse. Jeg er ikke aktiv på wikimedia, så vidt jeg véd. --Sir48 (Thyge) 16. jun 2005 kl. 18:48 (CEST)

Robot

Hei, Christian! Jeg ser at din Bruger:Robot robot har lagt til interwiki-linker på datosider på no:. Vil bare si ifra om at det ikke er nødvendig lenger, da alle datoer får sine interwiki-linker via en template for hver måned (januar: no:Mal:Datobunn-jan). Om du kunne fått botten til å legge inn lenker der istedet, med formatet brukt der, hadde det vært fint, men jeg forventer det ikke. Det hadde bare vært fint om den ikke la til interwiki på selve datosidene. =) Jon Harald Søby 16. jun 2005 kl. 17:56 (CEST)

Eh… Nå har jeg begynt å bruke bot selv, og forstår at det ikke er så lett. Bare glem dette. Jon Harald Søby 8. aug 2005 kl. 21:22 (CEST)

Hi Christian. I'm a portuguese user that recently ported the danish kommuner's to the portuguese wikipedia. So I used a bot to backlink from here, so they all now link to pt's. I wonder if you need a bot, here at .da: . If so, please leave a message on my pt: page. Best regards, -- Nuno Tavares PT 20. jun 2005 kl. 11:31 (CEST)

I have now made NTBot into a bot user. --Christian List 21. jun 2005 kl. 05:47 (CEST)

Ah! Thank you! I'll be running it tonight for interwiki. Just leave me a note at PT: if you need specific jobs. -- Nuno Tavares PT 21. jun 2005 kl. 06:09 (CEST)

Fra forsiden

Hej Christian! Jeg så, du allerede havde fået oversat tekstbidderne, så jeg fik den islandske tekst oversat i steden for: "Velkomin! Wikipedia er frjálst alfræðirit sem skrifað er af lesendum þess. Innihaldið er ókeypis og verður alltaf ókeypis. Hér geta allir deilt vitneskju sinni." og "Wikipedia á íslensku". Sig bare til, hvis du mangler noget ellers. Jeg arbejder på at få fat i teksten på grønlandsk, men jeg ved snart ikke med ham Aputsiaq. --Troels.jensen 25. jun 2005 kl. 03:08 (CEST)

Tak, jeg skal nok få det sat på en af dagene. Det ville nu være godt at få den på grønlandsk også. --Christian List 28. jun 2005 kl. 03:04 (CEST)
Jeg skal gøre, hvad jeg kan, for at få fat i det.--Troels.jensen 28. jun 2005 kl. 05:41 (CEST)

Jeg har oversat artiklerne Wim Duisenberg og starten af Kong Fahd fra engelsk. Linkene under aktuelle begivenheder er imidlertid ikke blevet opdateret. Er det noget jeg selv kan gøre eller kan du evt gøre det? Undskyld jeg spørger her, men mit indtryk er, at du er en af de ansvarlige for forsiden. Cleveland 3. aug 2005 kl. 17:31 (CEST)

Du skal nok bare opdatere din cache. Prøv dette link til forsiden. Du kan også prøve at trykke Ctrl-F5 i Internet Explorer (tilsvarende findes for andre browsere). --Martin 3. aug 2005 kl. 19:40 (CEST)
Arh, selvfølgelig. Det burde jeg jo nok have regnet ud. Men tak. Cleveland 3. aug 2005 kl. 19:47 (CEST)

LanguageDa

Hej Christian! Nu har de opgraderet de danske Wiktionary og Wikiquote til 1.5, og der er der det problem, at "flyt" hedder "move" oppe i fanerne. Er det noget som kan rettes? Ellers er det blevet meget bedre. Mvh. Maitch 27. jun 2005 kl. 12:06 (CEST)

Tjaa, det skulle nok være muligt. Men jeg kan ikke lige finde den MediaWiki besked lige nu, den er helt forsvundet for mig. Hvis nogen skulle finde den, så hører jeg gerne om det? --Christian List 28. jun 2005 kl. 03:06 (CEST)

RobotManscher

Hej Christian, Jeg har skrevet en lille robot til at rette minnan: interwiki præfikset. Det ville være rart at få det markeret som bot, så den ikke fylder "seneste ændringer" op næste gang jeg bruger den. Den hedder RobotManscher. --Martin 28. jun 2005 kl. 14:19 (CEST)

Jo, det kan jeg da. Det er hermed gjort. --Christian List 2. jul 2005 kl. 03:15 (CEST)

Bruger:NTBot

Christian, can you possibly mark Bruker:NTBot as a bot on :no as well? -- Nuno Tavares PT 29. jun 2005 kl. 08:07 (CEST)

No, I'm only administrator over there, I'm not bureaucrat. --Christian List 2. jul 2005 kl. 03:20 (CEST)
Ok, thanks then. Can you post in my PT page to whom shall I talk to on no:wp for requesting bot flag? -- Nuno Tavares PT 3. jul 2005 kl. 22:00 (CEST)


Sletning af billeder, som allerede eksisterer på Commons

Hej Christian. Jeg har bemærket, at du er ved at rydde op på Wikipedia - dvs. fjerne de billeder, der allerede findes på Commons. Jeg vil lige hjælpe til inden jeg tager på ferie. Sletter jeg bare billederne og så ikke mere, eller er der noget, jeg bør bemærke? --Troels.jensen 4. jul 2005 kl. 23:36 (CEST)

Jeg fandt ud af det - jeg var bange for at artikler, som brugte billedet ville miste det, hvis billedet slettedes fra Wikipedia - det selvom at det fandtes på Commons. --Troels.jensen 5. jul 2005 kl. 00:29 (CEST)
Ja, man skal bare sørge for at billedet hedder præcis det samme, og læg mærke til om der er forskelle i små og store bogstaver. Einstein.jpg og Einstein.JPG (et tænkt eksempel) er for eksempel to forskellige billeder. Og tjek lige at alle informationer om billedet er tilstede på Commons inden du sletter den danske. --Christian List 5. jul 2005 kl. 00:51 (CEST)
Det er i orden. Mange tak! --Troels.jensen 5. jul 2005 kl. 00:58 (CEST)

Ændring af bureaucrat muligheder i MediaWiki 1.5

Med MediaWiki 1.5 er der ændret i bureaucraters muligheder for at give brugere bot status. Det betyder at jeg ikke længere kan give brugere bot status, alle skal herefter ansøge på m:Requests for permissions#Requests for Bot status hvorefter en steward vil ordne resten. --Christian List 9. jul 2005 kl. 03:59 (CEST)

Omdøbning

Hej. Efter jeg blev omdøbt til "Mark Jensen" fremfor "Mark jensen" har jeg mistet ret mange bidrag i listen over dem. Der er ikke engang 500. Så vi kan vel konstatere omdøbe-systemet ikke virker optimalt endnu. Men hvad gør vi ved det andet? - Mark jensen 11. jul 2005 kl. 12:53 (CEST)

Man kan søge om navneændring på meta. Der er sat en grænse, så man IKKE kan få navneændring, hvis man har over 5.000 edits. Se http://meta.wikimedia.org/wiki/Requests_for_permissions#Requests_for_name_changes . Måske kan det have med det at gøre? --Sir48 (Thyge) 11. jul 2005 kl. 16:40 (CEST)
Sagen er at navnet allerede er blevet ændret. Det ser også ud til at have medført at jeg har mistet mine administrator-rettigheder. - Mark jensen 12. jul 2005 kl. 00:18 (CEST)
Det er jeg klar over. Men måske skulle det ikke være gjort, når du havde mange edits? Iøvrigt undrer det mig at se dig underskrive her med Mark jensen isf. Mark Jensen? --Sir48 (Thyge) 12. jul 2005 kl. 01:04 (CEST)
Man kunne åbenbart logge ind på begge kontoer. Jeg har mine rettigheder med denne her ser det ud til. Mange tak. - Mark Jensen 12. jul 2005 kl. 01:13 (CEST)
Ja, præcis. Du skal bare logge ind på den nye, den skulle have det hele. Jeg skulle måske have blokeret den gamle for at gøre det mere tydeligt at man skal logge ind med andet navn fremover. Det tror jeg jeg vil gøre ved den næste bruger der beder om en navneændring. --Christian List 12. jul 2005 kl. 23:18 (CEST)

Kategori:Bjerg

Du har slettet Kategori:Bjerg med følgende begrundelse: "Fejloprettet, indholdet var: '{{slet}}'". Jeg vil godt protestere imod begrundelsen. Kategorien fungerede i næsten et år med indhold som var artikler om generelle emner med relation til begrebet bjerg side om side med Kategori:Bjerge som indholdt artikler om konkrete bjerge.

Opdelingen blev tilsyneladende ikke forstået, og Kategori:Bjerg blev for nylig tømt og indstillet til sletning af en formodentlig velmenende person. Se nærmere om dette i Kategoridiskussion:Bjerg.

Der er ingen grund til retablere den nu slettede kategori idet diskussionen ikke gav støtte for ideen om skelnen mellem ental og flertal i kategorinavne, men kategorien var altså ikke fejloprettet. Byrial 13. jul 2005 kl. 07:46 (CEST)

Administrator på no:

Jeg har foreslått deg og sv:Användare:E23 degradert på no:, da det ikke lenger er nødvendig at dere er administratorer. Håper du ikke har noe imot det. Se no:Wikipedia:Administratorer#Kandidater til degradering. Jon Harald Søby 12. aug 2005 kl. 22:49 (CEST)

Det har jeg ikke noget imod. Jeg har kommenteret yderligere på administratorsiden. --Christian List 13. aug 2005 kl. 14:49 (CEST)

Oversættelse

Til brug for en billedtekst her skal jeg oversætte:

"Persian youth playing chess with two of his suitors." Kan du hjælpe med den præcise betydning af det sidste ord i denne sammenhæng? --Sir48 (Thyge) 10. sep 2005 kl. 01:13 (CEST)

Suitor betyder bejler eller frier. Det virker måske lidt mærkeligt med mænd der frier til en mand, men bogens emne taget i betragtning skal det vel ikke helt udelukkes?
Jeg kan se du har oversat teksten til "Persisk yngling spiller skak med sine to tjenere.", jeg vil foreslå det ændres til "Ung perser spiller skak med to af sine friere." --Christian List 10. sep 2005 kl. 15:02 (CEST)
Ja, det fik mig i hvert fald til at tro, at suitor også kunne betyde noget andet. Men jeg følger dit forslag. Tak for det. --Sir48 (Thyge) 10. sep 2005 kl. 15:17 (CEST)


Laaangsomt...

jeg synes wikipedia er meget langsom - resten af nettet fungerer i lynets hast som det plejer, men her går det meget langsomt med visning af siderne ... er det noget du også oplever eller er det her i min maskine wikipedia ikke har det godt?

M2 14. sep 2005 kl. 20:53 (CEST)

Det er ikke kun for dig. En af vores databaseservere brød ned i søndags, og den er ikke kommet i luften igen. Jeg har ikke haft tid til at følge med i hvad der sker, så jeg kan desaværre ikke give dig en ide om hvornår vi vender tilbage til normalitet. Indtil det sker, kan du eventuelt vælge at logge ud. Så længe du læser wikipedia som anonym bruger, får du størstedelen ag siderne fra en squid cache, hvilket er noget hurtigere, især i den nuværende situation. Det er selvfølgelig en bøvlet løsning, hvis du laver mange sideredigeringer, men for brugere som dig med relativt få sideredigeringer, er det nok besværet værd. -- Anders Wegge Jakobsen (diskussion) 14. sep 2005 kl. 21:36 (CEST)

Hi,

I address you as the ambassador of your wikipedia. Please notice the above project.

This project, more than other projects, will benefit from inter-wiki cooperation. Can you post a message regarding this project at your wikipedia village pump.

Thanks for your help, APH from the English wiki


Ang. Billede:Theresienstadt.JPG

Jeg uploadede det i sin tid fra enwiki og satte det ind på siden om Theresienstadt, men da jeg senere fik sat mig lidt ind i sagerne fandt jeg ud af at det ikke havde nogen licens på enwiki. Derfor fandt jeg et billede på Commons og ind hvor dette billede tidligere havde været. Derfor skal det faktisk bare slettes.--Peter Andersen 27. sep 2005 kl. 17:08 (CEST)

OK, det er hermed slettet. --Christian List 28. sep 2005 kl. 02:59 (CEST)

Hej

Jeg er ny her på Wikipidia. Jeg er rystet over hvordan en person bliver nedgjort og beskyldt for en masse usandheder. Troede at denne side var neutral?

Det handler om artiklen "David Icke" som er at finde på den engelske side.

Det er ikke så relevant at diskutere en artikel på den engelske Wikipedia på den danske Wikipedia. I forbindelse med artiklen en:David Icke er der en omfattende diskussionside, som netop viser, hvor mange kræfter der er blevet brugt på at forsøge at skrive artiklen ud fra NPOV (Netrual Point of View). Hvis du mener, at artiklen indeholder urigtigheder o.l. kan du passende tage det op på den diskussionsside.--Heelgrasper 29. sep 2005 kl. 04:45 (CEST)

Tillykke!

Tillykke med datteren. --Palnatoke 5. okt 2005 kl. 14:32 (CEST)

Også tillykke med den lille ny herfra :-) Mvh Malene Thyssen 5. okt 2005 kl. 20:05 (CEST)
Et stort tillykke ;) --Troels.jensen 6. okt 2005 kl. 12:38 (CEST)
Tillykke! :-) --Maitch 6. okt 2005 kl. 13:09 (CEST)
Også tillykke herfra - der er da kommet en del små wikipedianere her på det sidste :-). De bedste hilsener --Jørgen 6. okt 2005 kl. 14:56 (CEST)
Tillykke, Christian! --Sten Porse 6. okt 2005 kl. 15:25 (CEST)
Mange tak allesammen. --Christian List 6. okt 2005 kl. 21:31 (CEST)


Hej Du har rettet nogle billedstørrelser på Wikipedia:Hvordan sætter jeg mine indstillinger, det er selvfølgelig helt i orden, men grunden til at de så sådan ud er at jeg har lagt opdaterede billeder på commons, som de lokale billeder overskriver. Så hvis du i stedet vil slette de lokale billeder vil det hele se rigtigt ud igen (billederne er også indstilet til sletning, men det går vist ikke så hurtigt). Målet er at siden skal se ud som denne b:Hjælp:Hvordan sætter jeg mine indstillinger. --Bisgaard 7. okt 2005 kl. 16:30 (CEST)

Det var jeg ikke lige opmærksom på. Hvor har du indstillet dem til sletning henne? Så kan jeg da godt slette dem. Men hvorfor har du lavet dine billeder så brede? På min skærm der er 1024px bred ser det ikke særlig godt ud med 800px brede billeder. Og jeg er sikker på mange stadig køre med 800px brede vinduer, for dem vil det se endnu værre ud. --Christian List 7. okt 2005 kl. 16:43 (CEST)

Wikipedia:Sider der bør slettes. De nye billeder er noget bredere end de gamle, så det var nødvendig med en fast størrelse på billederne for at teksten ikke blev brudt op i små linier, min egen skærm er 1280px bred så det så rigtigt ud. En procentvis bredde havde nok været bedre, men jeg har endnu ikke fundet en kode til det. --Bisgaard 7. okt 2005 kl. 17:03 (CEST)

Jeg har lige sat min skærm ned til 800px, og kan godt se hvad du mener, jeg vil lave nogle nye dumps i denne indstilling og oploade dem i stedet, på den måde må de se nogenlunde rigtige ud i alle indstillinger. --Bisgaard 7. okt 2005 kl. 17:26 (CEST)

Tak, sig til når du er færdig, så sletter jeg dem her på den danske Wikipedia. --Christian List 7. okt 2005 kl. 17:55 (CEST)

Så skulle de nye versioner være klar. Det lader dog som om serveren roder lidt rundt i versionerne i øjeblikket (gammelt billede klemt ind i det nyes dimentioner), jeg har ryddet min lokale cache, og det er ikke altid det samme billede, så det må være udefra. Forhåbentlig løser det sig efterhånden billederne når ud til de forskellige servere (kender ikke meget til den fysiske opbygning). --Bisgaard 7. okt 2005 kl. 19:40 (CEST)

Der er stadig et par stykker der ser lidt mystiske ud, men hvis vi venter et par timer mere, så retter det sig nok. Jeg har i hvert fald slettet billederne her på den danske Wikipedia nu. --Christian List 7. okt 2005 kl. 21:34 (CEST)

Tak for hjælpen, det ser fint ud nu. --Bisgaard 7. okt 2005 kl. 22:37 (CEST)

Spider-Man50.jpg

Heysa!
Tak fordi du gjorde mig opmørksom på det med billede, det er jeg sgu virkelig ked af, var slet ikke klar over det. Skal nok fjerne det fra den side hvorpå jeg har brugt det, indtil du/I får det slette. Har aldrig været i stand til at fatte det med copyright-love og antog bare at eftersom den allerede var på den engelske wikipedia, at den så også var tilladt her. Det vil ikke gentage sig. Men må jeg i det mindste linke til en anden side med et billede, som man så selv skal trykke sig ind på, eller er det også forbudt? Eller kan jeg eventuelt tage et billede af en af forsiderne til mine tegneserier som jeg så sætter ind? da selvom jeg ikke har tegnet forsiden, så er tegneserien min "ejendom".
Kom lige til at tænke på, der hvor jeg nu har brugt billedet, der har jeg angivet hvem der har tegnet den, er det så stadig forbudt?

Det er helt iorden, vi lærer jo allesammen noget nyt hele tiden, jeg skal nok slette billedet. Det med ophavsret er desværre temmelig besværligt. Vi har diskuteret det temmelig meget her på den danske Wikipedia, se for eksempel Wikipedia:Landsbybrønden/Billeder#Billeder og ophavsret. Det er sandsynligvis ikke engang nok ifølge dansk lov hvis du tager et billede af en forside der er ophavsret på, så gælder ophavsretten stadig, også selvom du ærlig og redeligt har købt bladet og det dermed er dit. Det er heller ikke nok "bare" at angive hvem der har tegnet billedet. Ophavsretsindehaveren af billedet skal rent faktisk selv give lov til udgivelse under en af de frie licenser eller helt opgive sin ophavsret før at vi kan bruge det. --Christian List 11. okt 2005 kl. 02:49 (CEST)

mangler specialtegn

Hej Christian

Jeg mangler nogle tegn (firkant/boks og cirkel med kryds i)

Du kan se dem på en.wikipedia.org:

http://en.wikibooks.org/wiki/Help:Formula#Functions.2C_symbols.2C_special_characters

Afsnittet: Geometric og Special

Mener du og ? De virker da fint.
Husk iøvrigt en underskrift på alle diskussionssider. --Christian List 20. dec 2005 kl. 17:42 (CET)
Og har vi iøvrigt også. --Christian List 20. dec 2005 kl. 17:48 (CET)

Dansk Wikipedia 4 år

Tillykke for 4-år jubilæet af den danske Wikipedia! For mig som tysker er det den bedste danske websted for at lære sig bedre dansk. -- Arne List 1. feb 2006 kl. 14:56 (CET)

Typografisk leksikon

Hej Christian

Jeg har først lige set din kommentar på min brugerside omkr. tilladelsen til kopiering fra Typografisk leksikon. Jeg har sendt en mail til indehaveren idag og fået bekræftende svar, som er indsat på diskussionssiden til Wikipedia:Kilder. Mvh Malene Thyssen 23. feb 2006 kl. 21:22 (CET)

Du har lagt ovenstående billede op på Wikipedia. Der er ikke angivet nogen licens, og dermed vil billedet blive slettet efter minimum syv dage, hvis du ikke angiver licensen. --WeggeBot 12. mar 2006 kl. 23:04 (CET)

Du har lagt ovenstående billede op på Wikipedia. Der er ikke angivet nogen licens, og dermed vil billedet blive slettet efter minimum syv dage, hvis du ikke angiver licensen. --WeggeBot 13. mar 2006 kl. 00:33 (CET)

Du har lagt ovenstående billede op på Wikipedia. Der er ikke angivet nogen licens, og dermed vil billedet blive slettet efter minimum syv dage, hvis du ikke angiver licensen. --WeggeBot 13. mar 2006 kl. 02:51 (CET)

Du har lagt ovenstående billede op på Wikipedia. Der er ikke angivet nogen licens, og dermed vil billedet blive slettet efter minimum syv dage, hvis du ikke angiver licensen. --WeggeBot 13. mar 2006 kl. 04:28 (CET)

Du har lagt ovenstående billede op på Wikipedia. Der er ikke angivet nogen licens, og dermed vil billedet blive slettet efter minimum syv dage, hvis du ikke angiver licensen. --WeggeBot 13. mar 2006 kl. 05:10 (CET)

Du har lagt ovenstående billede op på Wikipedia. Der er ikke angivet nogen licens, og dermed vil billedet blive slettet efter minimum syv dage, hvis du ikke angiver licensen. --WeggeBot 13. mar 2006 kl. 06:22 (CET)

Du har lagt ovenstående billede op på Wikipedia. Der er ikke angivet nogen licens, og dermed vil billedet blive slettet efter minimum syv dage, hvis du ikke angiver licensen. --WeggeBot 13. mar 2006 kl. 06:47 (CET)

Du har lagt ovenstående billede op på Wikipedia. Der er ikke angivet nogen licens, og dermed vil billedet blive slettet efter minimum syv dage, hvis du ikke angiver licensen. --WeggeBot 13. mar 2006 kl. 06:56 (CET)

Du har lagt ovenstående billede op på Wikipedia. Der er ikke angivet nogen licens, og dermed vil billedet blive slettet efter minimum syv dage, hvis du ikke angiver licensen. --WeggeBot 13. mar 2006 kl. 06:57 (CET)

ang. Leksikon.org

Hej Christian
Du har i sin tid sat Leksikon.org ind som tilladt kilde , men i forbindelse med billedoprydning er jeg i tvivl om den også gælder billeder (se: Billeddiskussion:Palme olof.jpg), og i så fald hvilken licenangivelse der kan anvendes . Jeg kan ikke finde noget om rettigheder på deres side. Har du et bud ? -- vh. Nico 14. mar 2006 kl. 18:04 (CET)

Jeg fik i sin tid tilladelse til at kopiere enkelte artikler, men ikke hele leksikonnet (det er iøvrigt også skrevet alt for meget fra en venstreorienteret synsvinkel til at det er nogen god ide at kopiere ret meget). Der var i tilladelsen ikke nævnt noget om billeder, kun artikler. --Christian List 15. mar 2006 kl. 04:18 (CET)

Meta

Hi! I'm contacting all the admins on Meta who (like myself until last week) had not updated/verified an e-mail address for their user account. If you have a moment, could you please update your preferences there? - Amgine 5. maj 2006 kl. 01:40 (CEST)

Done! --Christian List 7. maj 2006 kl. 13:54 (CEST)

Bot flag

Hello Christian. I requested a bot flag on the 10th of May for Thijs!bot. There were no negative responses on it, so I would like to ask you to check Wikipedia:Anmodning om botstatus and activate the bot-flag. Thanks in advance, Thijs! 25. maj 2006 kl. 13:56 (CEST)

I've given it bot status. - Kåre Thor Olsen (Kaare) 25. maj 2006 kl. 14:05 (CEST)

Ovenstående side er indstillet til sletning og jeg kan se på historikken, at du var med fra starten. Kan man lokke en kommentar ud af dig til diskussionssiden med en mening om sidens fremtid? Evt. kan du jo bare slette den.. --|EPO| 9. jul 2006 kl. 12:23 (CEST)

Ok. --Christian List 9. jul 2006 kl. 17:00 (CEST)

Hvem er jeg?

Hej Christian. Jeg er blevet henvist til dig ang. følgende post: Wikipedia:Landsbybrønden/Hvem_er_jeg? -- kan du hjælpe? Venlig hilsen, Niels Østergård

Jeg har svaret ved landsbybrønden. --Christian List 29. jul 2006 kl. 02:56 (CEST)
Hej igen - vil du lige prøve én gang til? (Wikipedia:Landsbybrønden/Hvem_er_jeg?). Niels Østergård.

Afstemning

Hej Christian!

Wikipedia diskussion:Administratorer er vi ved at stemme om bandlysning af Bruger:Haabet. Jeg finder at det er en vigtig afstemning, så jeg vil blive glad, hvis du ved lejlighed kommer forbi og stemmer. --Palnatoke 1. sep 2006 kl. 23:10 (CEST)

Translation Request (2 sentences)

For the front page of the Novial Test Wikipedia it would be nice to have a Danish translation of the following 2 sentences:

<>

Welcome to the Wikipedia in the Novial language!

You can read about the international auxiliary language Novial here.

<>

See the original request at Wikimedia Incubator here.

Thank you, Nov_ialiste

Template:Speedy deletion?

Hi, what is link to Template: Speedy deletion? Stanisław J. Radziński ??? 5. nov 2006 kl. 01:17 (CET)