Føderation: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m bot: ændre Skabelon:Harflertydig2 til Skabelon:Harflertydig så prefix-søgning bliver korrekt
et Bundesland er ikke en forbundsstat, da dette er hele staten, det er netop et land (jvf. middelalderlig brug af land på dansk), eller delstat i denne-
Linje 1: Linje 1:
{{harflertydig}}
{{harflertydig}}
En '''føderation''' eller '''forbundsstat''' er en statsdannelse, der er en sammenslutning af flere [[delstat]]er. Her fastlægger en fælles grundlov, hvilke beføjelser det fælles parlament og de nationale parlamenter har. Eksempler på føderationer er [[Tyskland]] (Bundesrepublik Deutschland, Bundesland = forbundsstat), [[Rusland]] (Den Russiske Føderation) og [[USA]] (United States of America, states = stater).
En '''føderation''' eller '''forbundsstat''' er en statsdannelse, der er en sammenslutning af flere [[delstat]]er. Her fastlægger en fælles [[grundlov]], hvilke beføjelser hhv. det fælles parlament og delstatsparlamenterne har. Eksempler på føderationer er [[Tyskland]] (Bundesrepublik Deutschland, dvs. forbundsrepublikken Tyskland), [[Rusland]] (Den Russiske Føderation) og [[USA]] (United States of America, dvs. Amerikas forenede (del-)stater).


== Se også ==
== Se også ==

Versionen fra 26. apr. 2018, 09:35

For alternative betydninger, se Føderation (flertydig). (Se også artikler, som begynder med Føderation)

En føderation eller forbundsstat er en statsdannelse, der er en sammenslutning af flere delstater. Her fastlægger en fælles grundlov, hvilke beføjelser hhv. det fælles parlament og delstatsparlamenterne har. Eksempler på føderationer er Tyskland (Bundesrepublik Deutschland, dvs. forbundsrepublikken Tyskland), Rusland (Den Russiske Føderation) og USA (United States of America, dvs. Amerikas forenede (del-)stater).

Se også