Forskel mellem versioner af "Sterling Price"

Spring til navigation Spring til søgning
15 bytes tilføjet ,  for 2 år siden
m
Flertydige WL: ChihuahuaChihuahua (by)
m (Bot: Fix stednavnlink - indsæt statsnavn mv. i parentes)
m (Flertydige WL: ChihuahuaChihuahua (by))
 
Price opstillede det 2. frivillige kavaleriregiment fra Missouri og blev udpeget til dets oberst den [[12. august]] [[1846]]. He marcherede sit regiment til Santa Fe, hvor han overtog kommandoen over territoriet New Mexico efter at General Kearney var taget af sted til Californien. Price gjorde tjeneste som militærguvernør i New Mexico, hvor han stoppede revolten i Taos, et oprør blandt indianere og mexicanere i januar 1847. Præsident [[James K. Polk]] forfremmede Price til [[brigadegeneral]] i den frivillige hær den [[20. juli]] [[1847]].
 
Price havde kommandoen over den Vestlige hær i [[Slaget ved Santa Cruz de Rosales]], [[Chihuahua (by)|Chihuahua]], den [[6. marts]] [[1848]]. Slaget blev udkæmpet fordi Price fik en falsk melding om en mexicansk indtrængning i New Mexico. Det er værd at bemærke i dag, fordi det var det sidste slag i krigen, og foregik efter at [[Traktaten ved Guadalupe Hidalgo]] var blevet ratificeret af De Forenede Staters Kongres den [[10. marts]].
 
Efter krigen blev Price hjemsendt fra hæren den [[25. november]] [[1848]], og vendte tilbage til Missouri. Han købte en farm og gav sig i gang med at drive landbrug på Bowling Green prærien. Han blev slaveejer og dyrkede tobak. Altid populæ blev han let valgt som guvernør og beklædte posten fra [[1853]] til [[1857]]. Som guvernør var han en ledende kraft bag udbygningen af jernbanen i staten og efter at hans embedsperiode var slut blev han State Bank Commissioner fra [[1857]] til [[1861]]. Price blev valgt til presiding officer of the Missouri State Convention den [[28. februar]] [[1861]], som stemte imod udtræden af [[Unionen]].

Navigationsmenu