Lucretias Voldførelse (digt): Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m Link
Tags: Visuel redigering Mobilredigering Mobilwebredigering
No edit summary
Tags: Mobilredigering Mobilwebredigering
Linje 1: Linje 1:
'''''Lucretias Voldførelse''''' (1594) er et episk digt af [[William Shakespeare]], der genfortæller legenden om [[Lucretia]]. Shakespeare havde i dedikationen til et tidligere digt, ''[[Venus og Adonis|Venus]] og Adonis'' (1593), lovet hans mæcen, Jarlen af Southampton, at han ville skrive et "alvorligere digt". Derfor har Lucretias Voldførelse også en noget mere seriøs tone.
'''''Lucretias Voldførelse''''' (1594) er et episk digt af [[William Shakespeare]], der genfortæller legenden om [[Lucretia]]. Shakespeare havde i dedikationen til et tidligere digt, ''[[Venus og Adonis|Venus og Adonis]]'' (1593), lovet hans mæcen, Jarlen af Southampton, at han ville skrive et "alvorligere digt". Derfor har Lucretias Voldførelse også en noget mere seriøs tone.


== Historisk baggrund ==
== Historisk baggrund ==

Versionen fra 31. maj 2018, 10:56

Lucretias Voldførelse (1594) er et episk digt af William Shakespeare, der genfortæller legenden om Lucretia. Shakespeare havde i dedikationen til et tidligere digt, Venus og Adonis (1593), lovet hans mæcen, Jarlen af Southampton, at han ville skrive et "alvorligere digt". Derfor har Lucretias Voldførelse også en noget mere seriøs tone.

Historisk baggrund

Lucretias voldførelse trækker på en historie som optræder både i Ovids Fasti and Livius' version af Roms historie. I 509 fvt. voldtog kong Tarquin af Roms søn, Sextus Tarquinius, Lucretia, som var gift med Collatinus, en af kongens trofaste mænd. Efterfølgende begik Lucretia selvmord, og hendes lig blev vist frem i Roms Forum af kongens nevø. Dette startede et oprør imod Tarquinerne, anført af Lucius Junius Brutus. Dette oprør førte til at kongefamilien blev forvist, og den romerske republik blev stiftet.