Forskel mellem versioner af "Hjælp:Chat"

Spring til navigation Spring til søgning
3 bytes tilføjet ,  for 3 år siden
et andet ord
m (Ups)
(et andet ord)
Der kan være forskelligt formål med kanalerne og forskellig praksis. Du er normalt velkommen til at søge hjælp på kanalerne, hvis du har et problem eller bare vil høre hvad andre mener. Du kan også blot "hyggesnakke" med andre brugere om Wikipedia, vejret eller noget helt tredje.
 
Da kanalerne ikke er en officiel del af Wikipedia mv. og da teksten ikke bliver arkiveret og dermed ikke kan forventes at være alle bekendt, er kanalen ikke egnet til at drøfte politikker mv. eller til at finde konsensus for en beslutning. Man er velkommen til at prøve sine idéer af på andre, men inden de gennemføres bør de også stillespræsenteres på Wikipedia, så der kan være en drøftelse der.
 
Tonen på chatkanaler er ofte mere uformel og teksten bliver som nævnt ikke arkiveret. Du kan derfor roligt stille spørgsmål uden at være bange for, at dit spørgsmål er tilgængeligt for hele verden i al evighed. Det betyder omvendt også, at det normalt ikke er velset, at logge eller offentliggøre logs fra chatkanalerne. Der skal være plads til at nybegyndere kan stille "pinlige" spørgsmål eller til at lave sjov uden at frygte, at det bliver offentliggjort.
 
Da ikke alle kanaler er lige aktive skal du have lidt tålmodighed. Det kan godt tage tid før nogen svarer.
 
=== Webchat hos freenode ===
På freenodes [http://webchat.freenode.net/ chatside] skriver man efter "Nickname:" et selvvalgt alias (fx det samme, som man bruger i Wikipedia) og efter "Channels:" skrives fx <tt>#wikipedia-da</tt> for at gå til den dansksprogede Wikipedias chatkanal (flere kanaler kan angives), herefter vælges "Connect". Når webprogrammet lidt efter er startet, kan man nederst på skærmen i den lange hvide linje, skrive "hej" eller lignende og trykke på enter-tasten. Beskeden sendes til alle kanalens deltagere. Både ens egne beskeder og de øvrige deltageres, vises over indtastningsfeltet med den nyeste besked nederst.
 
=== Mibbit ===

Navigationsmenu