Fredskovsforordningen: Forskelle mellem versioner

Spring til navigation Spring til søgning
17 bytes tilføjet ,  for 4 år siden
m
linkfix
m (linkfix)
'''Fredskovsforordningen''' er en [[Forordning (Danmark)|forordning]] etableret af [[Christian 7.]] i [[1805]], der omfatter alle [[skov]]e, der er karakteriserede som '''fredskov'''. Formålet med forordningen var dels at øge skovarealet dels at bevare det eksisterende, idet, [[Danmark]] på daværende tidspunkt kun var dækket af 4% skov.
 
I fredskoven er det ikke de enkelte træer, der er [[Naturfredning|fredede]], men selve skoven, så der skal nyplantes, hvis træer fældes, uanset hvordan fældningen foregår. Skovejer har således [[pligt]] til retablering af skoven efter [[stormskade]]r. De fleste private skove og alle offentlige skove er fredskov og ejerne er forpligtet til at anvende arealerne til skovbrugsformål og til at dyrke dem efter [[skovloven]]s<ref>[http://www.naturstyrelsenmst.dk/Lovstoferhverv/Lovomraaderskovbrug/Skovloven.htmlovgivning/vejledning-om-skovloven/ Vejledning Omom skovloven]</ref> krav om god og flersidig skovdrift.
Sårbare naturtyper i fredskovsområder, f.eks. [[vandhul]]ler, [[mose]]r, [[eng]]e eller [[hede]]r, skal bevares og må hverken opdyrkes eller afvandes. Der må højst dyrkes juletræer og pyntegrønt på ti procent af skovens areal, for at opfylde kravet om alsidighed.
 
 
==Eksterne henvisninger==
* [http://mst.dk/erhverv/skovbrug/lovgivning/fredskovspligten-og-tilsyn/ Fredskovspligten ] på [[miljøstyrelsen]]s mst.dk
 
== Referencer ==
116.219

redigeringer

Navigationsmenu