Forskel mellem versioner af "Hillary Clinton"

Spring til navigation Spring til søgning
17 bytes tilføjet ,  for 2 år siden
Rettet forkert information vedr uddannelse og præciseret uddannelsesgrader
(småret)
(Rettet forkert information vedr uddannelse og præciseret uddannelsesgrader)
Tags: Mobilredigering Mobilwebredigering
'''Hillary Diane Rodham Clinton''' (født [[26. oktober]] [[1947]] i [[Chicago]], [[Illinois]]) er en amerikanske politiker, som var [[USA]]'s [[USA's førstedame|førstedame]] fra [[1993]] til [[2001]],som senator for staten New York 2001-2009 og som udenrigsminister 2009-2013. Hun er gift med USA's 42. præsident Bill Clinton, med hvem hun har datteren [[Chelsea Clinton]].
 
Hillary Clinton har en universitetsgradbachelorgrad i historiestatskundskab fra [[Wellesley College]] i [[Massachusetts]] i [[1969]] og en kandidatgrad i [[jura]] fra [[Yale University]] i [[1973]]. I modsætning til de fleste andre præsidentfruer var Hillary Clinton meget involveret i politikudviklingen i sin mands tid som præsident. Hun stod bl.a. for at udarbejde en sundhedsplan og fokuserede på ligestilling.
 
Den [[7. november]] [[2000]] blev hun valgt som [[senator]] for staten [[New York (delstat)|New York]]. Hun stillede op for det [[Demokratiske Parti]] og vandt over det republikanske kongresmedlem [[Rick Lazio]] i en af de dyreste valgkampe i amerikansk historie. Hillary Clinton er den første præsidenthustru, der er blevet valgt til et offentligt embede.
5

redigeringer

Navigationsmenu