Danske Studerendes Fællesråd: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m Linkfix
m Datomærker skabeloner
Linje 1: Linje 1:
{{Wikificering}}
{{Wikificering|dato=august 2018}}
'''Danske Studerendes Fællesråd''' (DSF) er en [[paraplyorganisation]] for studenterpolitiske organisationer ved de videregående uddannelser i Danmark. DSF, der blev etableret i [[1932]], er uafhængig af partipolitiske interesser.
'''Danske Studerendes Fællesråd''' (DSF) er en [[paraplyorganisation]] for studenterpolitiske organisationer ved de videregående uddannelser i Danmark. DSF, der blev etableret i [[1932]], er uafhængig af partipolitiske interesser.



Versionen fra 2. aug. 2018, 00:50

Danske Studerendes Fællesråd (DSF) er en paraplyorganisation for studenterpolitiske organisationer ved de videregående uddannelser i Danmark. DSF, der blev etableret i 1932, er uafhængig af partipolitiske interesser.

På nuværende tidspunkt[hvornår?] repræsenterer organisationens 16 medlemsorganisationer flere end 170.000 studerende fra hele landet.[kilde mangler] Dermed er DSF Danmarks største organisation for studerende på videregående uddannelser. DSF koordinerer de forskellige medlemsorganisationers studenterpolitiske samarbejde.

DSF er repræsenteret i en række centrale råd, nævn, udvalg og arbejdsgrupper.[hvilke?] DSF's politiske udvalg arbejder med emner som gennemførelse og frafald, optagelsessystemet, Lissabonstrategien, Bolognaprocessen, SU, boligpolitik, undervisningsmiljø og internationalisering.

Organisation

Landsforum er organisationens øverste myndighed imellem generalforsamlinger. Forretningsudvalget er organisationens daglige, politiske ledelse. Forretningsudvalget består af en formand, to næstformænd (uddannelsespolitisk og levevilkårspolitisk næstformand) samt to menige valgte forretningsudvalgsmedlemmer.

Sekretariatschefen er leder af sekretariatet, der betjener forretningsudvalget, landsforum og medlemsorganisationerne. Sekretariatet er et politisk uafhængigt organ, der servicerer hele organisationen. Nuværende sekretariatschef er Toke Dahler.

Internationalt arbejde

DSF er medlem af den europæiske studenterorganisation ESU, tidligere kendt som ESIB, og af netværket Nordiskt Ordförande Möte NOM/BOM. Derud over samarbejder DSF med andre danske studenterpolitiske organisationer samt uddannelsespolitiske institutioner som Danske Universiteter og Uddannelses- og Forskningsministeriet.

DSF står bag samarbejdsprojekter[hvilke?] med studenterbevægelser i Zimbabwe og Palæstina.

Medlemsorganisationer

Formandsskaber

År Formand Næstformand (levevilkår) Næstformand (uddannelsespolitik)
2018 Sana Mahin Doost Kirstine Pedersen Mads Hareskov Jørgensen
2017 Sana Mahin Doost Rasmus Kjær Slot Mads Hareskov Jørgernsen
2016 Yasmin Davali Kristian Bruun Andersen Andreas Birch Olsen
2015 Yasmin Davali Laura Kofod Heidi Klokker
2014 Jakob Lindell Ruggaard Stefan Larsen Rasmus Markussen
2013 Jakob Lindell Ruggaard Mads Melin Rasmus Markussen
2012 Torben Holm Anne Marie Larsen Emilie Nayberg
2011 Magnus Pedersen Louise Lipczak Hansen Nina Rasmussen
2010 Mikkel Zeuthen Johanne Skriver Lena Scotte
2007 Mads Svaneklink Michael Hunnicke Jensen Rune Møller Stahl

Referencer

Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.

Eksterne henvisninger