Bordbombe: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
No edit summary
 
wiki, sprog
Linje 1: Linje 1:
En bordbombe er et kraftigt plastikrør med en uaftagelig prop i bunden, og en aftagelig prop i toppen. Bordbomber virker, ved at der sidder en smule såkaldt 'Knaldvat' I bunden, hvor lunten går ind til. Oven på sprængladningen er konfettien og andet inhold - evt. legetøj. Ved antændelse løfter sprængladningen inholdet op, og derved forekommer knaldet og konfetti over det hele.
En '''bordbombe''' er en lille, lovlig bombe der bruges i hjemmet. Bordbomben består af et kraftigt [[plastik]]rør med en uaftagelig prop i bunden, og en aftagelig prop i toppen. Der sidder en smule såkaldt ''knaldvat'' i bunden, hvor lunten går ind til. Oven på sprængladningen findes konfetti og andet indhold, f.eks. [[legetøj]] eller [[ballon]]er. Ved antændelse af lunten løfter sprængladningen indholdet op, der forekommer et knald og konfettien spredes.

I [[Danmark]] bruges bordbomber typisk [[nytårsaften]], til at skabe stemning.

Hvis bordbomber benyttes korrekt er de ikke farlige.

Versionen fra 11. nov. 2006, 12:17

En bordbombe er en lille, lovlig bombe der bruges i hjemmet. Bordbomben består af et kraftigt plastikrør med en uaftagelig prop i bunden, og en aftagelig prop i toppen. Der sidder en smule såkaldt knaldvat i bunden, hvor lunten går ind til. Oven på sprængladningen findes konfetti og andet indhold, f.eks. legetøj eller balloner. Ved antændelse af lunten løfter sprængladningen indholdet op, der forekommer et knald og konfettien spredes.

I Danmark bruges bordbomber typisk nytårsaften, til at skabe stemning.

Hvis bordbomber benyttes korrekt er de ikke farlige.