Forskel mellem versioner af "Münchenaftalen"

Spring til navigation Spring til søgning
239 bytes fjernet ,  for 2 år siden
Tjekkoslovakiet blev ikke uden videre opgivet. Sovjetunionen var villige til at opfylde forsvarspagten sammen med Frankrig, men Frankrig ville hellere ofre Sudedeterlandet http://www.dandebat.dk/taylor2.htm
(Tjekkoslovakiet blev ikke uden videre opgivet. Sovjetunionen var villige til at opfylde forsvarspagten sammen med Frankrig, men Frankrig ville hellere ofre Sudedeterlandet http://www.dandebat.dk/taylor2.htm)
 
== Hitlers krav ==
I marts 1938 havde [[Nazi-Tyskland]] brudt alle aftaler og [[Østrig under nationalsocialismen|annekteret Østrig]], det såkaldte "[[Anschluss]]". Der var en bred opfattelse af, at Hitlers næste krav ville blive Sudeterland med dets store tyske befolkning. Både Frankrig og Sovjetunionen havde alliancer med Tjekkoslovakiet, men ingenhverken af dem var materieltFrankrig eller politisk forberedt til en militær konfrontation med Tyskland. I VesteuropaEngland var derinteresserede interessei forSovjetunionens undgåforslag endnuom enat altødelæggendede krigskulle istå Europafast, og politikerneforsvare ville have svært ved at overbevise befolkningen om en krig på bekostningTjekkoslovakiet afmod Sudeterlandangreb.
[[Josef Stalin]] var mere mistroisk over for de kapitalistiske vestmagter end over for Hitler.
 
Hitler spillede højt spil og lod til ikke at være bange for at sætte alt ind på et kort.
3

redigeringer

Navigationsmenu