Forskel mellem versioner af "Undervisningsdifferentiering"

Spring til navigation Spring til søgning
Sletter link til "ugerevolutionen", der ligner reklame - og i hvert fald ikke lader til at være alment kendt/accepteret.
m (Tilføjet link)
(Sletter link til "ugerevolutionen", der ligner reklame - og i hvert fald ikke lader til at være alment kendt/accepteret.)
 
Der er dermed tale om et princip, som kan realiseres på mange måder, og ikke om en bestemt [[undervisningsmetode]]. Dette princip blev med [[Folkeskoleloven|Folkeskoleloven af 1993]] gjort til et krav i [[folkeskolen]].
 
Undervisningsdifferentiering står i modsætning til elevdifferentiering, der er kendetegnet ved opdeling af eleverne efter beskaffenhed med henblik på etablering af mere homogene elevgrupper.
En nyere undervisningsmetode, UgeskemaRevolutionen<ref>[https://ugeskemarevolutionen.dk/undervisningsdifferentiering/ UgeskemaRevolutionen – Ny måde at organisere undervisningen på, en undervisningsmetode for skoler, lærere, pædagoger og vejledere<!-- Bot genereret titel -->]</ref>, gør det muligt at imødekomme kravet om både undervisningsdifferentiering og [[inklusion]]. Det er så integreret i hinanden, at det er noget, der naturligt sker i undervisningen med UgeskemaRevolutionen.
 
Undervisningsdifferentiering står i modsætning til elevdifferentiering, der er kendetegnet ved opdeling af eleverne efter beskaffenhed med henblik på etablering af mere homogene elevgrupper.
 
Der bliver lige nu forsket i undervisningsdifferentiering i digitale læringsmiljøer. Denne forskning indeholder blandt andet et udviklingsprojekt, som strækker sig fra januar 2014 til juni 2015. Her skal seks demonstrationsskoler, blandt andet Højby Skole i Odense, benytte sig af henholdsvis en teknologisk, didaktisk og organisatorisk tilgang til udførelsen og planlægningen af undervisningen. Skolerne skal igennem fire faser, som skal være med til at løfte hver enkelt elevs niveau og tilfredsstille behovet for hver enkelt elev - uanset niveau.<ref>[http://demonstrationsskoler.dk/undervisningsdifferentiering/ Undervisningsdifferentiering i digitale læringsmiljøer | – ET LÆREMIDDEL FOR SKOLER, VEJLEDERE OG LÆRERE<!-- Bot genereret titel -->]</ref>
4.334

redigeringer

Navigationsmenu