Kollektivisme: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m Datomærker Artikler uden kilder-skabeloner
No edit summary
Linje 1: Linje 1:
{{Ingen kilder|dato=marts 2018}}
{{Ingen kilder|dato=marts 2018}}


'''Kollektivisme''' er en politisk [[ideologi]], som lægger vægt på den samlede gruppe af mennesker frem for det enkelte individ. Kollektivisterne hævder, at det individualistiske samfund har formet mennesket til at blive [[Egoisme|egoistisk]], og hvis man i samfundet får en gennemgående kollektivisme, så vil mennesket udvikles til et kulturelt og kollektivt væsen. Til modsætning menes det, at [[individualisme]] gør mennesket [[Destrutivitet|destruktivt]] mod sig selv og andre.
'''Kollektivisme''' er en politisk [[ideologi]], som lægger vægt på den samlede gruppe af mennesker frem for det enkelte individ. Kollektivisterne hævder, at det individualistiske samfund har formet mennesket til at blive [[Egoisme|egoistisk]], og hvis man i samfundet får en gennemgående kollektivisme, så vil mennesket udvikles til et kulturelt og kollektivt væsen. Til modsætning menes det, at [[individualisme]] gør mennesket [[Destrutivitet|destruktivt]] mod sig selv og andre. Kollektivister mener også, at når et individ fremlægger ideér eller fremviser synspunkter, gør individet det udelukkende med formålet at fremme sin egen gruppes interesserer eller ideér.
I politisk kontekst mener kollektivister, at samfundet består af et patriarkat, hvor folk, oftes mænd, styrer sociale og økonomiske forhold i samfundet gennem magt, og samfundet derfor er korrupt.

{{Filostub}}{{Politikstub}}
{{Filostub}}{{Politikstub}}



Versionen fra 24. okt. 2018, 21:46

Kollektivisme er en politisk ideologi, som lægger vægt på den samlede gruppe af mennesker frem for det enkelte individ. Kollektivisterne hævder, at det individualistiske samfund har formet mennesket til at blive egoistisk, og hvis man i samfundet får en gennemgående kollektivisme, så vil mennesket udvikles til et kulturelt og kollektivt væsen. Til modsætning menes det, at individualisme gør mennesket destruktivt mod sig selv og andre. Kollektivister mener også, at når et individ fremlægger ideér eller fremviser synspunkter, gør individet det udelukkende med formålet at fremme sin egen gruppes interesserer eller ideér. I politisk kontekst mener kollektivister, at samfundet består af et patriarkat, hvor folk, oftes mænd, styrer sociale og økonomiske forhold i samfundet gennem magt, og samfundet derfor er korrupt.

filosofiSpire
Denne filosofiartikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
PolitikSpire
Denne artikel om politik og ideologi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.