Forskel mellem versioner af "Benjamin-sagen"

Spring til navigation Spring til søgning
61 bytes tilføjet ,  for 2 år siden
m
dødt link
(→‎Hændelsesforløb: fjerner påstand som kilde ikke understøtter)
m (dødt link)
Den dengang 18-årige '''Benjamin Christian Schou''' befandt sig nytårsnat [[1992]] på [[Rådhuspladsen (København)|Rådhuspladsen]] i [[København]]. Kl. 0.20 blev Schou anholdt og lagt i benlås på grund af at politiet mente at han have kastet med flasker efter politiet og derefter forsøgte at flygte.
 
Tre betjente lå oven på Benjamin. En af dem pressede sit knæ hårdt mod hans ryg, mens en anden hev i hans halstørklæde. Han blev lagt i benlås og båret ind i et politikøretøj, hvorefter han blev kørt til den lokale politistation. Ved ankomsten opdagede politibetjentene at han var bevidstløs, og begyndte en genoplivning af ham. Under transporten havde han imidlertid fået [[hjertestop]], og selv om politifolkene fik liv i ham havde hjernen da været uden ilt så længe, at Benjamin Schou blev [[hjerneskade]]t og senere erklæret 100% [[invaliditet|invalid]].<ref>[{{Dødt link | inline=ja | dato={{2017}}-{{02}}-{{02}} | url=http://drabssageridanmark.beboer2650.dk/html/drab_begaet_af_politifolk.html}} Drabssager i Danmark]</ref>.
 
Benjamin Schou kom ikke til bevidsthed igen og boede på et plejehjem, hvor han døde natten til [[5. september]] [[2008]].
 
89.585

redigeringer

Navigationsmenu