Marc-Antoine Charpentier: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
sprogret
link
Linje 40: Linje 40:


== Liv ==
== Liv ==
Han blev født i eller nær [[Paris]] som søn af en mesterskribent med gode forbindelser til [[Det parisiske parlament]]. Han fik musikundervisning som barn og tog som 18-årig til [[Rom]], hvor han var [[1667]] – [[1669]]. Der studerede han hos den italienske komponist [[Giacomo Carissimi]]. Tilbage til Frankrig med stor viden om barokmusik arbejdede han hos [[Marie af Lorraine]] til hendes død i [[1688]].
Han blev født i eller nær [[Paris]] som søn af en [[mesterskribent]] med gode forbindelser til [[Det parisiske parlament]]. Han fik musikundervisning som barn og tog som 18-årig til [[Rom]], hvor han var [[1667]] – [[1669]]. Der studerede han hos den italienske komponist [[Giacomo Carissimi]]. Tilbage i Frankrig med stor viden om barokmusik arbejdede han hos [[Marie af Lorraine]] til hendes død i [[1688]].


{{Commonskat|Marc-Antoine Charpentier}}
{{Commonskat|Marc-Antoine Charpentier}}

Versionen fra 26. nov. 2018, 05:03

Marc-Antoine Charpentier
Information
Født 1643 Rediger på Wikidata
Paris, Frankrig Rediger på Wikidata
Død 24. februar 1704 Rediger på Wikidata
Paris, Frankrig Rediger på Wikidata
Statsborger Kongeriget Frankrig Rediger på Wikidata
Sprog Fransk Rediger på Wikidata
Beskæftigelse Sanger, koreograf, komponist, organist Rediger på Wikidata
Instrumenter
Orgel, vokal Rediger på Wikidata
Kendte værker
Te Deum, Venez divin Messie Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Marc-Antoine Charpentier (164324. februar 1704) var en fransk barokkomponist. Han skrev operaer, men er mest kendt for kirkemusik.

Liv

Han blev født i eller nær Paris som søn af en mesterskribent med gode forbindelser til Det parisiske parlament. Han fik musikundervisning som barn og tog som 18-årig til Rom, hvor han var 16671669. Der studerede han hos den italienske komponist Giacomo Carissimi. Tilbage i Frankrig med stor viden om barokmusik arbejdede han hos Marie af Lorraine til hendes død i 1688.

Wikimedia Commons har medier relateret til: