Aarhus Business College: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m Tilføjede Kategori:Etableret i 1865 ved hjælp af Hotcat
Linje 20: Linje 20:
Siden blev skolen udvidet til flere adresser i byen i takt med, at udbuddet af uddannelser steg, til den nåede sin nuværende udbredelse. Pr. 1. januar 2009 blev erhvervsakademiet udskilt til en selvstændig institution sammen med akademiuddannelser fra [[Aarhus Tech]] og [[Jordbrugets UddannelsesCenter Århus]] i [[Erhvervsakademi Aarhus]].
Siden blev skolen udvidet til flere adresser i byen i takt med, at udbuddet af uddannelser steg, til den nåede sin nuværende udbredelse. Pr. 1. januar 2009 blev erhvervsakademiet udskilt til en selvstændig institution sammen med akademiuddannelser fra [[Aarhus Tech]] og [[Jordbrugets UddannelsesCenter Århus]] i [[Erhvervsakademi Aarhus]].


I marts 2015 blev skolen omdøbt. Det resulterede i det mere internationalt klingende navn: Aarhus Business College.
I marts 2015 blev skolen omdøbt og fik en ny visuel identitet. Det resulterede i det internationalt klingende navn: Aarhus Business College. Der værnes dog fortsat om traditioner og købmandsskab.


== Udbud af uddannelser ==
== Udbud af uddannelser ==
Linje 32: Linje 32:


== Handelsgymnasiet (HHX) ==
== Handelsgymnasiet (HHX) ==
'''Aarhus Handelsgymnasium''' har flest elever af alle ungdomsuddannelser i Aarhus Kommune. Gymnasiet består af to afdelinger: En i Risskov og en i Viby J. Med en gymnasial HHX-uddannelse på 3 år får man adgang til mere end 200 videregående uddannelser. På handelsgymnasiet læser man fag som erhvervsjura, virksomhedsøkonomi, international økonomi og afsætning – fag som er meget praksisnære, og som tager udgangspunkt i virkelighedens arbejdsmarked.
'''Aarhus Handelsgymnasium, HHX''' er den ungdomsuddannelse i Aarhus Kommune, der har flest elever. Gymnasiet består af to afdelinger: En i Risskov og en i Viby J. Med en gymnasial HHX-uddannelse på 3 år får man adgang til mere end 200 videregående uddannelser (2018). På handelsgymnasiet læser man fag som erhvervsjura, virksomhedsøkonomi, international økonomi og afsætning – fag som er meget praksisnære, og som tager udgangspunkt i virkelighedens arbejdsmarked.


== EUX-, EUD- og EUV Business ==
== EUX-, EUD- og EUV Business ==
Linje 42: Linje 42:


== EUD for studenter ==
== EUD for studenter ==
'''EUD for studenter''' er lavet til dem, der har taget en anden form for studentereksamen. Her kan man tage et kursusforløb, som gør, at man kan gøre karriere indenfor handel, kontor, detail eller event. På Aarhus Business College findes et 5-ugers online forløb for HHX-studenter og et 10-ugers forløb, for dem med en studentereksamen fra [[Studentereksamen|STX]], [[Højere forberedelseseksamen|HF]] eller [[Højere teknisk eksamen|HTX]].
'''EUD for studenter''' er lavet til dem, der har taget en studentereksamen HHX, STX, HTX eller HF, men som gerne vil have en karriere inden for kontor, handel, detail eller event. På Aarhus Business College findes et 5-ugers online forløb for HHX-studenter og et 10-ugers forløb, for dem med en studentereksamen fra [[Studentereksamen|STX]], [[Højere forberedelseseksamen|HF]] eller [[Højere teknisk eksamen|HTX]]. 10-ugersforløbet kan både tages online og som klassisk tilstedeværelses-undervisning, hvor du møder op i skole hver dag.


== EUD10 Business ==
== EUD10 Business ==
Linje 48: Linje 48:


== Kurser & efteruddannelse ==
== Kurser & efteruddannelse ==
'''Kurser & efteruddannelse''' er navnet på Aarhus Business Colleges kursusafdeling som udbyder kurser og efteruddannelsesforløb inden for fagområder som it, ledelse, kommunikation, salg og markedsføring, sprog, økonomi samt salg og markedsføring. Kursusafdelingen udbyder kurser målrettet ledige, inkl. 6-ugers-kurser, samt virksomhedsrettede forløb. Mange af kurserne er Arbejdsmarkedsuddannelser (AMU) hvortil der kan opnås tilskud og VEU-godtgørelse. Business Centret er en del af VEU-Center Østjylland.
'''Kurser & efteruddannelse''' er navnet på Aarhus Business Colleges kursusafdeling som udbyder kurser og efteruddannelsesforløb inden for fagområder som IT, ledelse, kommunikation, salg og markedsføring, sprog samt økonomi. Kursusafdelingen udbyder forskellige typer af kurser; kurser målrettet ledige, inkl. 6 ugers forløb, kurser til personer i job samt virksomhedsrettede forløb, der endda kan skræddersyes. Mange af kurserne er arbejdsmarkedsuddannelser (AMU), hvortil der kan opnås tilskud og VEU-godtgørelse. Kurser & efteruddannelse på Aarhus Business COllege er en del af VEU-Center Østjylland.


== Eksterne henvisninger ==
== Eksterne henvisninger ==

Versionen fra 29. nov. 2018, 11:42

Aarhus Business College
Aarhus Handelsgymnasium Viby (2018)
Grundlagt 1865
Sted Aarhus
Studerende ca. 3.200 (2017)
Ansatte ca. 350
Leder Hans Henning Nielsen
Websted www.aabc.dk

Aarhus Business College (tidligere Århus Købmandsskole) er en handelsskole, som er beliggende i Aarhus. Med over 3200 elever på ungdomsuddannelserne (2017) er Aarhus Business College en af landets største. Skolen består af handelsgymnasiets to afdelinger i henholdsvis Risskov og Viby J samt EUX Business, EUD Business, EUV Business og en afdeling for voksen- og efteruddannelse, som bl.a. udbyder AMU-kurser og lederudvikling i på det nyudklækkede Campus Sønderhøj i Viby J. Desuden tilbyder skolen også EUD10 Business.

Historie

Århus Købmandsskole blev stiftet i 1865 under navnet "Aarhus Handelsforenings Aftenskole". Handelsforeningen var stiftet få år før, og medlemmerne heraf så også behovet for en ordentlig undervisning af købmænd og andre handlende. Det var dog først med opførelsen af Den Jyske Handelshøjskole i 1905 i Hans Broges Gade, at der kom virkelig gang i sagen. Initiativtageren var Johannes Baune, der også var formand for skolen i mere end 25 år. Skolen kom til at ligge i den – på det tidspunkt – nye del af Aarhus syd for banegården. Den blev tegnet af den berømte arkitekt Hack Kampmann, der bl.a. også tegnede Aarhus Teater.

Handelshøjskolen i Århus blev oprettet i 1956 som en selvstændig institution og tog undervisning samt navnet med til de nye bygninger ved Viborgvej. I stedet blev skolen i Hans Broges Gade nu til Århus Købmandsskole, Århus Handelsgymnasium.

Siden blev skolen udvidet til flere adresser i byen i takt med, at udbuddet af uddannelser steg, til den nåede sin nuværende udbredelse. Pr. 1. januar 2009 blev erhvervsakademiet udskilt til en selvstændig institution sammen med akademiuddannelser fra Aarhus Tech og Jordbrugets UddannelsesCenter Århus i Erhvervsakademi Aarhus.

I marts 2015 blev skolen omdøbt og fik en ny visuel identitet. Det resulterede i det internationalt klingende navn: Aarhus Business College. Der værnes dog fortsat om traditioner og købmandsskab.

Udbud af uddannelser

I 2018 udbyder skolen uddannelser på følgende områder:

Handelsgymnasiet (HHX)

Aarhus Handelsgymnasium, HHX er den ungdomsuddannelse i Aarhus Kommune, der har flest elever. Gymnasiet består af to afdelinger: En i Risskov og en i Viby J. Med en gymnasial HHX-uddannelse på 3 år får man adgang til mere end 200 videregående uddannelser (2018). På handelsgymnasiet læser man fag som erhvervsjura, virksomhedsøkonomi, international økonomi og afsætning – fag som er meget praksisnære, og som tager udgangspunkt i virkelighedens arbejdsmarked.

EUX-, EUD- og EUV Business

EUX Business er den erhvervsfaglige studentereksamen. Aarhus Business College startede EUX Business op i sommeren 2015, og siden har den udviklet sig til at være et yderst kompetent alternativ til de andre ungdomsuddannelser. Forskellen på EUX Business og alle andre uddannelser er, at eleverne både får en studentereksamen og en erhvervsuddannelse. Det gør man gennem to års grundforløb på Campus Sønderhøj i Viby J efterfulgt af to år som elev i en virksomhed. På Aarhus Business Colleges EUX Business kan man vælge at specialisere sig indenfor fem retninger: Kontor, detail, handel, event og digital handel.

EUD Business er en erhvervsuddannelse for dem, der gerne vil hurtigt ud i erhvervslivet. EUD Business minder meget om EUX Business, men i stedet for to års skolegang har man kun et enkelt år på Aarhus Business College, inden man skal ud og have en elevplads i en virksomhed. På EUD Business kan man vælge mellem to retninger: Business to Business og Butik og E-handel.

EUV Business er grundlæggende det samme som en EUX Business. Den helt store forskell er, at den kun er for folk over 25 år.

EUD for studenter

EUD for studenter er lavet til dem, der har taget en studentereksamen på HHX, STX, HTX eller HF, men som gerne vil have en karriere inden for kontor, handel, detail eller event. På Aarhus Business College findes et 5-ugers online forløb for HHX-studenter og et 10-ugers forløb, for dem med en studentereksamen fra STX, HF eller HTX. 10-ugersforløbet kan både tages online og som klassisk tilstedeværelses-undervisning, hvor du møder op i skole hver dag.

EUD10 Business

EUD10 Business er en 10. klasse, hvor eleverne kan smage på de erhvervsfaglige fag i både teori og praksis, inden de skal vælge ungdomsuddannelse. Eleverne går på Aarhus Business Colleges Campus Sønderhøj, som ligger i Viby J, hvor erhvervsuddannelserne også ligger. Det betyder, at eleverne bl.a. går på samme skole som dem, der læser EUX Business og EUD Business. Derfor får de også et større indblik i, hvad det vil sige at gå på en erhvervsuddannelse på Aarhus Business College.

Kurser & efteruddannelse

Kurser & efteruddannelse er navnet på Aarhus Business Colleges kursusafdeling som udbyder kurser og efteruddannelsesforløb inden for fagområder som IT, ledelse, kommunikation, salg og markedsføring, sprog samt økonomi. Kursusafdelingen udbyder forskellige typer af kurser; kurser målrettet ledige, inkl. 6 ugers forløb, kurser til personer i job samt virksomhedsrettede forløb, der endda kan skræddersyes. Mange af kurserne er arbejdsmarkedsuddannelser (AMU), hvortil der kan opnås tilskud og VEU-godtgørelse. Kurser & efteruddannelse på Aarhus Business COllege er en del af VEU-Center Østjylland.

Eksterne henvisninger