Trinelise Væring: Forskelle mellem versioner

Spring til navigation Spring til søgning
510 bytes tilføjet ,  for 3 år siden
Rettet indhold til med nye oplysninger
(Fødselsdato i intro)
(Rettet indhold til med nye oplysninger)
|Hjemmeside = [http://www.vaering.com www.vaering.com]
}}
'''Trine-Lise''' (også stavet Trinelise) '''Væring''' (født [[2. juli]] [[1965]]) er en dansk sanger, komponist og tekstforfatter. Hun debuterede som jazzsanger, men arbejderhar isidenhen dagbevæget primærtsig iind inden forover rock/pop og singerindie pop-songwritertraditionen. Hun er bedst kendt som kapelmester for egne bands; i denne egenskab har hun udgivet fem cd'er. Derudover har hun udgivet tre cd'er i samarbejde med [[Fredrik Lundin]]genren.
 
Hun er bedst kendt som kapelmester for egne bands; i denne egenskab har hun udgivet syv cd'er. Derudover har hun udgivet fem cd'er under diverse bandnavne, herunder fire i samarbejde med [[Fredrik Lundin]].
 
Væring modtog i 1998 Statens Kunsfonds arbejslegat. Hun er to gange blevet præmieret af Statens Kunstfond, en gang for et soloprojekt og en gang or et samarbjede med Jonas Berg. Derudover har hun modtaget Thøger Olesens førstepris for et soloprojekt. I 2015 omtalte Politiken hende som ”en af de mest hårdnakket personlige sangskrivere, der bedriver deres spil på dansk", mens Dagbladet Informatoin i 2018, i forbindelse med udgivelsen af hendes seneste album anså hende for ”en af vore mest spændende og udfordrende kvindelige musikalske kunstnere”.
 
== Kunstnerbiografi ==
<br />
Udover at stå for en række soloprojekter har Væring indgået i en del individuelle projekter, særlig i smarbejde med komponisten og saxofonisten Fredrik Lundin, som hun er gift med.
 
== Galleri ==
|title=[http://www.kunst.dk/musik/artikel/statens_kunstfond_praemierer_8_cd_udgivelser_mv_i_2010-1/ Statens Kunstfond præmierer 8 cdudgivelser i 2010]
|accessdate=2011-01-22}}</ref>
 
I 2014 udkom filmen Oh Purity in watching landscapes, der dokumenterer tilblivelsen af projektet.
 
== Priser og legater ==
149

redigeringer

Navigationsmenu