Forskel mellem versioner af "Kristianiagade"

Spring til navigation Spring til søgning
34 bytes tilføjet ,  for 2 år siden
m
Domus Medica var tidligere kendt som Det Plessenske Palæ - og ikke Det Classenske Palæ, som skrevet.
m (Opsætning)
m (Domus Medica var tidligere kendt som Det Plessenske Palæ - og ikke Det Classenske Palæ, som skrevet.)
De fleste andre bygninger på den vestlige side af gaden er villaer fra 1890'erne og 1901'erne. Villaen i nr. 1 er fra 1896 og blev tegnet af [[Andreas Clemmensen]].<ref>{{cite web|url=http://www.arkark.dk/building.aspx?buildingid=781|title=København, Kristianiagade 1|publisher=Selskabet for Københavns Historie|accessdate=29. juni 2016}}</ref> [[Otto Mønsted]]s villa i nr. 5 blev tegnet af [[Vilhelm Dahlerup]]. [[Magasin du Nord]]s medgrundlægger [[Emil Vett]]s villa ved siden af i nr. 7 blev opført i 1898 efter tegninger af [[Johan Schrøder (arkitekt)|Johan Schrøder]]. Nr. 5 og 7 huser nu den russiske ambassade. Den egyptiske ambassade holder til i villaen i nr. 19, og den spanske ambassade i villaen i nr. 21. Sidstnævnte er fra 1908 og blev tegnet af [[Emanuel Monberg]].
 
[[Domus Medica]], tidligere kendt som Det ClassenskePlessenske Palæ, er et tidligere palæ, der blev opført af etden medlempensionerede afdiplomat, baron Joseph von Plessen Classen(1860-familien1912). Bygningen fra 1906 var den sidste af sin slags til at blive opført i København, og med 98 værelser er det også en af de største. Det fik sit nuværende navn, da det blev overtaget af Lægeforeningen i 1948, efter at deres tidligere hovedkvarter i [[Amaliegade]] var blevet ødelagt under krigen.
 
[[G.A. Hagemanns Kollegium]] er et kollegium, der blev stiftet af [[Gustav Adolph Hagemann]] i 1908. Bygningen, der blev tegnet af [[Albert Jensen]], tilbyder boliger til 61 studerende, hvoraf mindst to trediedele skal være fra [[Danmarks Tekniske Universitet]].
2

redigeringer

Navigationsmenu