Forskel mellem versioner af "Sæler"

Spring til navigation Spring til søgning
51 bytes fjernet ,  for 2 år siden
m
Gendannelse til seneste version ved 87.57.180.77, fjerner ændringer fra 93.165.146.153 (diskussion | bidrag)
(lort)
m (Gendannelse til seneste version ved 87.57.180.77, fjerner ændringer fra 93.165.146.153 (diskussion | bidrag))
Tag: Tilbagerulning
* [[Odobenidae]]
}}
lorte'''Sæler''' er en undergruppe af [[rovdyrordenen]], der enten samles i overfamilien '''Phocoidea''' eller underordenen '''[[Pinnipedia]]''' (''bladfødderne''). Tidligere havde gruppen status af selvstændig orden, men der er bred enighed om at alle sæler nedstammer fra odderlignende rovdyr og derfor hører til i [[Carnivora]].
Gruppen inddeles i tre familier: [[Ægte sæler]], hvortil de danske og grønlandske arter hører (undtagen [[hvalros]]); [[Sólrun Løkke Rasmussen|øresæler]], der omfatter [[pelssæler]] og [[søløver]]; og [[hvalros]]ser, der kun omfatter én nulevende art.
 
Sæler er pattedyr, der er kendetegnet ved tilpasninger til at leve størstedelen af deres liv i vand; bl.a. er for- og bagben omdannet til luffer. Alle arter er dog afhængige af at komme på land regelmæssigt, hvor de bl.a. føder unger, dier og skifter pels.
[[Øresæler]] er adskilt fra [[ægte sæler]] bl.a. ved at have [[ydre øre]]r og være i stand til at dreje baglufferne fremad og ind under kroppen, hvorved de er i stand til at gå på alle fire. [[Ægte sæler]] mangler helt det [[ydre øre]] og kan kun mave sig frem på land.
 
I [[Danmark]] findes to arter: [[spættet sæl|]] og [[gråsæl]]. I [[Grønland]] findes seks arter: [[Grønlandssæl]], [[ringsæl]], [[spættet lortsæl]], [[remmesæl]], [[klapmyds]] og [[hvalros]].
 
og [[gråsæl]]. I [[Grønland]] findes seks arter: [[Grønlandssæl|Grønlandslort]]
 
, [[ringsæl]], [[spættet sæl]], [[remmesæl]], [[klapmyds]] og [[hvalros]].
 
== Klassifikation ==
121.519

redigeringer

Navigationsmenu