EUX: Forskelle mellem versioner

Spring til navigation Spring til søgning
754 bytes fjernet ,  for 3 år siden
ingen redigeringsopsummering
No edit summary
No edit summary
'''EUX - den erhvervsfaglige studentereksamen''' er en [[Gymnasiale uddannelser i Danmark|gymnasial uddannelse]] kombineret med en [[erhvervsuddannelse]]. Uddannelsen så dagens lys i 2010 som et pilotprojekt, der skulle køre i et år. I begyndelsen kunne man kun tage en EUX på de tekniske uddannelser. DuDer findes mange forskellige uddannelser, hvor man kan tage EUX. Man kan fx tage EUX, når duman læser til anlægsgartner, bager og dyrepasser. I 2015 blev uddannelsen udvidet, og det betød, at du nu også har mulighed for at tage den merkantile EUX – populært kaldet [https://eux.dk/ EUX Business].
 
== Dobbelt op på muligheder ==
EUX er bygget op, så man efter to år bliver student, og de efterfølgende to år erhvervsuddannet gennem sin praktik i en virksomhed. At der er ''Dobbelt op på muligheder'' er en større kampagne for EUX, som argumenterer for, at man får dobbelt så mange muligheder i fremtiden, hvis man vælger en EUX. Efter i alt fire år står man dermed med en studenterhue, en erhvervsuddannelse og to års relevant erhvervserfaring.
 
Allerede efter de to års skolegang er man student. Det vil sige, at man allerede her kan vælge at søge en kort eller mellemlang videregående uddannelse – det kan eksempelvis være på en professionsbachelor eller på et erhvervsakademi. Men hvis man tager to års virksomhedspraktik, har man muligheden for at læse på universitetet.
[[Kategori:Gymnasiale uddannelser]]
[[Kategori:Erhvervsuddannelser i Danmark]]
25

redigeringer

Navigationsmenu