Forskel mellem versioner af "Barn"

Spring til navigation Spring til søgning
28 bytes tilføjet ,  for 1 år siden
m
Datomaerker kilde mangler-skabeloner
(miniudvid i en ret pludrende artikel.)
m (Datomaerker kilde mangler-skabeloner)
efter den lov, der gælder for barnet.<ref>[https://www.boerneraadet.dk/media/87197/BRD_FN_Boernekonventionen.pdf FNs Børnekonvention], artikel 1</ref> I Danmark er man [[retsvidenskab|juridisk]] barn, indtil man fylder 18 år og bliver [[myndig]].<ref>[https://www.borger.dk/Sider/Myndig---umyndig.aspx Myndig - umyndig<!-- Bot genereret titel -->]</ref> Dette medfører en særlig beskyttelse, for eksempel imod [[dødsstraf]] og [[militær]]tjeneste. Endvidere er børn beskyttet ved at deres muligheder for at indgå forpligtende aftaler er stærkt begrænset.
 
Børnebegrebet svarer dog i andre sammenhænge ikke nødvendigvis til det juridiske.{{kmkilde mangler|dato=januar 2019}} Ordet [[barndom]] refererer oftest til mennesker i alderen 0-12 år.<ref>Se for eksempel ''Nyt Psykologisk Leksikon''. Hans Reitzels Forlag 2004.</ref>
 
Inden for [[den danske Folkekirke]] har barnet en særstilling i kraft af [[Biblen]]s fremstilling af [[Jesu]] lære, der fortæller, at: "''Den som ikke modtager Guds rige som et lille barn skal slet ikke komme ind i det.''" jævnfør den danske bibeloversættelse [[Det Nye Testamente]], [[Matthæusevangeliet]], Kapitel 18, vers 2, af [[Bibelselskabet]].
51.260

redigeringer

Navigationsmenu