Forskel mellem versioner af "Abraham Kall"

Spring til navigation Spring til søgning
6 bytes tilføjet ,  for 2 år siden
ingen redigeringsopsummering
'''Abraham Kall''' (født [[2. juli]] [[1743]] i [[København]], død [[5. december]] [[1821]] sammesteds) var en [[Danmark|dansk]] [[historiker]].
 
Kall blev født som søn af professor [[Johan Christian Kall]]. Han blev [[student]] som 13-årig og i [[1762]], da han var 19, blev han [[teologi]]sk [[kandidat]]. Derefter rejste han i [[Tyskland]] i omtrent fire år, men opholdt sig især i [[Göttingen]]. Under sin rejse blev han i [[1765]] udnævnt til [[Københavns Universitetsbibliotek|universitetsbibliotekar]] og blev efter hjemkomsten [[professor designatus]] i [[græsk (sprog)|græsk]] ved [[Københavns Universitet]] i [[1770]]. Men da professorposten i [[historie]] og [[geografi]] blev ledig, og ingen lod til at passe bedre end Kall, mens det var lettere at besætte det græske professorat, måtte Kall i [[1781]] overtage den stilling, som han beholdt i de næste 40 år til sin død. Samme år blev han også professor i [[mytologi]] og [[kunsthistorie]] ved [[Kunstakademiet]].
 
Kall havde meget veludviklet [[hukommelse]]; han var også en meget flittig læser og tilhører, og da han kunne tilegne sig næsten ethvert fag, nåede han allerede tidligt en stor viden om mange emner. Han havde i ungdomsårene haft en forkærlighed for [[matematik]], men hans omgivelser påvirkede ham til i stedet at koncentrere sig om den græske [[filologi]]. Hans første arbejder var udgaver af [[Grækenland|græske]] eller [[Romerriget|romerske]] [[forfatter]]e eller [[afhandling]]er om disse emner, og selv efter at historie var blevet hans embedsfag, kom han gerne tilbage til de græske studier og sine leksikalske samlinger.
Anonym bruger

Navigationsmenu