Solstormen den 23. juli 2012: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
No edit summary
No edit summary
Linje 1: Linje 1:
[[File:CME of 23 July 2012.jpg|thumb|Den koronale masseudkastningen, som er fotograferet af [[STEREO]].]]
[[File:CME of 23 July 2012.jpg|thumb|Den koronale masseudkastningen, som er fotograferet af STEREO.]]


'''Solstormen den 23. juli 2012''' var en usædvanlig stor og stærk stor masseudkastning (CME), der fandt sted den 23. juli samme år. Soludbruddet ramte ikke [[Jorden]], da soludbruddet ramte mod den modsatte side af Jordens bane om [[Solen]]. Til gengæld ramte soludbruddet [[STEREO-A]] rumfartøjet. Det overlevede udbruddet og gav forskere værdifulde data. Havde soludbruddet ramt [[Jorden]], er det sandsynligt, at det ville have påført alvorlig skade på elektroniske systemer på globalt plan. En 2013-undersøgelse anslog, at de økonomiske omkostninger til [[USA]] alene ville have været mellem $0,6 og $2,6 billioner amerikanske dollar. Ying D. Liu, professor ved Kinas State Key Laboratory for Space Weather vurderede, at heldrebelsestiden af en sådan katastrofe ville have været omkring fire til ti år.
'''Solstormen den 23. juli 2012''' var en usædvanlig stor og stærk stor masseudkastning (CME), der fandt sted den 23. juli samme år. Soludbruddet ramte ikke [[Jorden]], da soludbruddet ramte mod den modsatte side af Jordens bane om [[Solen]]. Til gengæld ramte soludbruddet STEREO-A rumfartøjet. Det overlevede udbruddet og gav forskere værdifulde data. Havde soludbruddet ramt [[Jorden]], er det sandsynligt, at det ville have påført alvorlig skade på elektroniske systemer på globalt plan. En 2013-undersøgelse anslog, at de økonomiske omkostninger til [[USA]] alene ville have været mellem $0,6 og $2,6 billioner amerikanske dollar. Ying D. Liu, professor ved Kinas State Key Laboratory for Space Weather vurderede, at heldrebelsestiden af en sådan katastrofe ville have været omkring fire til ti år.

Versionen fra 19. apr. 2019, 00:58

Den koronale masseudkastningen, som er fotograferet af STEREO.

Solstormen den 23. juli 2012 var en usædvanlig stor og stærk stor masseudkastning (CME), der fandt sted den 23. juli samme år. Soludbruddet ramte ikke Jorden, da soludbruddet ramte mod den modsatte side af Jordens bane om Solen. Til gengæld ramte soludbruddet STEREO-A rumfartøjet. Det overlevede udbruddet og gav forskere værdifulde data. Havde soludbruddet ramt Jorden, er det sandsynligt, at det ville have påført alvorlig skade på elektroniske systemer på globalt plan. En 2013-undersøgelse anslog, at de økonomiske omkostninger til USA alene ville have været mellem $0,6 og $2,6 billioner amerikanske dollar. Ying D. Liu, professor ved Kinas State Key Laboratory for Space Weather vurderede, at heldrebelsestiden af en sådan katastrofe ville have været omkring fire til ti år.