Forskel mellem versioner af "Den Store Djævlekrig"

Spring til navigation Spring til søgning
752 bytes tilføjet ,  for 1 år siden
→‎Handling: Tilføjet "Den faldne engel"
(Tilføjet info)
(→‎Handling: Tilføjet "Den faldne engel")
| priser =I alt: 5
| Blu-ray =
|Målgruppe=12+, unge}}
}}
'''''Den Store Djævlekrig''''' ({{lang-en|The Great Devil War}}), også kaldet '''''Djævlekrigen''''', er en serie af 6 fantasy-romaner skrevet af den danske forfatter [[Kenneth Bøgh Andersen|Kenneth Bøgh Andersen,]] og udgivet af forlaget [[Høst & Søn]]. De handler om drengen Filip Engell og hans adskillige besøg og oplevelser i [[Helvede]] og andre steder i efterlivet, og om Den Store Djævlekrig, der udkæmpes mellem djævlene. Han møder flere forskellige figurer og væsener som stammer fra mange religioner igennem sine rejser, b.la. djævelen fra [[Kristendom|kristendommen]], Odin fra den [[Nordisk mytologi|nordiske mytologi]] og Hades fra den [[Græsk mytologi|græske mytologi]].
 
*'''''Jorden''''' - Hvor menneskene bor.
*'''''Helvede''''' - Et dødsrige, som mennesker, der har syndet, kommer til når de dør for at blive straffet. Helvede regeres af djævelen Lucifer. Mange djævle bor og lever her.
*'''''Hades''''' - Underverdenen i [[Græsk mytologi|den græske mytologi]]. Den regeres af dødsguden under samme navn, Hades. Her kommer sjælene fra de afdøde som tror på de gamle græske guder, derfor kommer der sjældent nye sjæle, siden få mennesker stadig følger den græske mytologi.
*'''''Asgård''''' - Ifølge [[nordisk mytologi]] er [[Asgård]] en af de ni verdener, som sidder på verdenstræet [[Yggdrasil]]. Asgård er hjemstavn for aserne, en stamme af nordiske guder, og vanerne. Her findes borgen [[Valhal]], hvorfra den øverste af aserne, guden Odin, regerer over guderne og menneskene i [[Midgård (nordisk mytologi)|Midgård]].
**Omtales i bind 2,3,4 og 5, og optræder i bind 6, ''[[Den faldne djævel]].''
=== Djævlekrigen ===
 
=== ''Djæve''lens lærling (.''2005)'' ===
{{Main|Djævelens lærling{{!}}''Djævelens lærling''}}
Den første bog, ''Djævelens lærling'', handler om hvordan menneskedrengen Filip Engell dør og ved en fejltagelse kommer i Helvede, for at oplæres i ondskab og overtage tronen fra Djævelen som er dødssyg.
 
=== ''Den faldne engel (2015)'' ===
{{Main|Den faldne engel{{!}}''Den faldne engel}}Den femte bog, ''Den faldne engel,'' finder sted et halvandet år efter Filip traf det valg at aldrig vende tilbage til helvede. Han har fået et dårligt forhold til sin mor, da hun har fået en ny kæreste, som Filip ikke synes om. Tilbage på jorden er Filip ikke længere den søde, rare og artig dreng, vi blev introduceret til i ''Djævelens lærling.'' Han er blevet doven og får lave karakterer.
 
En dag bliver han pludselig tilkaldt til Helvede af gud. Han lærer at Aziel, som folk troede var død, viser sig stadig at være i live. Aziel og hans trofaste hjælper, Drole, er i gang med at lægge planer for Aziels herredømmefremtid, hvilket inkluderer både Josef, Jesus og Guds indbyrdes relationer i Paradis og forestillingen om Ragnarok i Asgård og så videre.<ref>https://www.bogbotten.dk/boganmeldelse/den-faldne-djaevel/</ref>
<br />
 
=== ''Den faldne djævel (2016)'' ===
236

redigeringer

Navigationsmenu