Chignon: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m Smårettelser
sprogret
Linje 1: Linje 1:
[[Fil:Chignon-jennadrudi.JPG|thumb|Chignon / nakkeknude]]
[[Fil:Chignon-jennadrudi.JPG|thumb|Chignon / nakkeknude]]


'''Chignon''' (fransk), egentlig nakke; det opsatte nakkehår. Denne [[frisure]] af falsk hår anvendtes af damerne ved den franske kong [[Henrik 3. af Frankrig|Henrik III]]’s hof og fandt i forbindelse med pudring udbredt anvendelse i 18. århundrede. I tiden om 1760 kom de meget høje damefrisurer på mode. De måtte bygges op som [[paryk]]ker, som derfor fik navnet chignon. Under den [[første franske republik]] bar incroyablerne nakkehåret sat op på issen med en krumkam. Det var en efterligning af de dødsdømtes frisurer på vejen til [[guillotine]]n. Chignon kom atter i damemoden ved året 1860, og til denne benyttedes altid fremmed hår.
'''Chignon''' (fransk: nakke) er det opsatte nakkehår. Denne [[frisure]] af falsk hår anvendtes af damerne ved kong [[Henrik 3. af Frankrig|Henrik III]]'s hof og fandt i forbindelse med pudring udbredt anvendelse i det 18. århundrede. I tiden omkring 1760 kom de meget høje damefrisurer på mode. De måtte bygges op som [[paryk]]ker, som fik derfor navnet chignon. Under den [[første franske republik]] bar [[incroyable]]rne (modeherrerne) nakkehåret sat op på issen med en krumkam. Det var en efterligning af de dødsdømtes frisurer på vejen til [[guillotine]]n. Chignon kom atter i damemoden ca. 1860, og til den benyttedes altid fremmed hår.


== Kilde ==
== Kilde ==

Versionen fra 6. maj 2019, 21:12

Chignon / nakkeknude

Chignon (fransk: nakke) er det opsatte nakkehår. Denne frisure af falsk hår anvendtes af damerne ved kong Henrik III's hof og fandt i forbindelse med pudring udbredt anvendelse i det 18. århundrede. I tiden omkring 1760 kom de meget høje damefrisurer på mode. De måtte bygges op som parykker, som fik derfor navnet chignon. Under den første franske republik bar incroyablerne (modeherrerne) nakkehåret sat op på issen med en krumkam. Det var en efterligning af de dødsdømtes frisurer på vejen til guillotinen. Chignon kom atter i damemoden ca. 1860, og til den benyttedes altid fremmed hår.

Kilde