Spring til indhold

Grå jaco: Forskelle mellem versioner

22 bytes tilføjet ,  for 4 år siden
m
bot: indsæt skabelon autoritetsdata; kosmetiske ændringer
m (Gendannelse til seneste version ved 188.177.75.190, fjerner ændringer fra 185.18.191.34 (diskussion | bidrag))
Tag: Tilbagerulning
m (bot: indsæt skabelon autoritetsdata; kosmetiske ændringer)
Når fuglen er ung, er dens øjne mørke, men med alderen bliver [[Regnbuehinde|irisen]] hvid-gul. Det er umuligt at skelne kønnene fra hinanden, og en [[DNA]]-test er nødvendig.
 
== Føde ==
Den grå jaco lever af [[nød]]der, [[frugt]]er og [[bær]], men den plyndrer også [[majs]]marker.
 
== Kæledyr ==
Den grå jaco er populær som [[kæledyr]]. En af grundene er nok, at den er en god taler, men den er også en utrolig kærlig fugl, som kun sjældent bider. Desuden er de meget lydsvage i forhold til andre papegøjer. De fløjter meget, men de kan dog også larme grusomt, når de begynder at skrige!
De er desuden gode til at udføre tricks. De er nok ikke ligeså udadvendte som andre papegøjer, og de kan være utroligt bange for nye ting. Derfor er det vigtigt, at de som unge lærer, at forandringer ikke er farlige.
 
== Intelligens ==
Grå jacoer er kendt for deres store talent for at tale. Det er den papegøjeart, som kan lære flest forskellige ord, og de er så [[intelligent]]e, at de også tit kan bruge ordene i den rette sammenhæng. Et godt eksempel på dette er "the alex studios", ledet af [[Irene Pepperber]].<ref>[http://www.alexfoundation.org/ The Alex Studios]</ref> Hun har lært den grå jaco [[Alex (papegøje)|Alex]] at kende forskel på farver og andre objekter. Grå jacoers intelligens er anslået til at være på højde med et 5-årigt barns. Grå Jaco papegøjen Alex døde i en alder af 31 år den 6. september 2007.
 
== Eksterne henvisninger ==
{{Commonscat|Psittacus erithacus}}
{{autoritetsdata}}
 
[[Kategori:Papegøjer]]