Forskel mellem versioner af "Udstødelse"

Spring til navigation Spring til søgning
2 bytes fjernet ,  for 1 år siden
m
bot: indsæt skabelon autoritetsdata; kosmetiske ændringer
m (bot: indsæt skabelon autoritetsdata; kosmetiske ændringer)
{{harflertydig2|Udstødningssystem}}
{{kilder|dato=Uge 36, 2011}}
'''Udstødelse''' (dvs. social udstødelse) vil sige udstødning i forhold til en eller flere af de grupper, man tilhører, og det er en af de hårdeste [[sanktion|sanktioner]]er, et menneske kan opleve. Alle har brug for anerkendelse, venskab samt en følelse af at være en del af et [[fællesskab]]. Ja det er endda af betydning for ens fysiske og psykiske [[sundhed|sundhedstilstand]]stilstand.
 
Bliver man udstødt af gruppen er man i stedet udsat for dens umedfølende hån og foragt. Man har ingen at betro sig til, ingen til at sludre og pjatte med, og ingen til at trøste én i tilfælde af modgang.
 
Den vigtigste gruppe, man tilhører, er sædvaligvis den nærmeste familie, i nogle kulturer den udvidede slægtsfamilie, og derfor er eventuel udstødning fra denne gruppe noget af det mest traumatiske, man kan opleve, men også ustødning i skolen eller på arbejdspladsen kan være slem for de, den rammer. En følelse af ensomhed og forladthed, måske kulminerende i bittert had mod alt og alle, er i alle tilfælde en sikker konsekvens.
 
{{samfstub}}
{{autoritetsdata}}
 
[[Kategori:Psykologi]]
575.199

redigeringer

Navigationsmenu