Laterantraktaten: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m bot: indsæt skabelon autoritetsdata; kosmetiske ændringer
billede mv
Linje 1: Linje 1:
[[File:Firma dei Patti Lateranensi.jpg|Underskrift af Laterantraktaten i 1929]]
'''Lateranoverenskomsten''' blev indgået [[11. februar]] [[1929]] mellem [[Italien]] og [[Vatikanet]] og er den aftale, som gjorde Vatikanet til en selvtændig [[stat]] med [[pave]]n som [[monark]]. Den afløste [[Garantiloven]] fra [[1871]], der sikrede pavens ukrænkelighed inden for Vatikanområdet, retten til at holde en livgarde og til at føre sit eget [[diplomati]].
'''Laterantraktaten''' eller '''Lateranoverenskomsten''' er en [[aftale]] indgået den [[11. februar]] [[1929]] mellem [[Kongeriget Italien]] og [[Vatikanet]], der gjorde Vatikanet til en selvtændig [[stat]] med [[pave]]n som [[monark]]. Den afløste [[Garantiloven]] fra [[1871]], der sikrede pavens ukrænkelighed inden for Vatikanområdet, retten til at holde en livgarde og til at føre sit eget [[diplomati]].

{{autoritetsdata}}
{{autoritetsdata}}



Versionen fra 28. maj 2019, 10:57

Underskrift af Laterantraktaten i 1929 Laterantraktaten eller Lateranoverenskomsten er en aftale indgået den 11. februar 1929 mellem Kongeriget Italien og Vatikanet, der gjorde Vatikanet til en selvtændig stat med paven som monark. Den afløste Garantiloven fra 1871, der sikrede pavens ukrænkelighed inden for Vatikanområdet, retten til at holde en livgarde og til at føre sit eget diplomati.