Forskel mellem versioner af "Rejseholdet"

Spring til navigation Spring til søgning
8 bytes fjernet ,  for 2 år siden
m (bot:fjern {{kursiveret titel}} - sættes nu af infoboks)
(→‎Lokation: sprog)
Serien var den første danske tv-serie, der vandt en [[Emmy Award|Emmy]]-pris, hvilket skete i kategorien Bedste Internationale Dramaserie.
 
Serien er en skildring af det rigtige rejsehold og er løst bygget på rigtige kriminalsager. Tv-serien viser dens hovedpersoner på deres arbejde i rejseholdet, hvor de opklarer mordbrande, drab, [[mord]] og [[kidnapning|bortførelse]]r. Men samtidigSamtidig ser man dem i deres privatliv, hvor de blandt andet oplever [[død]], [[skilsmisse]], dobbelt forholddobbeltforhold, [[børn]] og dagligdagen.
 
Serien er speciel ved at være den eneste danske tv-serie, som geografisk foregår over hele [[Danmark]], da de fleste afsnit foregår i forskellige danske provinsbyer.<ref>{{Wayback|url=http://www.tvdrama.dk/kort-her-foregik-rejseholdet|date=20110203064432|title=Rejseholdets locations {{!}} tvdrama.dk<!-- Bot genereret titel -->|df=yes}}</ref>
 
== Tema og format ==
Seriens centrale person, Ingrid Dahl ([[Charlotte Fich]]), er en ambitiøs politikvinde, som bliver forfremmet til leder for Rejseholdet i begyndelsen af første sæson. Historien balancerer mellem politiets efterforskning og baggrundshistorien, som nogle gange inkluderer ambivalente forhold mellem medlemmer af gruppen, deres familie, og dem uden for Rejseholdet. Serien behandler jævnligt sociale spørgsmål, herunder statussenkarakteren af politiets arbejde, de sociale og følelsesmæssige konsekvenser af brutal kriminalitet, samt politisk og mediers involvering i processen.
 
Hver episode har en titel, der refererer til en bestemt ''Assistancemelding.'', herefterHerefter følger en intro, der varer et par minutter. Ofte er det begivenhederne op til forbrydelsen der skildres. I dobbeltafsnit er det i andet afsnit hovedsageligt en opsummering af det foregående afsnit. Ved afhøring af vidner bliver dato og tidspunkt ofte skrevet, så man kan følge med i kronologien. Alle afsnit slutter med at skærmen går i sort, hvorefter udfaldet af anholdelserne bliver opsummeret.
 
== Lokation ==
''Rejseholdet'' blev filmet i TV-Dramas filmstudie i [[TV-Byen]] i [[Søborg]], samt på mange lokale steder i hele Danmark. Der er også filmet i [[Sverige]], [[Tyskland]] og [[Island]].
 
[[Storebæltsbroen]], som var blevet færdiggjort få år inden, er central i både indledningssekvensen, og er også filmet i flere andre afsnit, når Rejseholdet rejser frem og tilbage over [[Storebælt]].
 
I små breakers i hvert afsnit vises billeder fra lokationer i byen, som Rejseholdet befinder sig i.
Anonym bruger

Navigationsmenu