Su Nuraxi di Barumini: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m UN-region
m retter wikilink
Linje 20: Linje 20:
| landiso = IT
| landiso = IT
}}
}}
'''Su Nuraxi di Barumini''' er et [[arkæologi]]sk [[nuragh]]kompleks ved den lille by [[Barùmini]] på det centrale [[Sardinien]]. Su Nuraxi di Barùmini er opført omkring år 1700 f.Kr. og ligger på et højdedrag lige udenfor byen. Komplekset består af en meget stor, central [[nuragh]] omgivet af en mur med syv store tårne. Rundt om ligger en lang række mindre huse. Su Nuraxi di Barùmini er det største [[nuragh]]kompleks på [[Sardinien]] og blev i 1997 optaget på [[Unesco]]s liste over [[UNESCO's verdensarvsliste|verdenskulturarv]].
'''Su Nuraxi di Barumini''' er et [[arkæologi]]sk [[nuragh]]kompleks ved den lille by [[Barumini]] på det centrale [[Sardinien]]. Su Nuraxi di Barumini er opført omkring år 1700 f.Kr. og ligger på et højdedrag lige udenfor byen. Komplekset består af en meget stor, central [[nuragh]] omgivet af en mur med syv store tårne. Rundt om ligger en lang række mindre huse. Su Nuraxi di Barùmini er det største [[nuragh]]kompleks på [[Sardinien]] og blev i 1997 optaget på [[Unesco]]s liste over [[UNESCO's verdensarvsliste|verdenskulturarv]].
== Eksterne henvisninger ==
== Eksterne henvisninger ==

Versionen fra 12. jun. 2019, 17:14

UNESCO Verdensarvsområde
Su Nuraxi di Barumini
Su Nuraxi in Barumini
Land Italien
Type Kulturel
Sted Sardinien
Kriterium i, iii, iv
Reference 833
Region Europa
Indskrevet 1997 (21. session)
Oversigtskort
Su Nuraxi di Barumini ligger i Italien
Su Nuraxi di Barumini
Su Nuraxi di Barumini

Su Nuraxi di Barumini er et arkæologisk nuraghkompleks ved den lille by Barumini på det centrale Sardinien. Su Nuraxi di Barumini er opført omkring år 1700 f.Kr. og ligger på et højdedrag lige udenfor byen. Komplekset består af en meget stor, central nuragh omgivet af en mur med syv store tårne. Rundt om ligger en lang række mindre huse. Su Nuraxi di Barùmini er det største nuraghkompleksSardinien og blev i 1997 optaget på Unescos liste over verdenskulturarv.

Eksterne henvisninger