Forskel mellem versioner af "Stoner rock"

Spring til navigation Spring til søgning
232 bytes tilføjet ,  for 1 år siden
QOTSA + selve termen
(ce)
(QOTSA + selve termen)
'''Stoner rock''' er en genre af [[rockmusik]]ken, som blandt andet karakteriseres ved tunge og seje guitar [[riff]]s, nedstemt bas, og med mange elementer af [[blues rock]]. Stilen opstod i USA i begyndelsen af [[1990'erne]]. Berømte og indflydelsesrige stoner rock bands inkluderer blandt andet [[Sleep]], [[Fu Manchu (band)|Fu Manchu]], [[The Melvins]], [[Earth]], [[Kyuss]], [[Monster Magnet]], [[Clutch]], [[Orange Goblin]], [[Acid King]], [[Sixty Watt Shaman]], [[Nebula (band)|Nebula]], [[Brant Bjork]], [[Mastodon (band)|Mastodon]], [[Earthless]] og [[Wolfmother]]. Noget af bandet [[Queens of the Stone Age]] (QOTSA) musik kan også kategoriseres som Stoner Rock, især bandets tidligste udgivelser.
 
Stoner rock kan betegnes som en undergenre af den [[hård rock|hårde rock]]. Den er på mange måder en videreførelse af den tunge og [[psykedelisk rock|psykedeliske 70'er-rock]] som den kendes fra f.eks. [[Black Sabbath]] og [[Hawkwind]]. Ordet "stoner" kommer fra mange af musikerne i denne genre, og deres tilhængere, som er "stonere", dvs. [[marihuana]]rygere. Flere bands afviser betegnelsen Stoner Rock, men termen har alligevel hængt ved og er udbredt.
 
En lignende genre af den hårde rock, Desert Rock, prægede i starten Stoner Rock betydeligt, og de to termer bruges ofte synonymt den dag i dag.
10.915

redigeringer

Navigationsmenu