Forskel mellem versioner af "University of California, Berkeley"

Spring til navigation Spring til søgning
|Websted=www.berkeley.edu
}}
'''University of California''' i [[Berkeley]] harer historisket væretoffentligt kendtforskningsuniversitet i [[Berkeley]], [[Californien]] og rangerer som det bedste offentlige universitet i verden<ref>https://news.berkeley.edu/2018/10/30/usnewsrankings2018/</ref>,. ogI 2019 lå UC Berkeley samlet liggerset på en 6. plads ifølge Times Higher Educations World Reputation Rankings<ref>https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings/2018/reputation-ranking#!/page/0/length/25/sort_by/rank/sort_order/asc/cols/stats</ref>., mens Bådebåde Academic Ranking of World Universities og CWUR World University Rankings rangerer skolen på en 5. plads<ref>https://cwur.org/2018-19.php</ref><ref>http://www.shanghairanking.com/ARWU2018.html</ref>. Med 118 nobelpristagere er universitet den institution i verden efter Harvard University og University of Cambridge, der har modtaget flest nobelpriser<ref>https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Nobel_laureates_by_university_affiliation</ref>.
'''University of California''' i [[Berkeley]] er et offentligt forskningsuniversitet i [[Berkeley]], [[Californien]] og det først oprettede campus tilknyttet [[University of California]] (og dermed oprindeligt identisk med denne institution). Universitetet åbnede i 1868 i midlertidige lokaler i [[Oakland]].
 
'''UniversitySkolen ofblev California'''grundlagt i [[Berkeley]] er et offentligt forskningsuniversitet i [[Berkeley]]1868, [[Californien]]og oger det det først oprettede campus tilknyttet [[University of California]] (og dermed oprindeligt identisk med denne institution). Universitetet åbnede i 1868 i midlertidige lokaler i [[Oakland]].
Berkeley har historisk været kendt som det bedste offentlige universitet i verden<ref>https://news.berkeley.edu/2018/10/30/usnewsrankings2018/</ref>, og ligger på en 6. plads ifølge Times Higher Educations World Reputation Rankings<ref>https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings/2018/reputation-ranking#!/page/0/length/25/sort_by/rank/sort_order/asc/cols/stats</ref>. Både Academic Ranking of World Universities og CWUR World University Rankings rangerer skolen på en 5. plads<ref>https://cwur.org/2018-19.php</ref><ref>http://www.shanghairanking.com/ARWU2018.html</ref>. Med 118 nobelpristagere er universitet den institution i verden efter Harvard University og University of Cambridge, der har modtaget flest nobelpriser<ref>https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Nobel_laureates_by_university_affiliation</ref>.
 
Kendte alumner og fakultet inkluderer bl.a. Steve Wozniak (Medstifter af Apple), Kronprins Haakon Magnus af Norge, Chris Pine (Skuespiller), Saul Perlmutter (Professor i Fysik) og J. Robert Oppenheimer (Direktør for Manhattan projektet).
6

redigeringer

Navigationsmenu