Boldklubben Skjold

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Boldklubben Skjold
Klubdetaljer
Fulde navn Boldklubben Skjold
Grundlagt februar 1915; 109 år siden (1915-02)
Forbund DBU (lokalunion: DBU København)
Hjemmebane Fælledparken
Østerbro, Danmark
Liga 2023-24 Danmarksserien
Liga 2022-23 Danmarksserien Kvalifikationsspil, pulje 2, 2.
Andet
CVR-nummer 30309316
Websted www.bkskjold.dk
Spilledragt
Spilledragt
Spilledragt
Spilledragt
Hjemmebane
Infoboks opdateret: 8. juni 2016
Nuværende sæson

Boldklubben Skjold er en dansk fodboldklub, der blev stiftet i februar 1915. Klubben er beliggende på Østerbro i København og benytter Fælledparken og Ryparken til deres træningspas.

Klubhus

Foreningen var den første idrætsforening som indførte digitale afstemninger til generalforsamlingerne for at få flere medlemmer til at deltage i beslutningerne.

BK Skjold har i dette i de første 15 år af dette århundrede været gennem en turbulent tid. Foreningen oplevede stor medlems- og sportslig frem- og tilbagegang. Sportslig nåede klubben i landets bedste række for kvinderne og næstbedste for herrerne. Klubben var fra 2010 og frem til 2014 præget af en større organisatorisk og økonomisk rekonstruktion.

Efter rekonstruktionen er det gået fremad på mange områder. Foreningen er i 2023 2750 medlemmer heraf godt 3500 fodboldspillere.

Både klubbens herrer og kvinder spiller i Danmarksserien/LigaØst, men derudover har klubben mange hold på alle niveauer af breddefodbold.

Udover fodbold tilbyder Skjold også en række andre aktiviteter fra Fars Legestue for fædre på barsel og deres børn samt flere 65+ aktiviteter.

Foreningen har også et kunstprojekt kaldet Skjold Contemporary og er sandsynligvis eneste fodboldklub i verden med en kunstnerisk leder.

Spillere fra klubben[redigér | rediger kildetekst]

En række topspillere er begyndt som ungdomsspillere i klubben, blandt andre:

Ekstern kilde/henvisning[redigér | rediger kildetekst]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]