Daugård

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Daugård
Overblik
Land Danmark Danmark
Region Region Midtjylland
Kommune Hedensted Kommune
Sogn Daugård Sogn
Postnr. 8721 Daugård
Demografi
Daugård by 1.134[1] (2023)
Kommunen 47.609[1] (2023)
 - Areal 551,47 km²
Andet
Tidszone UTC +1
Hjemmeside www.hedensted.dk
Oversigtskort

Daugård er en by i Østjylland med 1.134 indbyggere (2023)[1], beliggende nær Vejle i Daugård Sogn. Daugård har foruden dens stationsby givet navn til Daugård Mark og Daugårdstrand i dens lille opland. Postnummeret 8721 dækker også Ørum Sogn, som indgår i et fælles områdesamarbejde. Daugård hører til Hedensted Kommune og dermed Region Midtjylland.

Byen nævnes første gang i historiebøgerne i 1399 under navnet Daghægord [2]. I Daugård ligger den større gård Williamsborg, Daugård Kirke, en multihal med idrætsforening, en købmand med postbutik, og nogle erhvervsbygninger. Desuden findes der en folkeskole samt gymnasiet Vejlefjordskolen syd for byen. Byområdet er under udvidelse og vokser nordpå mod Hedensted.

Daugård er desuden hjemsted for flere berømte danskere. Såvel rapperen Tue Track som den tidligere danske landsholdsspiller Thomas Gravesen stammer fra byen. Fodboldtræneren Peter Sørensen er bosat i byen.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Kilder[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ a b c Danmarks Statistik: Statistikbanken Tabel BY1: Folketal 1. januar efter byområde, alder og køn
  2. ^ Madsen, Jenny: Spredte glimt fra Hedensted kommune, 2002, ISBN 87-88444-47-3, side 37.
Dansk geografiSpire
Denne artikel om geografi i Hedensted Kommune er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi