Dietrich Reinkingk

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Dietrich Reinkingk

Personlig information
Født 10. marts 1590 Rediger på Wikidata
Ventspils, Letland Rediger på Wikidata
Død 15. december 1664 (74 år) Rediger på Wikidata
Glückstadt, Slesvig-Holsten, Tyskland Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Universitetsunderviser, jurist Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Dietrich Reinkingk (født 10. marts 1590, død 15. december 1664) var en tysk jurist og dansk kansler.

Reinkingk, som vistnok 1616 blev professor i Giessen, virkede derefter i forskellige embedsstillinger. 1648 blev Reinkingk kansler for regeringskancelliet for hertugdømmerne i Glückstadt, 1650 præsident for overappellationsretten i Pinneberg.

I kongeriget[hvilket?] beskæftigede han sig blandt andet med processen mod Ulfeldt. Reinkingks forhold til statsomvæltningen i 1660 er ikke nøjere oplyst, et udkast til en arvefølgeordning udarbejdedes af ham 1661.

Som statsretlig forfatter tilhørte Reinkingk fortiden. Monarkiet var den bedste regeringsform, men op over alle monarkier hævede sig det af Gud anordnede, i Apokalypsen forudsagte tysk-romerske kejserdømme, hvoraf alle andre aflededes.

Guds Ord var al regeringskunsts bedste rettesnor. Hans skrifter vandt stor udbredelse, men er gennemgående hverken synderlig originale eller dybtgående.


Denne artikel stammer hovedsagelig fra Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930).
Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.
Hvis den oprindelige kildetekst er blevet erstattet af anden tekst – eller redigeret således at den er på nutidssprog og tillige wikificeret – fjern da venligst skabelonen og erstat den med et
dybt link til Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930) som kilde, og indsæt [[Kategori:Salmonsens]] i stedet for Salmonsens-skabelonen.