Expedia

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Expedia
Virksomhedsinformation
Selskabsform Børsnoteret selskab Rediger på Wikidata
Grundlagt 22. oktober 1996 Rediger på Wikidata
Hovedsæde Bellevue, Washington, USA Rediger på Wikidata
Virksom i
Verdensplan Rediger på Wikidata
Organisation
Ejer Expedia Group Rediger på Wikidata
Moderselskab Expedia Group Rediger på Wikidata
Eksterne henvisninger
Virksomhedens hjemmeside Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Expedia er en global, online rejseudbyder med lokale afdelinger i mere end 70 lande. Virksomheden udbyder både ferierejser og forretningsrejser og videreformidler bookinger fra nogle af verdens ledende flyselskaber og hoteller gennem sit netværk; Expedia® Affiliate Network.

Den danske afdeling af Expedia, Expedia.dk, blev lanceret i 2009 og er en del af Expedia, Inc., der er en af verdens største online rejseudbydere. Firmaet har partneraftaler med flere hundrede luftfartsselskaber og adskillige hundredetusinder af hoteller, biludlejere og rejseoplevelser, der kan bookes på hjemmesiden. De eksakte tal er opdaterede og fuldt tilgængelige på Expedia, Inc.’s hjemmeside.

Historie[redigér | rediger kildetekst]

I 1996 blev en mindre afdeling i Microsoft sat til at lancere en online rejseudbyder ved navn Expedia.com®. Med lanceringen fik hjemmesidens brugere en ny måde at undersøge og sammenligne forskellige rejsetilbud samt at booke rejser på. Siden sin begyndelse har Expedia, Inc. udviklet sig til en global rejseudbyder med en portefølje på omkring et dusin velrenommerede rejsebrands. Firmaet har mere end 18.000 ansatte i mere end 30 lande globalt set.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Expedia - fly, hotel og biludlejning Arkiveret 23. juni 2015 hos Wayback Machine

Expedia, Inc. Arkiveret 14. maj 2011 hos Wayback Machine