Smørum

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Smørum

Smørum kirke
Overblik
Land Danmark Danmark
Region Region Hovedstaden
Oversigtskort

Smørum refererer til en gruppe af byer, herunder Smørumnedre, Smørumovre og Ledøje-Smørum som alle hører til Smørum Sogn Smørum ligger i Egedal Kommune, som ligger i nærheden af København.

Hovedbiblioteket for Egedal Kommune findes i Smørum tæt ved Smørum centret.

I Smørum findes der to skoler: Balsmoseskolen og Boesagerskolen. Den tidligere Søagerskole blev nedlagt, og eleverne overført til Boesagerskolen.[1]

Historie[redigér | rediger kildetekst]

I Smørum har arkæologer fra Kroppedal Museum gjort fund fra tre historiske tidsaldre: bronze-, jernalderen og stenalderen. Fundene omfatter bebyggelser, redskaber og potteskår, primært fra bondestenalderen. Disse opdagelser blev gjort i forbindelse med planer om at opføre boliger og en ny daginstitution i området. Et område på 9.000 kvadratmeter er blevet åbnet for undersøgelser, ud af en planlagt 15.000 kvadratmeter. Dette kommer kort efter lignende opdagelser ved den kommende Egedal By, hvor spor af bronze- og jernalderen er blevet fundet. [2]

Kong Svends Høj

|Smørum kirke


Turistattraktioner og natur[redigér | rediger kildetekst]

Smørum er hjemsted for flere historiske og kulturelle attraktioner, herunder Kong Svends Høj (de), Smørum Kirke og en golfklub.

Kilder og henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Kong Svends HøjSpire
Denne artikel om geografi i Egedal Kommune er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi