Trilby

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Leonard Cohen var kendt for at bære trilby.
For alternative betydninger, se Trilby (flertydig). (Se også artikler, som begynder med Trilby)

En trilby-hat (eller bare en trilby) er smalskygget hat. Den traditionelle hattemager James Lock & Co. i London beskriver en trilby som at have en "smallere skygge der er bøjet ned foran og vendt lidt op bagved" sammenlignet med fedoraens "bredere skygge, der er mere flad". Trilbyen har normalt også en lidt lavere hattepuld end fedoraen.[1]

Tidligere blev hattetypen set som de riges foretrukne hat, og den kaldes nogle gange for en "brown trilby" i Storbritannien,[2] og den blev ofte set ved hestevæddeløb.

Navnet kommer fra et teaterstykke baseret på George du Mauriers novelle fra 1894 "Trilby". En hat af denne type blev brugt i stykket i London. Trilbyen har været et symbol for elegance og klasse og har ofte været forbundet med jazz- og soulmusikere.

Hatten blev også brugt af inspektør Clouseau i Peter Sellers' Pink Panther-film.

Berømte Trilby-brugere[redigér | rediger kildetekst]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Kilgour, Ruth Edwards (1958). A pageant of hats, ancient and modern (1 udgave). Robert M. McBride Company.
  2. ^ Roetzel, Bernhard (1999). Gentleman's Guide to Grooming and Style. Barnes & Noble.
  3. ^ Roberts, Dan (2014). Famous Robots and Cyborgs: An Encyclopedia of Robots from TV, Film, Literature, Comics, Toys, and More (engelsk). Simon and Schuster. s. 163. ISBN 978-1-62873-927-5. Appearance: Mac-clad, trilby-hatted private eye

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

TøjSpire
Denne artikel om tøj, sko eller lignende er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.