Wahlstedt

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Wahlstedts placering i Kreis Segeberg i Nordtyskland

Wahlstedt er en by i det nordlige Tyskland, beliggende under Kreis Segeberg i delstaten Slesvig-Holsten. Wahlstedt er 17,75 km² og huser 9397 indbyggere (pr. 31 dec. 2016).[1] Byens borgmester hedder Matthias-Christian Bonde (CDU), og byens nummerpladetegn er SE. Byen ligger 7 km fra Bad Segeberg og 50 km fra Hamborg.

Historie[redigér | rediger kildetekst]

Arkæologiske fund har vist, at området var beboet allerede i forhistorisk tid.

Wahlstedt blev første gang omtalt i et dokument i 1150. Den tidligere biskop i Oldenburg, Vicelin, bekræfter heri, at "tiendefordelingen" til kejseren Lothar III blev tildelt Segeberg kirke og hertug Heinrich ved Augustinernes kannikstift i Högersdorf. Ti landsbyer er nævnt i dette dokument, herunder en landsby kaldet "Wahlstedte". Hvorvidt Wahlstedt allerede på dette tidspunkt allerede tilhørte Augustinernes kannikstift i Högersdorf, er stadig kontroversielt, fordi Wahlstedt først officielt blev overdraget i 1192 som en gave af kejser Heinrich VI til Augustinerne i Högersdorf som besiddelse.

Under trediveårskrigen blev landsbyen Wahlstedt ødelagt af brand og efterfølgende genopbygget.

Under Napoleonskrigene i det 19. århundrede måtte Wahlstedt skiftevis udholde ophold af danske, tyske, svenske og russiske tropper.

Venskabsbyer[redigér | rediger kildetekst]

Wahlstedt har to venskabsbyer, som forhandler og udveksler informationer.

Noter[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "WAHLSTEDT". citypopulation.de. Hentet 30. marts 2018.
Tysk geografiSpire
Denne artikel om Tysklands geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi

Koordinater: 53°57′00″N 10°13′00″Ø / 53.95°N 10.2167°Ø / 53.95; 10.2167