Wikipedia:Teknisk forum

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Landsbybrønden Nybegynderforummet Teknisk forum Opslagstavlen

Genvej:
WP:TF

Teknisk forum

Velkommen til Teknisk forum!

Dette er stedet, hvor du kan få teknisk hjælp til at redigere Wikipedia, hvis noget driller, eller hvis du bare ikke ved, hvordan en bestemt ting skal gøres. Det kan for eksempel være brugen af avancerede wikikoder, opbygning og brug af skabeloner, hjælp til modulprogrammering i Lua eller andet. Kort sagt: Dette er stedet, hvor man kan få afklaret tekniske spørgsmål og få hjælp til at få tingene til at virke.

Afsluttede og inaktive diskussioner kan ses i arkiverne: Arkiv 1.

Tidligere fandtes Wikipedia:Fejlrapporter, hvor tekniske fejl på Wikipedia blev samlet. Denne funktion varetages nu af teknisk forum. Arkivet for Wikipedia:Fejlrapporter kan ses på Wikipedia:Fejlrapporter/Arkiv1 (2008 - 2016).

Klasse Stub-kategori

Skabelonen {{WP-NL}}, der bl.a. er integreret i {{NL-firmastub}}, bevirker, at der kommer en synlig stubkategori på artiklerne, f.eks. i artiklen Rover (forening), hvor der optræder en kategori med navnet "Klasse Stub-Nederlandene-artikler". Der er vist tale om, at noget bliver inkluderet, som ikke skulle inkluderes, men jeg kan ikke lige gennemskue, hvor problemet ligger. Måske kan nogen bedre se det? Vh. SorenRK (diskussion) 29. dec 2018, 14:08 (CET)

Tror ikke det er et uheld som sådan. Rodejong havde som ide at projektsortering skulle ske gennem stubskabeloner på selve artiklen, og han var vistnok også den mest aktive på NL-Wikiprojektet, men det er ikke kongruent med resten af NL-projektets sorteringsmetode. -- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 29. dec 2018, 14:45 (CET)
Der er kun {{WP-NL}}, som eneste projekt-skabeloner, som er brugt i artikler. Den er indlejret i {{NL-stub}}, {{NL-histstub}}, {{NL-geostub}}, {{NL-firmastub}} og {{NL-bygningstub}}. Derudover er ca. 20 artikler, som har skabelonen direkte. Jeg har set det i noget tid og mit forslag er at oprette det på til de tilhørende diskussionssider med {{WikiProjekt Nederlandene}}, i først omgang med stub-kategorier, fjerne inkluderingen i stub-skabeloner og tilsidst fjerne det fra artiklerne. For jeg synes der bør ryddes op. --Steen Th (diskussion) 29. dec 2018, 16:10 (CET)
Der er kun en deltager på Wikipedia:WikiProjekt Nederlandene, og det er Rodejong, der nu er bandlyst. På den baggrund kunne hele projektet faktisk lige så godt afvikles, for der er ikke længere nogen, der har glæde af det. --Dannebrog Spy (diskussion) 29. dec 2018, 17:55 (CET)
Er der overhovedet nogen der bruger stubsorteringssystemet til noget, der ikke løses ligeså godt eller bedre end kategorierne? Hvis ikke, er der heller ingen grund til at bruge tid på det, - jo måske en oprydning som steenth skriver, men den kan forhåbentlig bottes for mesteparten. - Nico (diskussion) 29. dec 2018, 18:03 (CET)
Jeg har i sin tid oprettet en hel del biografistub-skabeloner/kategorier, og jeg tilslutter mig Nico: Al denne overklassificering af stubbe hjælper ikke nogen. Brug hellere fem minutter på at forbedre stubbene end at forbedre stubskabelonerne. --Cgt (diskussion) 30. dec 2018, 09:58 (CET)
@Dannebrog Spy: Det er ret stor arbejde at afvikle et projekt - så det vil jeg undlade at gøre. Derudover er der fortaget en vurdering er nogle artikler, som bør bevares, men mistes ved afviklingen af et projeket.
@Nico og Cgt: For mig er det vigtigste at kunne se, at det er en stub-artikel. Jeg har opdelt nogle store stub-kategorier. Men det er ikke aktuelt her. Her er at få projekt-skabelonen ud af stub-skaberne og både direkte og indirekte ud af artiklerne. Og jeg vil i første omgang tjekke, om vi ikke mister information i form af vurderinger af artikler. --Steen Th (diskussion) 30. dec 2018, 10:57 (CET)
Vi har en stribe projekter, der er gået døde, fordi de tilmeldte ikke længere er aktive eller has mistet interessen. Resultatet er at ingen har glæde af alle de klassificeringer. De står bare og fylder op. Dernæst så har vi i forvejen en stribe forskellige stubskabeloner til selve artiklerne, så det vil være dobbeltarbejde også at have til projekterne. Men som Cgt er inde på, så er tiden nok bedre brugt på faktisk at forbedre artiklerne end på at indsætte skabeloner og klassificere artikler. --Dannebrog Spy (diskussion) 30. dec 2018, 11:51 (CET)
Jeg vil være ligeglad med nogle vil afvikle projekter - det er et større arbejde, som går langt ud over det problem, at projekt-skabelon er sat i nogle artikler istedet for diskussionssiden. --Steen Th (diskussion) 30. dec 2018, 20:08 (CET)
Ideen med at have projektmarkeringer i stubskabelonerne på artiklerne var netop at få dem væk fra diskussionssiderne, så disse kunne bruges til deres oprindelige formål, nemlig diskussioner. Uheldigvis valgte Rodejong bare at gøre tingene på sin egen måde i stedet for at overlade tingene til mere skabelonkyndige brugere. Jeg kan for så vidt godt forstå, at resultatet frustrerer dig. Men det er lidt svært at se nytten i at ændre og flytte skabeloner for et projekt, der ingen deltagere har. --Dannebrog Spy (diskussion) 30. dec 2018, 21:08 (CET)

Dagens skandinaviske artikel

Vi mangler en "Dagens skandinaviske artikel". Den kommer bare frem som Wikipedia:Dagens skandinaviske artikel/Søndag/Uge 52, 2018 på forsiden. Hvad sker der dér? (Skrev Biscuit-in-Chief (diskussion • bidrag) 30. dec 2018, 23:13‎ . Husk at signere dine indlæg.)

Ups, ... det plejer at være mig der sørger for søndagsartiklen, (når nu andre ikke gør ;-) men den til i dag bleg desværre glemt, - det ere nok lidt sent nu :-) Håber jeg (eller andre) husker den næste søndag. - Nico (diskussion) 30. dec 2018, 23:59 (CET)
Haha, det går nok denne ene gang :) --Biscuit-in-Chief (DiskussionBidrag) 11. jan 2019, 22:57 (CET)

Skabelon:*fs

Ved nogen, om Skabelon:*fs er nødvendig i nogen moderne funktioner af Firefox? Den er deprecated på enwiki, og i mit Firefox er det disse bullets, der ser forkerte ud (de ligger for langt til venstre), og ikke de almindelige. Hvis ingen har indvendinger, vil jeg nok via AWB/JWB erstatte alle forekomster af disse med almindelige bullets inden så længe, da den som sagt giver nogle mindre visningsproblemer i moderne browsere. Kranix (diskussion) 1. jan 2019, 03:41 (CET)

Skabelonen bliver brugt lidt 500 steder. Så det er nok mest hensigtmæssigt det er en konto med bot-flag, som foretager rettelsen. Ellers har du ret. Brugen af den skabelon bør afvikles. Der er en del steder, hvor de mozilla og webkit css udvidelser stadig er..... --Steen Th (diskussion) 1. jan 2019, 12:20 (CET)
Ja, som udgangspunkt bør det kunne klares af en bot - AWB-metoden var bare for at holde øje med evt. uhensigtsmæssige resultater. Jeg er ikke tilstrækkeligt kyndig til at kunne forudse, om sådanne kunne forekomme, eller om det kan smides direkte til Wikipedia:Anmodning om botassistance. Kranix (diskussion) 1. jan 2019, 17:05 (CET)
Gjort --Kjeldjoh (diskussion) 4. jan 2019, 09:10 (CET)

Rettelse af indholdsfortegnelse på min diskussionsside

Halløj. Om det her er det rigtige sted at spørge, det ved jeg ikke. Men jeg spørger alligevel

På min diskussionsside har jeg lavet en lille velkomst i toppen. Jeg har bare det problem, at teksten i <h2>'erne desværre kommer frem i min indholdsfortegnelse. Hvordan får jeg dem væk? Mange tak, og godt nytår til alleBiscuit-in-Chief (diskussion) 1. jan 2019, 18:23 (CET)

Det er nok fordi du har brugt noget H2-kode.
- Sarrus (db) d. 1. jan 2019, 18:57 (CET)
Du kan også skrive det på Brugerdiskussion:Biscuit-in-Chief/Editnotice, så dukker det op, når man vil skrive på siden, ellers ikke.
- Sarrus (db) d. 1. jan 2019, 18:59 (CET)
Det har jeg nu gjort. Tusind tak. Godt nytår! :D Biscuit-in-Chief (diskussion) 1. jan 2019, 21:29 (CET)

Mindre redigering

Halløj. Jeg har lagt mærke til, at der på Versionshistorikker for sider nogen gange er et m. Når man "hover" over dette m kommer "Redigeringen er en [[Hjælp:Mindre ændringer|mindre ændring]]" op. Det burde jo selvfølgelig lave et link til Hjælp:Mindre ændringer, men det ser ud til, at der i <abbr title=", som jeg antager er blevet brugt her, er noget <nowiki>. Hvad gør vi? —Biscuit-in-Chief. Godt nytår 2. jan 2019, 18:03 (CET)

Det kan rettes af en administrator eller brugerfladeredaktør i MediaWiki:Recentchanges-label-minor. Jeg tror bare wikilinket skal fjernes, for det kan alligevel ikke bruges i "mouse over".--Weblars (diskussion) 3. jan 2019, 14:17 (CET)
Der er da et link. Hvad skal rettes?
- Sarrus (db) d. 3. jan 2019, 15:29 (CET)
Ja, linket vises rigtigt i MediaWiki:Recentchanges-label-minor, men ikke hvor det ellers er meningen, nemlig i en sides historik. I historikken for solsort findes et m ved redigeringen den 16. nov 2018. Holder man musen over m'et vises wikikoden i stedet for linket.--Weblars (diskussion) 4. jan 2019, 09:56 (CET)
Jeg har fjernet linket, når det ikke giver mening at have den der. Jeg overvejede at fjerne den helt. men teksten på transwiki er 'Dette er en mindre ændring'. --Steen Th (diskussion) 4. jan 2019, 10:36 (CET)

Tyve spørgsmål til Wikipedia-professorerne

Tyve eller deromkring...

Kære wikipedianere!

Jeg er ny her (under to måneder) og har allerede lært en masse om brugen af Wikipedia, ikke mindst takket være mange wikipedianere, som er kommet med hjælpende bemærkninger. Mange tak for det! Alligevel har jeg en række spørgsmål og kommentarer, som er samlet herunder med numre for at lette besvarelsen:

  1. Wikipediasiden Opret Bruger.
    Under overskriften Forhåndsvisning finder man linkene → Gå til redigeringsvinduet og → Gå til redigeringsfeltet. De synes at have nøjagtig samme virkning, så hvorfor er de der begge?
    Du er god til at fange fejl! Jeg har prøvet i en ny konto at oprette en brugerside, og kan nu se det problem du beskriver. Jeg tror, det kan rettes ved at en administrator eller brugerfladeredaktør sletter [[#editform|→ Gå til redigeringsvinduet]] fra MediaWiki:Previewnote.--Weblars (diskussion) 1. feb 2019, 16:58 (CET)
    Udført.
    - Sarrus (db) d. 1. feb 2019, 17:13 (CET)
  2. Længere nede findes afkrydsningsfeltet Overvåg siden. Hvem overvåger og hvem har glæde af overvågningen?
    Overvågningslisten er kun til for din egen skyld. Den gør det lettere at holde øje med, om artikler, man har interesse i, er blevet redigeret af andre brugere. Hvis man f.eks. selv har oprettet en artikel, kan det være sjovt at følge med i, om andre bider på og begynder at bidrage. Eller hvis et emne er omdiskuteret, f.eks. pga. politisk slagside, kan det være nyttigt at kunne holde øje med, om der er problemer i artiklen. Du finder din egen liste over "overvågede" artikler oppe i øverste højre hjørne imellem "Beta" og "Bidrag". SorenRK.
  3. Oprettelse af nye artikler og skabeloner.
    Lad os sige, at Bruger:Wikiny ønsker at oprette artiklerne ArtikelA, ArtikelB og ArtikelC samt skabelonerne Skabelon1, Skabelon2 og Skabelon3. Er metoden at oprette undersiderne Bruger:Wikiny:ArtikelA, ..., Bruger:Wikiny:Skabelon3 samt en Bruger:Wikiny:SkabelonTest og så skrive indholdet på disse sider?
    Den metode du beskriver er én måde at gøre det på, men den bruges normalt kun når man regner med at skulle arbejde på sin nye artikel over længere tid (flere dage) og hvor en midlertidig version ikke egner sig til at kunne vises offentligt. --Weblars (diskussion) 2. feb 2019, 11:16 (CET)
  4. Er det korrekt forstået, at en skabelon skrives på én side (f. eks. Wikiny:Skabelon3) og afprøves på en anden (f. eks. Wikiny:SkabelonTest)?
    Det er muligt at gøre det som du beskriver, men normalt vil man blot oprette sin nye skabelon direkte i skabelon-navnerummet, altså ikke først som en underside til ens brugerside. Man kan teste sin ny skabelon vha. forhåndsvisning. Eventuelt kan man afprøve den nye skabelon i sin sandkasse.--Weblars (diskussion) 2. feb 2019, 11:16 (CET)
  5. Er den metode, som jeg beskriver ovenfor, sådan "man" gør?
    Nej, normalt vil man blot klikke på et rødt link, når man vil oprette en ny artikel eller skabelon.--Weblars (diskussion) 2. feb 2019, 11:16 (CET)
  6. Hvis nej, hvad er så proceduren, hvis ja, er den så beskrevet et sted, hvis ikke, kunne det så ikke gøres?
    Den normale procedure er beskrevet i Hjælp:Starte en side.--Weblars (diskussion) 2. feb 2019, 11:16 (CET)
  7. Er der nogen funktionel forskel på Wikiny:Sandkassen og en hvilken som helst oprettet underside, f. eks. Wikiny:Brugerside117?
    Nej. Men sandkassen er bare for at have et sted at begynde med et navn, som folk kan forstå. SorenRK.
  8. Kan andre se eller redigere i ens undersider?
    Ja, alle kan se dem, men det er almindelig kutyme, at man kun redigerer i andres sider, hvis man har fået lov af brugeren. SorenRK.
  9. Menupunktet Flyt. Når en side er klar til offentliggørelse, skal den overføres fra sit konstruktionssted til artikelrummet. En venlig wikipedianer har gjort mig opmærksom på, at det sker med menupunktet Mere. Det indeholder alene underpunktet Flyt. Er det så ikke bedre at erstatte Mere med Flyt?
    Punktet hedder "Mere", fordi der kan være flere funktioner i det end bare "Flyt". Jeg har f.eks. et underpunkt, der hedder "Flertydig", fordi jeg har aktiveret en bestemt gadget under Indstillinger > Gadgets > Sæt farve på flertydiglinks. Der er muligvis andre også. SorenRK..
    Kan det overhovedet lade sig gøre?
  10. Figurnumre. Jeg har bemærket, at ingen af de danske og udenlandske Wikipedia-artikler, som jeg har besøgt, anvender figurnumre i figurteksterne ("Figur 1: En lille hyphest..."). Fordelen ved figurnumre er jo, at man så nemt og entydigt kan henvise til den korrekte illustration fra brødteksten. Er der en regel om, at det må man ikke eller er der bare tale om sædvane?
    Mig bekendt er der ingen regler om den slags. Men der kan opstå problemer, hvis et billede bliver skiftet ud eller fjernet, uden at brødteksten bliver ændret tilsvarende. --Dannebrog Spy (diskussion) 5. jan 2019, 15:42 (CET)
  11. Engelske tekstrester. Ved svar på indlæg i en brugerdiskussion dukker vinduet "Velkommen til Wikipedia" op. Det indeholder også noget tekst på engelsk, som jeg da godt forstår, men som jeg synes burde oversættes til dansk. Jeg er også som helt nybegynder stødt på andre af den type vinduer, men ikke her på det seneste. Jeg oversætter gerne selv, men hvordan gør man det?
    Da jeg så dit spørgsmål prøvede jeg at se den engelske tekst ved at oprette en ny brugerprofil. Jeg fik da også en besked frem der hed: "Anyone can edit, and every improvement helps. Thank you for helping the world discover more!". Det har jeg oversat til "Alle kan redigere, og enhver forbedring er en hjælp. Tak, fordi du er med til at hjælpe verden til at finde ud af mere!". Jeg har skrevet noget om hvordan man kan oversætte disse rester på Landsbybrønden.--Weblars (diskussion) 6. jan 2019, 15:25 (CET)
  12. Snydeskema. Jeg er stødt på Hjælp:Snydeskema. Sikke da en negativ betegnelse, der er da ikke snyd forbundet med at give en oversigt! Et bedre navn ville være Formatering eller Formateringshjælp eller Wikisyntaks til formatering.
    Svar: Det har tilsyneladende ikke været en prioritet for dem, der startede den dansksprogede Wikipedia at anvende begreber på dansk. Man har så i dette tilfælde valgt at undersætte det engelske begreb en:Cheat sheet til "snydeskema". "Cheat sheet"(enwiki: "Cheat sheets are so named because they may be used by students without the instructor's knowledge to cheat on a test") er oprindeligt et begreb relateret til eksamenssnyd, men bruges nu på engelsk også som slang for (bl.a.) et teknisk referenceark til hurtigt overblik over det vigtigste. At bruge navnet "Formateringshjælp" som du foreslår ville også give nybegyndere en idé om, hvad de kunne forvente at finde på siden. Skriv et forslag på Wikipedia:Flytteforslag om at ændre navnet. Ordet "snydeskema" i betydningen "formateringshjælp" bruges stort set kun af dawiki. --Madglad (diskussion) 2. feb 2019, 18:08 (CET)
  13. Specialtegn. Når man redigerer kildekoden til sin artikel, ser man øverst på siden en menu med bl. a. menupunktet Specialtegn. Det indeholder et væld af tegn, som jeg aldrig kommer til at bruge. Kunne man få lavet et brugerdefineret tegnsæt, hvor man som bruger kan indsætte de tegn, man benytter oftest, eller vil det kræve armlægning højere oppe i systemet?
    Jeg hr fundet denne boks med specialtegn i MediaWiki:Edittools. Måske kunne man som standard skjule den del af boksen der viser "Tegn", "Græsk" "Kyrillisk" og "IPA", fordi den sjældent bruges. Jeg synes boksen er lidt for stor som den er nu og bruger ligesom AstroOgier aldrig de nedre dele.--Weblars (diskussion) 21. jan 2019, 19:11 (CET)
  14. Et af tegnsættene benævnes IPA, som jeg nok kan regne ud, hvad står for. Men ville det ikke være mere brugervenligt at anvende betegnelsen Lydskrift?
    Vi kan da i hvert fald oversætte "Pronunciation in IPA", der kommer frem, når musen holdes over tegnene.--Weblars (diskussion) 21. jan 2019, 19:11 (CET)
  15. Der må også være plads til lidt flueknepperi. Tegnsættet Symboler indeholder en del tegn, som jeg kommer til at gøre brug af. Men udformningen af nogle af glyfferne er ikke optimal. For eksempel skrives alle brøker på datoform og for tegnene mindre end eller lig, ≤, og større ditto, ≥, benyttes den amerikanske variant med én streg i stedet for de europæiske varianter, ≦ og ≧. Kan disse tegn skiftes ud?
    Ja, men kun af en administrator eller brugerfladeredaktør. Se punktet med specialtegn ovenfor.--Weblars (diskussion) 21. jan 2019, 19:11 (CET)
  16. Mere af samme slags: Tre af tegnene er udstyret med en lille forklarende tekst, der dukker op, når musen føres hen over dem, nemlig "tankestreg", "lang tankestreg" og "minustegn". Hvorfor kun disse tre? Kan funktionaliteten udvides til andre, hvor der kunne være mere brug for den?
  17. Har jeg som bruger mulighed for at få en oversigt over alle mine undersider?
    I bunden af Speciel:Bidrag er der (når man har udfyldt et brugernavn) et link til en oversigt over ens brugersider.
    - Sarrus (db) d. 5. jan 2019, 16:02 (CET)
  18. Hvis jeg har fået oprettet er underside, Wikiny:Dosmer, som jeg ikke længere bruger, og hvor indholdet et tomt, kan jeg så fjerne den? Kan andre gøre det? Sker det automatisk?
    Hvis du gerne vil have slettet en af dine egne undersider, kan du sætte skabelonen {{Hurtigslet}} på og skrive, at siden ikke er i brug længere. Så vil en administrator slette den, når de rydder op. SorenRK.
  19. Hvis man ønsker at rette i udenlandske artikler, skal man så først oprette sig som bruger på landets Wikipedia?
    Nej, nu til dags gælder det samme brugernavn på tværs af Wikipedias forskellige sprog samt Commons og Wikidata osv. SorenRK.
  20. JPG konta SVG. Jeg har uploaded et JPG-billede på Wikimedia Commons, men har siden lavet det samme billede i vektorformatet SVG. Jeg går ud fra, at et SVG-billede ikke kan overskrive et JPG-billede, men skal uploades som et nyt. Hvordan får jeg så slettet den overflødige JPG-version?
  21. Wikimedia Commons protesterer også mod anvendelse af skrifttypen Times New Roman i SVG-billeder. Hvilke skrifttyper accepteres?
  22. Hvis man ved en redigering glemmer at opsummere ændringen, kan man så efterfølgende rode bod få forsømmelsen?
    Nej. Administratorer kan ændre i redigeringsopsummeringerne, men den mulighed bruges normalt kun for at slette krænkende eller personfølsomme oplysninger osv. Hvis man selv har glemt det, sker der normalt ikke noget ved det; men evt. kan man jo lave en redigering mere, hvis der er en eller anden lille småfejl at rette, og så benytte anledningen til at beskrive, hvad man har gang i. Men helt generelt er redigeringsopsummeringerne bare en hjælp, men ikke livet om at gøre. SorenRK.
  23. Billedstørrelse. Bredden af billeder kan angives ved hjælp af syntaksen [[Fil:Navn.svg|350px]]. I stedet for en absolut angivelse, ville det være ønskelligt at kunne angive en bredde relativt til sidebredden, [[Fil:Navn.svg|40%]]. Man kunne så f.eks sidestille to billeder [[Fil:Navn1.svg|40%]] [[Fil:Navn2.svg|40%]]. Kan såden noget lade sig gøre?
  24. På siden Wikipedia:Stilmanual#Illustrationer omtales syntaks for indsættelse af billeder. Her omtales parametrene thumb, right, left og upright. Er der ikke andre, jeg mener at have set flere i forbifarten på udenlandske Wikipedia-sider?
  25. Jeg ville gerne have illustreret med Storm P.'s billede af Spørge-Jørgen. Findes det på dansk Wikipedia? Hvordan søger man efter billeder?
    Alle billeder på dansk Wikipedia kommer fra Wikimedia Commons. Storm P.'s billeder kommer du imidlertid til at lede forgæves efter der, for de er omfattet af ophavsret indtil 1. januar 2020. --Dannebrog Spy (diskussion) 5. jan 2019, 15:42 (CET)

--AstroOgier (diskussion) 5. jan 2019, 14:42 (CET)

Nå, nu kom du mig i forkøbet her. Jeg har svaret på nogle af spørgsmålene her. :-) Vh. SorenRK (diskussion) 5. jan 2019, 14:46 (CET)
Jeg har opdateret siden med dine svar, mange tak! --AstroOgier (diskussion) 5. jan 2019, 15:31 (CET)

Sletning af side

Halløj. Jeg lavede en redirect-side ved navn A350 til Airbus A350, men da det gik op for mig, at nogle måske refererer til A350-vejen, en vej i Sydengland, slettede jeg indholdet. Nu vil jeg så slette den, men ved ikke hvordan. --Biscuit-in-Chief (DiskussionBidrag) 7. jan 2019, 20:25 (CET)

Du kan sætte skabelonen {{Fejloprettelse}} på siden, så bliver den hurtigslettet (mere eller mindre hurtigt..) Vh. SorenRK (diskussion) 7. jan 2019, 20:41 (CET)
Eller {{Hurtigslet}}, men den bruges normalt til hærværk og ser voldsommere ud. Der kan tilføjes en begrundelse, f.eks.: |Oprettet ved en fejl. Vh. SorenRK (diskussion) 7. jan 2019, 20:43 (CET)
Hermed slettet.
- Sarrus (db) d. 7. jan 2019, 21:00 (CET)

@Biscuit-in-Chief: Du kunne jo oversætte flertydighedsartiklen en:A350_(disambiguation). --Madglad (diskussion) 7. jan 2019, 23:28 (CET)

Nu er den blevet slettet, men jeg tror, jeg oversætter en:A350 road. Tak for hjælpen. --Biscuit-in-Chief (DiskussionBidrag) 8. jan 2019, 17:24 (CET)

Skjulte kategorier

Halløj igen. I Airbus A350 kommer der to ikke-eksisterende kategorier op, Artikler med potentielt forældede udsagn fra december 2018 og Artikler med potentielt forældede udsagn fra november 2018. Jeg aner ikke hvorfor og vil meget gerne have dem slettet, da der længere ikke er noget forældet information. Men jeg ved ikke hvordan - den er ikke nede i bunden af artiklen, heller ikke på Wikidata. --Biscuit-in-Chief (DiskussionBidrag) 8. jan 2019, 18:59 (CET)

Du må rydde op i din skabelon-brug. Den ene kategori er påsat af Skabelon:Pr., den anden af Skabelon:Efn, som ingen dokumentation har (og et uigennemskueligt navn. --Madglad (diskussion) 8. jan 2019, 20:04 (CET)
Nå ja, det giver faktisk god mening. Mange tak. {{Efn}} er en skabelon, som gør det muligt at skrive noter, så de kommer frem som a’er, b’er, c’er osv.[a] (Skrev Biscuit-in-Chief (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)
  1. ^ Hej

No:wiki har nu over 500.000 artikler

Hej alle! Er der én, der kan være så sød at rykke den Norske Wikipedia fra "Flere end 250.000 artikler:" til "Flere end 500.000 artikler:" under "Wikipedia på andre sprog" på Forsiden? Den har nu lidt over 501.000 artikler. --Biscuit-in-Chief (DiskussionBidrag) 17. jan 2019, 17:40 (CET)

Det er gjort nu i Skabelon:Forside andre sprog.--Weblars (diskussion) 17. jan 2019, 20:02 (CET)

Kære medwikipedianere.

Jeg er efter en privat mail blevet opmærksom på, at {{nulevende person diskussion}} ikke forhindrer Wikipedia:Sletningsforslag/Liss Bjerring Rose i at dukke op i resultaterne ved en søgning på Google med søgeordene "Liss Bjerring Rose".

Da dette er hensigten og ligger udenfor mine umiddelbare tekniske kompetencer, anmoder jeg om en teknisk kyndigs hjælp til at få dette rettet.

Med venlig hilsen
Asger Nørgaard
Asger (diskussion • bidrag • e-mail) 2. feb 2019, 18:36 (CET)

Det er nok fordi den først er kommet på her i slutningen af januar.
- Sarrus (db) d. 2. feb 2019, 18:58 (CET)

Fejlagtige oplysninger fra Wikidata

I artiklen om Amerigo Vespucci bliver der vist forkerte oplysninger i infoboksen fra Wikidata. Under "Beskæftigelse" er der ud over "Kartograf" anført "Bad" (et Michael Jackson-album) og "Stupid", hvilket ikke giver nogen mening. Når jeg tjekker oplysningerne i Wikidata ser det dog rigtigt ud, da der her står henholdsvis "explorer" (opdagelsesrejsende) og "merchant" (købmand). Er der nogen, som kan hjælpe? Mvh. PHE77 (diskussion) 3. feb 2019, 15:33 (CET)

Det ser ud til, at Wikidataen er koplet til to forskellige – den ene er Q7628854, som er den rigtige, den anden er Q7628854, som er en sang af Sarah McLachlan. Jeg har nu fikset det ved at tilføje parametret |q = Q47674 i infoboksen. Underligt, og mange tak for at spotte det. --Biscuit-in-Chief (DiskussionBidrag) 3. feb 2019, 15:40 (CET)
Hvordan du kom frem til den løsning overgår min tekniske forståelse, men det er godt arbejde. Godt, at Wikipedia har folk som dig med teknisk forstand. Hilsen PHE77 (diskussion) 3. feb 2019, 16:14 (CET)
Hvis du er interesseret, var det dét her, jeg gjorde: Der var en reference til det dér "Bad" og "Stupid"-noget, så jeg trykkede på den, og så kom det klassiske "Navnet er anført på engelsk og stammer fra Wikidata" noget frem. Så jeg trykkede på det link, som så sendte mig videre til Q7628854. Og så indsatte jeg parametret i infoboksen for at undgå dette.--Biscuit-in-Chief (DiskussionBidrag) 3. feb 2019, 17:08 (CET)

Skabelon:Cite web

Jeg lagde mærke til en fejl i {{Cite web}} for nogle måneder siden, hvor den viste "p. [insert page number here]" i stedet for det danske "s." for "side". Jeg har tidligere taget dette op, hvor jeg ikke rigtig vidste, hvad jeg skulle gøre. Nu tror jeg så, jeg har fundet problemet:

Skabelon:Cite web står der: |At = {{#if:{{{page|}}}|p. {{{page}}}|{{#if:{{{pages|}}}|pp. {{{pages|}}}|{{{at|}}} }} }} – altså p. i stedet for "s." Jeg vil gerne fikse dette, men jeg er ret bange for at kludre i det, da skabelonen jo er brugt på ~22.500 sider, men er dette rigtigt? -Biscuit-in-Chief (DiskussionBidrag) 7. feb 2019, 18:54 (CET)

To kommentarer: For det første kan du med skabeloner teste deres virkning, inden du gemmer dine ændringer. Det gør du ved at angive den artikel, du vil bruge til testen i feltet neden for redigeringssummeringsfeltet (Forhåndsvis en side med denne skabelon). For det andet vil jeg stærkt anbefale brugen af {{kilde}}, der er den, vi satser på at bruge til alle referencer fremover. —Arne (Amjaabc) (diskussion) 7. feb 2019, 20:45 (CET)

Broken filter to be fixed

Hello! The abuse filter 5 is currently broken due to invalid throttle parameters, and should be fixed manually. See phabricator:T209565 for some more context. In short, the "Gruppebegrænsning efter" field should be filled with valid values (see mw:Extension:AbuseFilter/Actions#Throttling). Thanks in advance for your help, --Daimona Eaytoy (diskussion) 11. feb 2019, 10:31 (CET)

Listeriabot

Er det ikke muligt at skjule ListeriaBot i lighed med andre botter? (eller sagt på en anden måde: hvorfor forsvinder den ikke lige som andre botter når de er markeret som skjult på SE)De daglige opdateringer af en lang række lister giver meget støj på SE. - Nico (diskussion) 21. feb 2019, 17:24 (CET)

Det er noteret her:d:User_talk:ListeriaBot#ListeriaBot doesn't set the botflag for its edits. Det er ikke noget vi kan gøre noget ved lokalt. --Steen Th (diskussion) 21. feb 2019, 18:01 (CET)

OK, jeg går ud fra at det betyder at nogen arbejder med at løse det. - Nico (diskussion) 21. feb 2019, 18:23 (CET)

Makedonien-->Nordmakedonien

Er der nogen, der kan flytte Makedonien til Nordmakedonienwikidata:Q221? Den giver bare et redirect, or desværre er den semibeskyttet, derfor har jeg ikke rettighederne på wd til at ændre den. ---Biscuit-in-Chief (DiskussionBidrag) 2. mar 2019, 16:36 (CET)

Det er nok @Steenth: der har den mest sikre hånd til det. - Nico (diskussion) 2. mar 2019, 16:59 (CET)
Hermed Gjort
- Sarrus (db) d. 2. mar 2019, 17:18 (CET)

Brug af arkiv i {{cite web}}

Referencen i Folketingsvalget 2019 er død, men det hjælper åbenbart ikke at indsætte |archiveurl=https://web.archive.org/web/20160212135944/http://valg.sim.dk/vaelgere/hvornaar-er-der-valg-eller-folkeafstemning.aspx |archivedate=12. februar 2016 i {{cite web}}. Linket er stadig dødt, når man tester det i forhåndsvisning. Er parameteren brugt forkert? Kan man bruge {{Wayback}} i forbindelse med referencer?
- Sarrus (db) d. 2. mar 2019, 21:01 (CET)

Jeg har rettet henvisningen - det døde link skyldtes, at ministeriet bliver ved med at skifte navn, så URL'en skulle rettes fra valg.sim.dk til valg.oim.dk. Men det besvarer jo desværre ikke det tekniske spørgsmål her. Vh. SorenRK (diskussion) 2. mar 2019, 21:07 (CET)
Så blev problemet jo løst i denne omgang, men hvis nogen kender svaret, kan det være brugbart til næste gang, det bliver relevant.
- Sarrus (db) d. 2. mar 2019, 21:10 (CET)
Jeg tor ikke der er noget problem, det virker i hvert fald hos mig. Husk at man stadig skal klikke samme sted, når man afprøver det (arkivsiden bliver linket til "Hvornår er der valg eller folkeafstemning?", mens det gamle døde link flyttes hen under "Originalen").--Weblars (diskussion) 3. mar 2019, 10:08 (CET)
Ah, så var det nok det, der var galt.
- Sarrus (db) d. 3. mar 2019, 12:33 (CET)

Pyramiden i Bosnianen

Kan man slette det vrøvl, der står om pyramiden i Bosniaen. (Denne usignerede kommentar er skrevet af 176.20.16.80 (diskussion • bidrag) 6. mar 2019, 19:46‎)

Er det Bosniske pyramider, du omtaler? Det var bedre at tage sagen op på artiklens diskussionsside. I skrivende stund kan jeg ikke overskue det, så jeg sætter {{eftersyn}} på artiklen. —Arne (Amjaabc) (diskussion) 6. mar 2019, 23:34 (CET)

Hjælp til skabelon

Halløjsa, jeg prøver at oprette en skabelon efter en:Template:NoteTag og en:Template:NoteFoot, da jeg godt kan lide udseendet af disse (og hvis man bruger <ref group=Note> kan man ikke putte en reference ind i denne), men jeg er ikke ligefrem en ørn til skabelonsproget. Kunne nogen hjælpe mig, eller bare oprette den? Førstnævnte ville jeg foretrække – jeg vil da også gerne lære, hvordan man gør. --Biscuit-in-Chief (DiskussionBidrag) 8. mar 2019, 23:00 (CET)

Fodnotefejl - oplysninger om indbyggertal fra Wikidata

Jeg har arbejdet på at nedbringe antallet af artikler med fodnotefejl, men jeg har brug for teknisk assistance til at løse problemerne på artiklerne Waterloo (Belgien), Huy (Belgien) og Kufstein. Ved de tre artikler bliver der vist indbyggertal for to år, hvilket udløser en fejlmeddelelse. Læseoplevelsen vil blive bedre, hvis kun det nyeste tal blev vist, og der er i øvrigt problemer med tegnsætning i forbindelse med visningen i artiklerne. Forhåbentligt kan nogen hjælpe. mvh. PHE77 (diskussion) 11. mar 2019, 17:16 (CET)

Det er nok fordi et af felterne med indbyggertal på f.eks. d:Q179034 skal have højere prioritet end det andet.
- Sarrus (db) d. 11. mar 2019, 18:39 (CET)
Ja, der findes mere forklaring i Kategori:Mere end ét indbyggertal på Wikidata med højeste brugte rangering. --Weblars (diskussion) 11. mar 2019, 19:57 (CET)
Genialt. Tak for svaret, så lærte jeg også noget nyt i dag. Mvh. PHE77 (diskussion) 11. mar 2019, 20:14 (CET)

Oprettet person er væk??

Jeg oprettede i fredags en ny person på wikipedia og nu er den VÆK. Jeg ved ikke, om den er slettet? Det er et kæmpe stykke arbejde, som jeg jo ikke bare lige kan rekonstruere. Den oprettede person hedder: Rikke Høgsted. Hilsen Anna Kløvedal (Skrev Anna Kløvedal (diskussion • bidrag) 25. mar 2019, 09:29‎. Husk at signere dine indlæg.)

Hej Anna Kløvedal. Jf. Sletningsloggen har administratoren Savfisk slettet siden Rikke Høgsted med begrundelsen "Person med utilstrækkelig notabilitet". Hvis du læser Wikipedia:Kriterier for biografier og fortsat mener at der er tilstrækkelig interesse i en bredere kreds til at Wikipedia bør have en artikel, så kan du på Wikipedia:Gendannelsesforslag oprette et forslag om genoprettelse. Mvh, Kjeldjoh (diskussion) 25. mar 2019, 12:34 (CET)

Må jeg lige spørge: når Rikke Høgsted ikke anses for 'notabilitet', kan det så skyldes, at jeg ikke har nået at sætte de links ind, der refererer til hendes faktiske virke og indflydelse på sit område? Mvh Anna Kløvedal

Notabilitet afhænger ikke af en artikels kvalitet, men om der er interesse for en person i bredere kredse. Den interesse skabes udenfor Wikipedia. Mvh. Asger (diskussion • bidrag • e-mail) 26. mar 2019, 11:02 (CET)
Jeg ved ikke så meget om det område, Høgsted arbejder med, men umiddelbart syntes jeg, at det var en ret drastisk handling, bare at slette artiklen. Jeg har derfor genoprettet artiklen, men samtidig lagt op til diskussion af notabiliteten. Jeg vil opfordre Bruger:Anna Kløvedal til at argumentere for, at Høgsted er notabel, og i øvrigt anbefale andre at deltage i diskussionen her. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 27. mar 2019, 10:42 (CET)

Oversættelsesværktøj

Hejsa, er der nogen, der har en idé om, hvorfor oversættelsesværktøjet tilsyneladende ikke kan forstår parametret p= i {{harvnb}}? Jeg er ved at oversætte Nursultan Nazarbayev fra en.wiki, som bruger {{harvnb}} ret meget, så det er irriterende. Et eksempel kan ses her (i ref 9, 10 osv., som svarer til de samme tal på en.wiki). --Biscuit-in-Chief (Diskussion – Bidrag) 27. mar 2019, 17:17 (CET)

Jeg synes det virker hos mig (Bruger:Weblars/Nursultan Nazarbayev), hvilket måske er fordi jeg har tilføjet templatedata til {{harvnb}}. Virker det hos dig?--Weblars (diskussion) 28. mar 2019, 11:53 (CET)

Broken filter

Hello, this is a heads-up about the request above. This filter being broken is currently preventing us from performing backend maintenance, so I'm kindly asking to please fix it. If no-one will in a reasonable amount of time, I'll ask a steward to do so, given that the filter is already disabled and it is a non-controversial, technical-only change. Thanks, --Daimona Eaytoy (diskussion) 10. apr 2019, 11:22 (CEST)

@Daimona Eaytoy: What do we need to pass in this field? - Please give an example. --SimmeD (diskussion, bidrag) 10. apr 2019, 11:50 (CEST)
I've set it to IP. Does that fix it? regards KnudW (diskussion) 10. apr 2019, 11:54 (CEST)
Thanks for the fix! Yes, now the filter is fine; moreover, you wouldn't have been able to save it if it wasn't. As for the previous question: given that the filter is deleted, any value is fine. As for what value makes sense, it depends on what the filter should do. In this case, "ip" makes sense to me. Thanks again, --Daimona Eaytoy (diskussion) 10. apr 2019, 12:08 (CEST)

Hvor rettes stavefejl?

Det lykkedes mig at fremprovokere følgende fejltekst:

Advarsel: Husby Klitplantage kaldes Skabelon:Kilde med flere end en værdi for "titel"-parameteren. Bare den sidst angitte værdien vil bruges.

Det generer mit øje, at der i denne optræder mange sprogfejl:

  1. "kaldes" må skulle være "kalder" eller fx "indeholder"
  2. Hele anden sætning lyder som tekst, der er dårligt oversat fra norsk(?) - den bør i stedet lyde: "Kun den sidst angivne værdi vil blive brugt."

Hvordan får man den slags rettet? --Arne (Amjaabc) (diskussion) 2. maj 2019, 11:18 (CEST)[svar]

Kan du genskabe denne fejl? Fejlteksterne til {{Kilde}} kan rettes i Modul:Citation/CS1/Configuration, men jeg kan ikke finde den fejltekst.--Kjeldjoh (diskussion) 2. maj 2019, 11:37 (CEST)[svar]
Den er nem at genskabe: Bare angiv en kilde, hvor en parameter anvendes to gange, så kommer meddelelsen ved forhåndsvisning. I øvrigt er det jo, som teksten også siger, ikke en egentlig fejl, men blot en advarsel. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 2. maj 2019, 13:27 (CEST)[svar]
Teksten kommer fra MediaWiki (MediaWiki:Duplicate-args-warning) og bør rettes på translatewiki.net. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 2. maj 2019, 13:39 (CEST)[svar]
Gjort Jeg har rettet på translatewiki: https://translatewiki.net/w/i.php?title=MediaWiki:Duplicate-args-warning/da&diff=8769497&oldid=8731788 Ændringen kommer hertil når MediaWiki opdateres. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 2. maj 2019, 13:44 (CEST)[svar]
Tak! —Arne (Amjaabc) (diskussion) 2. maj 2019, 20:04 (CEST)[svar]

Problemer med massebesked-værktøjet

Hej alle. Forsøgte at sende denne måneds Wikipediajournal ud, og det fremgår da også af loglisten, at de blev sendt. Der er imidlertid ikke dukket noget op på min diskussionsside, ej heller på de diskussionssider fra WP:Wikipediajournalen/modtagere som jeg brugte som stikprøve. Ifølge Speciel:Statistik er der ingen beskeder i kø. Nogen der kan gennemskue hvad problemet er? -- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 8. maj 2019, 17:09 (CEST)[svar]

Nevermind. -- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 8. maj 2019, 17:17 (CEST)[svar]

Multilingual Shared Templates and Modules

Hello da-wiki community! (Hjælp venligst med at oversætte til dit sprog)

I recently organized a project to share templates and modules between wikis. It allows modules and templates to be “language-neutral”, and store all text translations on Commons. This means that it is enough to copy/paste a template without any changes, and update the translations separately. If someone fixes a bug or adds a new feature in the original module, you can copy/paste it again without any translation work. My bot DiBabelYurikBot can help with copying. This way users can spend more time on content, and less time on updating and copying templates. Please see project page for details and ask questions on talk page.

P.S. I am currently running for the Wikimedia board, focusing on content and support of multi-language communities. If you liked my projects like maps, graphs, or this one, I will be happy to receive your support. (any registered user group can vote). Thank you! --Yurik (🗨️) 11. maj 2019, 08:04 (CEST)[svar]

Fejl i Enkeltbrugerlogin

Jeg tror der er sket en fejl i forbindelse med meta:Færdiggørelse af enkeltbrugerlogin/Annoncering af plan. Den 17. apr 2015 blev siden Brugerdiskussion:SplatMan DK flyttet til Brugerdiskussion:SplatMan DK~dawiki og siden Bruger:SplatMan DK blev flyttet til Bruger:SplatMan DK~dawiki. Men brugeren Speciel:Bidrag/SplatMan_DK~dawiki har fortsat brugt kontoen Speciel:Bidrag/SplatMan_DK. Er det noget der kan rettes op på? --Kjeldjoh (diskussion) 27. maj 2019, 14:37 (CEST)[svar]

Det er for sent nu, når der er registret ændringer på begge konti. Før Single User Login finalisation skulle de konti på hhv enwiki og dawiki været samlet - det skete ikke den gang og årsagen kan være mange.. --Steen Th (diskussion) 27. maj 2019, 20:13 (CEST)[svar]

Hjælp til skabelon

Jeg har prøvet at oprette Skabelon:Sfnmp fra en.wiki, men #invoke:Footnotes/sandbox|sfnm findes tilsyneladende ikke, og jeg aner ikke, hvor jeg kan finde den. Kan nogen hjælpe? :-) —Biscuit-in-Chief :-) (Tal pænt • Bidrag) 9. jun 2019, 18:58 (CEST)

Den engelske skabelon bruger modulet en:Module:Footnotes/sandbox, men det burde ikke bruge et modul i en sandkasse. Tag i stedet en:Module:Footnotes (de to moduler er ens i øjeblikket), og slet "/sandbox" fra #invoke-kaldet i skabelonen. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 9. jun 2019, 21:49 (CEST)
@Dipsacus fullonum: Så jeg skal altså kopiere en:Module:Footnotes til da:Modul:Footnotes? —Biscuit-in-Chief :-) (Tal pænt • Bidrag) 10. jun 2019, 00:02 (CEST)
@Dipsacus fullonum og Biscuit-in-Chief: Modul:Footnotes findes i forvejen. Det vil være farlig at kopiere den nuværende udgave fra enwiki uden at teste den nuværende version på dawiki, som er fra 2015 og er i brug en del steder. --Steen Th (diskussion) 10. jun 2019, 00:09 (CEST)
Det var det, jeg tænkte. Er det noget, du, Steen, er i stand til at gøre, eller er det umuligt? —Biscuit-in-Chief :-) (Tal pænt • Bidrag) 10. jun 2019, 00:12 (CEST)
Ja, jeg havde ikke set at vi allerede har modulet da jeg svarede. Modulet vi har, er fra 2015, og understøtter ikke {{sfnm}} og {{sfnmp}}. Det nyeste modul på enwiki kan sandsynligvis indsættes direkte (med oversættelser), da {{sfn}} m.fl. ikke ser ud til at være ændret væsentlig siden 2015 på enwiki, men som Steen Th siger bør det testes først. Der er 2 tekster at oversætte i modulet: "p" og "pp". De er nu oversat til "s" og "ss", men "s" og "s" er nok mere korrekt. Der er testcases på en:Module:Footnotes/testcases. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 10. jun 2019, 00:25 (CEST)
|pp= skal bare være "s.", ja. Emnet blev nævnt i et indlæg startet af mig vedr. {{Cite web}} (på Landsbybrønden, tror jeg? Nok i december sidste år), og der blev (halvt) konkluderet, at "ss." ikke bruges på dansk. Jeg burde nok tage det op på Landsbybrønden og få slettet "ss." fra alle cite-skabeloner. —Biscuit-in-Chief :-) (Tal pænt • Bidrag) 10. jun 2019, 00:47 (CEST)
Jeg har kopieret det nyeste modul, testcases, samt de nyeste {{harvnb}}-, {{sfn}}-, {{harv}}- og {{Harvard citation/core}}-skabeloner som bruges i testcasene fra enwiki. Resultat ses på Moduldiskussion:Footnotes/testcases. Det ses at der er nogle fejlrettelser. Alle skabeloner som kalder modulet (det er foruden de nævnte også {{sfnp}}, {{harvp}} og måske andre) skal ændres hvis modulet opdateres da der overføres flere konstante parametre fra skabelonerne til modulet end før for at specificere hvilken reference-variant der ønskes. Hvis det skal gøres uden at forstyrre artiklerne, er det nødvendigt at ændre skabelonerne 2 gange: Først til sandkasse-modulet, og så tilbage produktionsmodulet når det er opdateret. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 10. jun 2019, 01:58 (CEST)

────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Tak, Kartebolle. Er det noget, du kan gøre? —Biscuit-in-Chief :-) (Tal pænt • Bidrag) 10. jun 2019, 13:09 (CEST)

Lad os lige vente dagen ud for at se om andre tror der vil være problemer. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 10. jun 2019, 13:28 (CEST)
Det virker til at der i testcasene er nogle steder hvor den bruger tankestreg til talintervaller (1–3) mens den andre steder bruger bindestreg (1-3). Er ikke helt med på hvornår man bruger tankestreg, både retsskrivningens- og typografiske kilder antyder at den kan bruges i et eller andet omfang ved talintervaller. Hvis det er i overenstemmelse med de danske skriftregler, synes jeg funktionaliteten fra en-wiki hvor bindestreger i harv-skabelonerne automatisk bliver til tankestreger bør bibeholdes. -- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 10. jun 2019, 14:37 (CEST)
I Retskrivningsreglernes § 57 pkt. 9 står der, at "[m]ellem særlig lange ord og talangivelser kan der bruges tankestreg [...] i stedet for bindestreg" (min fremhævning) – altså bør der ikke bruges tankestreg mellem sidetal, da de disse jo ikke er særlig lange. —Biscuit-in-Chief :-) (Tal pænt • Bidrag) 10. jun 2019, 14:45 (CEST)
Men det er netop ordet "kan", sammenholdt med Niels Bøje Zieglers artikel, der får mig til at tro at det er et typografisk nærmere end retskrivningsmæssigt spørgsmål. -- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 10. jun 2019, 14:48 (CEST)
@InsaneHacker: Harv-skabelonerne på enwiki ændrer ikke i værdien til p- eller pp-parameterne, men gengiver indholdet uændret. Der er ikke fjernet funktionalitet ved kopieringen af skabelonerne fra enwiki til dawiki. CS1-skabelonerne gør det derimod. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 10. jun 2019, 15:21 (CEST)
Ah, så er det der jeg har set det. Men det er vel hensigtsmæssigt at få kongruens mellem de to skabeloner. -- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 10. jun 2019, 15:58 (CEST)

────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Jeg har opdateret Modul:Footnotes og de skabeloner som bruger modulet. Jeg har også ændret de skabeloner som stadig brugte Skabelon:Harvard citation/core til i stedet at bruge modulet. Skabelon:Harvard citation/core og den tilhørende tomme dokumentationsside kan gerne slettes nu, da de ikke bruges længere. Biscuit-in-Chief, {{sfnmp}} burde virke nu, men skabelonen mangler dokumentation som du som opretter bør sørge for. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 13. jun 2019, 02:14 (CEST)

Jeg tror der er opstået et problem @Dipsacus fullonum:. Alle Sfn-henvisninger i Borgerforslag viser et "&" efter forfatternavnet, men dette bør kun ske når der er flere forfattere. -- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 14. jun 2019, 20:27 (CEST)
Jeg undersøger. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 14. jun 2019, 20:34 (CEST)
Jeg var lidt for hurtig, det er ikke dem alle, men kun dem mærket "Folketingets administration".-- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 14. jun 2019, 20:40 (CEST)
@InsaneHacker: Syntaksen for {{sfn}} er ifølge dokumentationsiden:
{{sfn | last name(s) of author(s) | year | p=page number or pp=page range or loc=other location }}
I Borgerforslag bruges skabelonen som {{Sfn|Folketingets Administration|—e}} Anden parameter burde være et år, men er det ikke, så det antages i Modul:Footnotes at det er endnu en forfatter, og de to formodede forfatterangivelser samles med "&" mellem dem. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 14. jun 2019, 20:49 (CEST)
Det giver mening, underligt at det ikke gav udslag på den gamle version, men så har det nok virket forkert før opdateringen ;) -- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 14. jun 2019, 20:52 (CEST)
@InsaneHacker: Jeg kiggede lidt mere. Hvis året ikke kendes, skal der skrives "n.d." for "no date". Det står også i dokumentation. Jeg kan indsætte en dansk tekst eller forkortelse for "ingen dato". Bruges noget bestemt i den type referencer? --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 14. jun 2019, 20:57 (CEST)
Ud fra hvad jeg kan se er det primært u.å. for uden år. F.eks. [1], [2]:12 og [3]:10. -- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 14. jun 2019, 21:05 (CEST)
Nu kan "u.å." bruges. Jeg har også skrevet det ind i dokumentationen. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 14. jun 2019, 21:30 (CEST)

Hjælp på forsiden

Der er et mellemrum mellem en klamme og "Mary Cassatt" på forsiden under Seneste tre uger:, hvilket resulterer i, at linket ikke virker. Hvordan fikses det? —Biscuit-in-Chief :-) (Tal pænt • Bidrag) 1. jul 2019, 00:19 (CEST)

Rettet i Skabelon:Ugens artikel/Titel uge 26 som havde et linjeskift for meget. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 1. jul 2019, 00:35 (CEST)

Twinkle

Er det muligt at få Twinkle på da.wiki? Det ville gøre patruljering langt nemmere, hurtigere og mere effektivt. —Biscuit-in-Chief :-) (Tal pænt • Bidrag) 6. jul 2019, 15:22 (CEST)

Jeg er ikke så god til det med koder, men der står noget om, hvordan det kan importeres til dawiki på en:Wikipedia:Twinkle#Use on other wikis, hvis nogen har lyst til at prøve. —Biscuit-in-Chief :-) (Tal pænt • Bidrag) 6. jul 2019, 15:24 (CEST)
Twinkle er specielt tilpasset til skabeloner og opbygning af sletningsforslag m.v. som på enwiki som i mange tilfælde ikke findes tilsvarende her, så det umiddelbare svar er at Twinkle ikke kan bruges på dansk Wikipedia. Man kan selvfølgelig lave noget tilsvarende og tilpasse koden til danske forhold, men det vil være et stort arbejde som jeg ikke vil gøre. Hvis nogen kan og vil gøre det, er jeg ikke afvisende for at lægge det op som en gadget som på enwiki. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 7. jul 2019, 05:15 (CEST)

Visning tabeller

Jeg er i begyndelsen af et projekt hvor jeg arbejder med tabeller. 2 kolonner, til venstre billeder og til højre tekst. Det går faktisk godt nok og ser pænt ud på en PC, men så prøvede jeg at lukke siden op på en smartphone, hvor det ser helt skrækkeligt ud. Teksten er pænt i midten af cellen, men billedet står foroven i cellen. Jeg har forsøgt at skrive "middle" i forb. med kodningen af billedet, men det hjælper ikke. Håber der findes en løsning. Har Wikipedia slet ikke tænkt på at langt de fleste brugere benytter andre medier end en PC. Se siden her: https://da.wikipedia.org/wiki/Bruger:JEK/sandkasse

Hilsen Jens Christensen JEK (Skrev JEK (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Her er to nyttige sider at studere:
(Blandt andet:) "Vertical alignment in cells - By default, text is aligned to the vertical middle of the cell ...
.. To align the text to the top of the cell, apply the style="vertical-align: top;" CSS to the rows (unfortunately, it seems to be necessary to apply this individually to every single row). The valign=... attribute is obsolete and should not be used.
-- Mvh PHansen (diskussion) 14. jul 2019, 09:57 (CEST)
Hvilket udseende ønsker du at få? --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 14. jul 2019, 10:15 (CEST)
(lidt senere) : Her er et forslag til en ensartet opstilling med |- style="vertical-align: top;"
-- Mvh PHansen (diskussion) 14. jul 2019, 10:26 (CEST) Tak for gode råde. Jeg vil nok benytte PHansens 's forslag, måske modificeret til middle i stedet for top. Det må også medføre en pænere version, når brugerne åbner siden på mobil eller tablet. JEK (CEST) Nu har jeg modificeret siden efter anvisningerne, således at både tekst og billeder er placeret midt i cellerne. Det ser rigtig pænt ud når det vises på en PC, men på en smartphone ser det ikke pænt ud. Men hvis ikke Wikipedia har forberedt sitet til andre medier end PC er der jo ikke noget at gøre ved det - desværre. Siden hedder stadig: https://da.wikipedia.org/wiki/Bruger:JEK/sandkasse 16. jul 2019, 11:21 (CEST)
@JEK: Jeg vil spørge igen: Hvordan ønsker du at det skal se ud? Vi kan ikke hjælpe, hvis vi ikke ved hvad du ønsker at opnå. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 16. jul 2019, 11:25 (CEST)
Jeg kunne blot tænke mig at siden vises på ensartet måde på smartphone som på PC. På smartphone bliver billedet vist foroven i cellen og teksten forneden i cellen. 16. juli 2019, 17:31 (CEST)
@JEK: Det skyldes at din kode er teknisk forkert. CSS-egenskaben vertical-align kan ikke bruges i tabelrækker, men skal anvendes i hver enkel tabelcelle. Jeg kan godt se at det bruges på rækkeniveau i hjælpeteksten en:Help:Table på engelsk Wikipedia, og det virker sandsynligvis i mange browsere, men det er ikke desto mindre forkert idet standarden kun kræver understøttelse for enkelte tabelceller. Så din tabelkode skal se sådan her ud:
{| class="wikitable"
|-
| style="vertical-align: middle;"| Række 1, Celle 1
| style="vertical-align: middle;"| Række 1, Celle 2
|-
| style="vertical-align: middle;"| Række 2, Celle 1
| style="vertical-align: middle;"| Række 2, Celle 2
|-
| style="vertical-align: middle;"| Række 3, Celle 1
| style="vertical-align: middle;"| Række 3, Celle 2
|}
--Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 17. jul 2019, 23:49 (CEST)
Tusind tak for hjælpen - det ser fornuftigt ud, så det vil jeg teste. --Bruger:JEK 18. juli 2019, 11:18 (CEST)

Navigationsbokse i mobilvisning

Hej, i forbindelse med at jeg er i gang med at lave billedgallerier af danske dagsommerfugle, som jeg lægger ind i foldsammenbokse opdager jeg at disse (eller andre navigationsbokse) ikke vises i mobilvisning. Umiddelbart virker det som en fejl, eller er det en indstilling/parameter der mangler? Jeg håber der kan findes en løsning, da ideen med sommerfuglegallerierne er at de kan være en hjælp til bestemmelse i felten. Se f.eks.Mobilversion - Alm. wikiversion. Håber nogen kan hjælpe. - Nico (diskussion) 31. jul 2019, 10:14 (CEST)

Der er bevidst at navigationsbokse ikke vises i mobilvisning. De udelades også ved printning. De er ikke tænkt som encyklopædisk indhold, men som hjælp til at finde andre artikler om lignende emner. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 31. jul 2019, 10:23 (CEST)
Tak for svar ... og der findes ikke en parameter der kan overide det? - Nico (diskussion) 31. jul 2019, 10:38 (CEST)
Der findes en CSS-klasse mw-collapsible som gør indhold som bruger klassen, sammenklappelig. Vi har også skabelonerne {{Collapse top}} og {{Collapse bund}} til formålet. Den forenklede {{Collapse}} (på Wikidata) er ikke oprettet, men kan nemt kopieres hertil. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 31. jul 2019, 10:51 (CEST)
Det lyder som noget af det rigtige. :-) - Nico (diskussion) 31. jul 2019, 11:00 (CEST)

Det ser desværre ikke ud til at det ændrer visningen. Jeg har ændret Skabelon:Danske arter i Bredpandefamilien til Collapse top og Collapse bund. Er det forkert brug eller kan det bare ikke lade sig gøre ? - Nico (diskussion) 31. jul 2019, 15:30 (CEST)

Det er skabelonen {{Collapse top}} som er problemet. Den bruger gammel kode fra 2015. Specielt bruger den CSS-klassen "navbox" hvilket betyder at arver egenskaber fra navbox, inkl. at den ikke vises den mobilvisning. Jeg er på vej ud, og har ikke tid nu, men kopiering af skabelonkoden fra enwiki vil sandsynligvis løse problemet. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 31. jul 2019, 15:55 (CEST)
Ok jeg prøver ... - Nico (diskussion) 31. jul 2019, 15:57 (CEST)
Hmm... det løser så problemet med visningen, men skaber et nyt, idet collapse-funktionen forsvinder. Det kan selvfølgelig løses ved at lægge den under en selvstændig overskrift, hvor den som default er foldet sammen. - Nico (diskussion) 31. jul 2019, 16:11 (CEST)
To spørgsmål (ikke hastende, det er sengetid ;-): Skabelonen Collapse top viser baggrundsfarve i Skabelonvisning (f.eks. Skabelon:Danske arter i Takvingefamilien), men ikke når man sætter den ind i en arrtikel med {{}} ???
Det andet er: Hvad er det nu koden til at overide overskrifter i indholdsfortegnelsen, (no_toc eller lignende)?
Jeg kan godt se at sammenklapning ikke ser ud til virke i mobilvisning. Jeg kan ikke umiddelbart sige hvorfor, men det ser ud til at gælde for alle Wikipediaer jeg har kigget på. Jeg vil kigge nærmere på det på et senere tidspunkt. Spørgsmål 1: Jeg kigger på det senere. Spørgsmål 2: __NOTOC__. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 31. jul 2019, 23:42 (CEST)
Tak , men det ser ud til at påvirker hele artiklen som skabelonen indsættes i, og det er ikke hensigten. ... må prøve noget andet, (eller kan den indstilles?). ... og så var der også, om Du har et bud på det med farven i titelbjælken? - Nico (diskussion) 1. aug 2019, 08:00 (CEST)

Brug af udenlandske skabeloner

Dansk Wikipedia indeholder et stort antal skabeloner, men på andre sprog findes der endnu flere. Er det muligt at anvende dem i vores Wikipedia? Der er jo ingen grund til at genopfinde den dybe tallerken.

Et eksempel er den tyske skabelon {{Zeichen|A|Bogstavet A}}, som jeg har søgt at bruge på formen {{:de:Zeichen|A|Bogstavet A}} og {{:de:Vorlage:Zeichen|A|Bogstavet A}} , men der sker ikke andet, end at skabelonkaldet skrives. Skabelonen beskrives her: de:Vorlage:Zeichen eller https://de.wikipedia.org/wiki/Vorlage:Zeichen.

Er der fejl min syntaks eller er det bare ikke muligt at bruge udenlandske skabeloner? --AstroOgier (diskussion) 30. sep 2019, 17:28 (CEST)

Det er ikke muligt at bruge skabeloner fra andre sprogversioner på samme måde som man kan linke til andre sprogversioner. -- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 30. sep 2019, 18:15 (CEST)
Tak for informationen! Man skal altså genopfinde den dybe tallerken. Jeg vil gerne kunne skrive skabeloner, men jeg kan ikke finde noget om, hvordan man gør. Der er et utal af færdige skabeloner på WP:Skabeloner. Man kan jo lære meget af at se, hvordan andre har båret sig ad, men jeg kan ikke se nogen kildekoder, eller en opskrift på en simpel skabelon. -- AstroOgier (diskussion) 1. okt 2019, 17:25 (CEST)
Jeg har tilladt mig at kopiere kildekoden fra tysk Wikipedia til dansk Wikipedia: Skabelon:Symbol. God fornøjelse :-) --Hjart (diskussion) 1. okt 2019, 17:48 (CEST)
Tak for det, Skabelon:Symbol virker fint. Men 1) Hvordan fik du fat i den tyske kildekode, kræver det særlige rettigheder? 2) Hvordan kan jeg få den danske kildekode at se? --AstroOgier (diskussion) 1. okt 2019, 19:35 (CEST)
Du klikker bare på "Rediger" ligesom med almindelige artikler. --Hjart (diskussion) 1. okt 2019, 19:45 (CEST)
Jeg har ledt efter en slå-sig-for-panden-smiley... Naturligvis, hvorfor tænkte jeg ikke selv på det?! Tak nok engang 😊. -- AstroOgier (diskussion) 1. okt 2019, 21:21 (CEST)
På iOS har man 🤦‍♀️ og 🤦‍♂️ :-). —Biscuit-in-Chief :-) (Tal pænt • Bidrag) 1. okt 2019, 21:50 (CEST)

Forkerte oplysninger

Hvordan retter i, når der er oprettet fuldstændig forkerte oplysninger. Jeg tænker her på oprettelsen af farum boldklub, under fc nordsjælland. Her står der, at tidligere borgmester Peter Brixtofte, var en af initiativ tager til sammenlægningen mellem SB74, og F. I. K. Det passer ikke, han var slet ikke inde i billedet. Det var Erik Berendt, fra SB74, og Bjørn Strange fra F. I. K, der stod for det
(Skrev 87.72.18.25 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Du kan begynde med at finde en kilde og indsætte meddelelsen her: Diskussion:FC Nordsjælland#Udokumenteret oplysning, der ser ud til at handle om det samme.
-- PHansen (diskussion) 22. okt 2019, 07:44 (CEST)
Hvis du har en kilde til denne oplysning, vil det hjælpe gevaldigt; som du ser, har en anden bruger fjernet oplysningen, netop fordi der ikke var kilde til det. —Arne (Amjaabc) (diskussion) 22. okt 2019, 13:13 (CEST)

Dagens skandinaviske artikel

Hvor i al verden er det nu man retter i dagens skandinaviske artikel-skabelonen? Link for denne uge skal ændres fra Aleksandr Skrjabin til sv:Aleksandr Skrjabin. —Biscuit-in-Chief :-) (Tal pænt • Bidrag) 22. okt 2019, 18:56 (CEST)

Det var her: Wikipedia:Dagens skandinaviske artikel/Svensk/Uge 43, 2019. Jeg kiggede i skabelon:Forside, men det var lidt svært at gennemskue titlen. --Weblars (diskussion) 23. okt 2019, 11:05 (CEST)

Graf-funktion som på enwp

På engelsk wiki findes der en Graph:Chart-funktion, som gør, at man f.eks. kan tegne tidsserie-grafer; den er eksempelvis brugt i denne artikel på enwp til at vise udviklingen i meningsmålinger over tid, og den kunne også være praktisk på dawp til at vise udviklingen i arbejdsløshed, som kan være lettere at få overblik over i en figur end i en tabel; men man kan ikke uden videre bruge skabelonen hos os. Er det besværligt at etablere sådan en graf-funktion her? --Økonom (diskussion) 3. nov 2019, 10:19 (CET)

Graph extension er i brug. Der, hvor den er ibrug, kan findes på Kategori:Sider med grafer. Et godt eksempel er her. Det ligner, at der mangler at få kopieret nogle skabeloner og moduler over i det aktuelle tilfælge. --Steen Th (diskussion) 3. nov 2019, 10:47 (CET)
Tusind tak - det var lige sådan en henvisning, jeg havde brug for - omend det ser ud til at være lidt indviklet at få overblik over alle parametrene, man skal angive for at få en pæn figur!--Økonom (diskussion) 3. nov 2019, 15:10 (CET)

Vis koordinater fra wikidata + kort som standard i geografiske infobokse

Jeg har bemærket at den norske Wikipedia er begyndt automatisk at hente koordinater fra wikidata + vise kort (Se f.eks. den norske version af artiklen om Højst Kirke eller Lyø eller Nissum Fjord). Infoboksen på Commons viser på tilsvarende måde et kort når der er koordinater på det associerede wikidata emne. Også i den engelske udgave af f.ek.s Århus Rådhus og Skanseparken (Århus)optræder der et automatisk generet OSM baseret kort. Jeg kunne rigtig godt tænke mig at at alle relevante infobokse (kirke, by, sø, skov, stadion, kommune osv) som standard (dvs uden at man specifikt behøver angive coord * eller lign.) gør tilsvarende. I OpenStreetMap er der relevante wikidata tags på f.eks. stort set alle danske kirker og jeg synes godt om at man kan se deres geometrier i infobokse. Er der nogen der kan fikse de relevante infobokse? Det ser ud til at man kan bruge Modul:Infobox mapframe. --Hjart (diskussion) 6. nov 2019, 19:46 (CET)

Jeg har noteret dit input. Hvornår det sker, er svært at sige om. Dem, som pejler at håndtere infobokse, er optaget af andre projektet pt. For der skal arbejde med det for at gøre det ordenligt og vi skal tage hensyn til de gamle diskussioner om håndtering af Wikidata. Og jeg vil prioritere at få en ordenligt skabelon til geografiske objekter. For øjeblikket har vi det ikke og det gør det svært at gøre noget, som kan bruges generelt. --Steen Th (diskussion) 6. nov 2019, 20:32 (CET)
Jeg er helt enig i ønsket om at få det gjort på en ordentlig måde. Det var ikke fordi det nødvendigvis skulle håndteres lige her og nu, men tak for tilbagemeldingen :-) --Hjart (diskussion) 6. nov 2019, 21:17 (CET)