Vagttårnets Bibelskole Gilead

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Version fra 2. jan. 2017, 19:58 af Rodejong (diskussion | bidrag) Rodejong (diskussion | bidrag) (Skabt ved at oversætte siden "Vakttårnets Bibelskole Gilead")
(forskel) ← Ældre version | Nuværende version (forskel) | Nyere version → (forskel)

Vagttårnets Bibelskole Gilead, som ofte bare kaldes Gileadskolen eller Gilead, er det officielle navn på en skole som drives af Jehovas vidner og som er den vigtigste skole på Vagttårnets undervisningcenter. Skolen er først og fremmest kendt for oplæring af missionærer. I dag sorterer imidlertid også andre former for undervisning under Vagttårnets Bibelskole Gilead.

Baggrund

I 1942, mens krigen var på sit højeste, foreslog selskabet Vagttårnets præsident, Nathan Homer Knorr, at skolen skulle oprettes med tanke på at effektivisere evangeliseringsarbeidet over hele verden. Den første klasse begyndte 1. februar 1943, og fem måneder senere begyndte de som havde gennemgået oplæringen at prædike i fremmede lande, deriblandt Cuba. I 1956 forkyndte gileadnitterne i omkring hundrede forskellige lande. Over 120 klasser har gået igennem skolen siden 1943.

Undervisning

Der afholdes to klasser hvert år. I dag er det hovedsagelig ægtepar som gennemgår skolen og som har været med i heltidsforkyndelsen i flere år. De bliver sendt til forskellige dele af verden.

Biblen udgør hoveddelen af undervisningen. De vil også få oplæring i at møde de udfordringerne det fører med sig at prædike udenlands og for fremmede kulturer.

Tjenesteoplæringskolen er en skole som blev oprettet i 1987. Den holdes for ugifte ældste og menighedstjenere. De kan blive sendt til steder med specielle behov efter at have gennemgået denne oplæring. For eksempel kan det være snak om små menigheder eller menigheder med få ældste eller menighedstjenere, eller menigheder med store distrikter hvor der i begrænset udstrækning prædikes. Nogen af dem kan også begynde at tjene i den menighed de kommer fra. De gennemgår en oplæring hvor mange lærespørgsmål bliver taget op, ikke mindst hvordan problemer i menighederne skal behandles, og andre administrative og organisationsmæssige spørgsmål.[1][2]

Oplæring for rejsende tilsynsmænd (der besøger flere menigheder) og personer som tilhører afdelingskontorerne finder også sted ved skolen. Rejsende tilsynsmænd får på disse kurserne oplæring i alle dele af sin tjeneste. Det gælder blandt andet deres opgaver med at holde taler på møder og stævner, og hvordan de kan samarbejde effektivt med afdelingskontorerne. Også deres koner gennemgår noget af programmet sammen med sine ægtemænd.[3]

Den 8. marts 2014 var omkring 11.548 samlet til afslutningshøjtideligheden for den 136. klassen ved Vagttårnets Bibelskole Gilead på Jehovas vidners undervisningcenter i Patterson i staten New York, og de andre fik programmet via videoforbindelse til forskellige steder i Canada og USA og på Jamaica og Puerto Rico.[4]

Referencer

  1. ^ Vågn op
  2. ^ Lige så til jordens ænder
  3. ^ Jehovas vidners årbok
  4. ^ [1]