Spor i mørket

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spor i mørket
Overblik
Originaltitel Spår i mörker, The subway kids, Beck: Spår i mörker, Night vision
Genre Spillefilm
Instrueret af Morten Arnfred
Manuskript af Rolf Börjlind
Medvirkende Peter Haber, Mikael Persbrandt, Stina Rautelin, Cecilia Häll
Fotografering Eric Kress
Klip Morten Giese
Musik af Ulf Dageby
Produceret af Lars Blomgren, Thomas Lydholm
Filmstudie Victoria Film, Filmlance International
Distributør Nordisk Film
Udgivelsesdato 25. december 1997
Censur 11 år Tilladt for børn over 11 år
Længde 90 min.
Oprindelsesland Sverige Rediger på Wikidata
Sprog Svensk Rediger på Wikidata
Tekniske data 35 mm 1,85:1 - Widescreen farve Dolby SR
Links
på IMDb
på danskefilm.dk
i DFI's filmdatabase
i SFDb Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Spor i mørket er en film instrueret af Morten Arnfred.

Handling[redigér | rediger kildetekst]

Politikommissær Martin Beck har et forhold med sin politikollega, dataeksperten Lena Klingström, og skal på fælles ferie en uge. Men deres planer ødelægges, da kollegaen Gunvald Larsson ringer til hotellet og fortaler om et mord på en metrostation – en halshugning.

En arbejdsgruppe dannes med Beck som ansvarlig. Eftersom det første offer, en kvinde, ikke gjorde nogen modstand, mistænker Beck, at mordet sket i mørke.

Endnu et mord sker – denne gang i en metrovogn – og da man vil afhøre føreren, Erik Lindgren, er denne forsvundet. Man gennemfører en ransagning hos føreren. Det viser sig, at han netop har kendskab om SL's sikkerhedssystem. Udenfor huset finder Beck et skrevet tegn – X (hvilket på internettet betyder død). Samme tegn findes også skrevet ved de to andre mordofre.

Det opstår mange komplikationer: Trafikkaos, da metroen af sikkerhedsårsager lukkes og problemer med den generelle folkestemning, som kræver handling. Efterhånden åbnes metroen atter, og yderligere tre mord sker på en gang.

Beck finder efterhånden Erik, som holder sig gemt i en udbrændt metroen. Han fortaler om sin søster Annika, som bor i hans lejlighed og tilhører en gruppe, som holder til nede i Stockholms banetunneler. Da Erik og Beck går ned i tunnelerne, overfalds de og Erik dræbes.

Lena finder et computerspil, Final Doom, på internettet, hvor våbnerne, som anvendes, er sværd og sabler. Politiet finder Annika og tager hende til forhør. Det viser, at hun har dødstegnet tatoveret på sin skulder. Efterhånden fortæller Annika hvor banden holder til, og politiet kan se, at man vil slå til mod Odenplans metrostation. Politiet er på plads, da banden slår til, og de arresteres.

Medvirkende[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]