Sportskage

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Sportskage er en lagkage, oprindelig fra konditoriet La Glace i København. Kagen består af en makronbund med en stor mængde nougatblandet flødeskum ovenpå, og er pyntet med vandbakkelser (profiteroles).

Kagen blev fremstillet første gang som rekvisit til Otto Benzons satiriske anti-Estrupske teaterstykke Sportsmænd,[1] der havde premiere den 18. november 1891 på Folketeatret i Nørregade.[2]

Kilder[redigér | redigér wikikode]

Mad og drikkeSpire
Denne artikel om mad eller drikke er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Gnome-dev-camera.svgDenne artikel kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Hjælp os ved at uploade dit eget billede eller finde et på Internettet.
Se nærmere om hvordan

Du kan hjælpe ved at uploade et eller flere af dine billeder til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det/dem i artiklen.

Har du ikke selv taget et billede, kan du søge efter eksisterende filer på Wikimedia Commons eller på fx på Flickr - fx med værktøjet Free Image Search Tool. Værktøjet er på engelsk, men du skal blot klikke på linket og derefter på knappen "Do it!". Du kan ændre antallet af viste eksempler ved at rette "5" til fx "25" hvis du ikke fandt et godt billede. Du skal være opmærksom på, at fair use ikke er tilladt på den danske Wikipedia. Er du i tvivl kan du spørge en administrator om hjælp.

Kan du ikke finde nogle frie billeder, kan du prøve at spørge ejeren af ikke-frie billeder, om de vil donere et billede. Du kan finde eksempler på forespørgsel her.